joi, 2 septembrie 2010

Comoara Cavalerilor Templieri din Insula Stejarilor

Insula Stejarilor este situată la sud de ţărmurile provinciei Noua Scoţia din Canada.



Potrivit unor documente istorice, aici a fost ascunsă o comoară. Tezaurul are o vechime de 1.000 de ani şi este atât de preţios, încât se spune că niciun preţ nu e prea mare pentru a o avea şi a-i împiedica pe alţii s-o descopere. Se spune că o societate secretă a acumulat comoara. La un moment dat, aceasta a fost silită să renunţe la averi, pentru a supravieţui.



Secretele organizaţiei şi comoara au ajuns sub protecţia unei familii din Scoţia, care a devenit un fel de continuatoare a ei. Familia scoţiană a ascuns tezaurul format din lingouri de aur, bijuterii de coroană din mai multe regate, obiecte de cult, dar şi multe documente, în subteranele Insulei Stejarilor.



Despre aceasta s-a scris prima oară într-un ziar din octombrie 1856 şi, din acel an, datează primele căutări. Au urmat şapte expediţii, toate fără niciun rezultat. La una a participat şi Franklin Roosevelt, care mai târziu avea să devină preşedintele SUA. Aproximativ şase oameni şi-au pierdut viaţa în timpul săpăturilor efectuate de-a lungul vremii. Căutările au continuat în 1965, 1967, 1971. Misterul a fost şi subiectul unui serial de televiziune. În anii 1990, explorările au stagnat din cauza bătăliilor judiciare. În 2005, o parte a insulei a fost cumpărată de un grup de oameni de afaceri americani. Ei doresc să descopere comoara şi să dezlege misterul insulei.

Niciun comentariu despre subiectul „Comoara Cavalerilor Templieri din Insula Stejarilor”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.