luni, 13 septembrie 2010

Comoara din fantana haiducilor

Căutătorii de comori au luat la puricat fiecare centimetru de pe dealurile şi din părurile din judeţul Vâlcea, pentru a găsi bogăţiile ascunse cu sute de ani în urmă de haiducii sau boierii fugari. Locuitorii din zona spun ca mulţi căutători se feresc de blesteme şi spirite, de care se apără cu talismane. Conform legendelor, fiecare comoară e păzită de spirite sau de un blestem înfricoşător, astfel că aventurierii îm­prejmuiesc zona unde ur­mează să facă săpăturile cu icoane şi talismane norocoase. „Co­mo­rile sunt păzite şi sunt blestemate. În nop­ţile cu lună plină, aurul bles­temat începe să joace şi lu­mini se văd deasu­pra locului un­de se spune că e îngropat", spune o bă­­­trâ­nă. „Dacă cel care îl găseşte are inima curată, scapă de ne­norociri, iar dacă nu, peste el se vor abate toate relele. Am văzut oa­meni care s-au îm­bol­năvit subit şi au murit în chinuri", spune un alt satean .



Mai greu este insa e cu "blestemata" de Politie :). Acum cativa ani, 11 persoane au fost re­ţinute de po­li­­ţişti, după ce au fost prinse în timp ce făceau săpături într-o pădure din comuna vâlceană Cernişoara, în căutare de bogăţii. În vârful unui deal acoperit de o pădure deasă, cautatorii de comori au sapat 15 metri, in cautarea tezaurului haiducilor, pana au intervenit agentiii de Politie. Căutătorii aflaseră de la locuitorii din zonă că acolo a existat o fântână în care au fost ascunse comori, în urmă cu sute de ani. „Există o legendă care spune că în Pădurea Modoia, la o răscruce de drumuri, haiducii ar fi ascuns într-o fântână saci cu aur, pra­da de la boieri, aşa că au răscolit pământul după comori. Ştiu că bă­trânii noştri au mai găsit bănuţi din aur prin pădure sau prin al­te lo­curi, aşa că eu zic că există comori îngropate. Greu e să le găseşti, pentru că hărţi unde acestea au fost îngropate nu mai există", spune un alt satean, din Cernişoara. Sursa:http://www.libertatea.ro/stire/judetul-valcea-raiul-cautatorilor-de-comori-214917.html
 

2 comentarii despre subiectul „Comoara din fantana haiducilor”:
Anonim spunea...

In satul ARMASESTI comuna Cernisoara legenda spune ca ca sau ingropat doi saci cu galbeni nu mai departe de de centrul comunei .Un batran sustinea ca intr-o seara de FLORII a vazut o lumina deasupra paduri JIMBU.

Anonim spunea...

de ce nu cauta persoanele abilitate...

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.