miercuri, 1 septembrie 2010

Comoara lui Constantin Brancoveanu

Rromii de la Strehaia s-au inghesuit sa puna mana pe aur, insa politistii au reusit sa ii prinda, informeaza Realitatea Tv.




Vânătorii de comori caută aurul lui Brâncoveanu la Mănăstirea Baia de Aramă. S-au făcut săpături, ar fi fost decoperită harta comorii şi chiar un document semnat în 1703 de Brâncoveanu. Romii de la Strehaia s-au înghesuit să pună mana pe aur, a intrat Poliţia pe fir, iar preotul filmat povestind cum a descoperit harta comorii, nu mai recunoaşte acum nimic. Fostul primar al localităţii susţine chiar că obiecte de aur au apucat să fie scoase din altar unde s-a săpat.

Nu numai rromi vor sa puna mana pe coamoara. Un preot de la manastirea Baia de Arama a fost filmat cu camera ascunsa povestind cum a descoperit in zidul din altar harta comorii si chiar testamentul scris de Constantin Brancoveanu in 1703.



"In cutie erau mai multe acte, printre care si documentele astea, planul comorii respective", a spus preotul, fiind filmat cu camera ascunsa. Acum insa, el nu mai recunoaste nimic.



Fostul primar al localitatii sustine ca mai multe obiecte de aur au apucat sa fie scoase din altar unde s-a sapat si imediat apoi s-a turnat un strat gros de ciment peste groapa.


Se pare ca si alte fete bisericesti au fost atrase de mirajul comorii.
Un preot de la mănăstirea Baia de Aramă a fost filmat cu camera ascunsă povestind cum a descoperit în zidul din altar harta comorii şi chiar testamentul scris de Constantin Brancoveanu în 1703.


"În cutie erau mai multe acte, printre care şi documentele astea, planul comorii respective", a spus preotul din Blaj, fiind filmat cu camera ascunsă.

Apoi, la mănăstirea Baia de Aramă încep suspect lucrări de reparaţii. Muncitorii chemaţi de preot- romi din Strehaia. Vestea despre aurul brâncovenilor îngropat sub mănăstire s-a răspândit repede şi mănăstirea a fost luată cu asalt de romi din toată ţara.



Fostul primar al localitătii susţine chiar că obiecte de aur au apucat să fie scoase din altar unde s-a săpat şi imediat apoi s-a turnat un strat gros de ciment peste groapă.



Preotul Blaj a parasit apoi mănăstirea Baia de Arama. Iar acum, filmat de reporteri cu camera la vedere nu mai vrea sa recunoască nimic despre comoară: "In niciun caz. A venit un om la mine, mi-a spus că vine din partea departamentului Cultelor şi că vrea să facă ceva la Sfânta Biserică şi eu m-am bucurat foarte mult. Dupa aceea îmi pune întrebarea: Părinte, am auzit că aici este vorba de o comoară şi i-am spus: Nu e domnule adevărat aşa ceva."

Se pare ca si alte fete bisericesti au fost atrase de mirajul comorii. Astfel de suspiciuni asupra preotului care s-a ales cu dosar penal pentru lucrari neautorizate facute in biseica. Părintele spune însă că altarul fusese deja profanat când a ajuns el la preot la Baia de Aramă.

Este sau nu aurul brâncovenilor ascuns sub mănăstire?  Dacă acolo este aur, el trebuie scos? De către stat sau de catre căutătorii de comori ?

6 comentarii despre subiectul „Comoara lui Constantin Brancoveanu”:
Anonim spunea...

Foarte interesant, acum cred ca sunt multe comori care au legende, iar poate multe stau ascunse chiar in locuri banale.

Anonim spunea...

super cool !

Cristi-Tg.Mures spunea...

Comoara lui Brancoveanu nu cred ca a fost gasita ca altfel se auzeau zvonuri ca vrei ca nu vrei.
Cine o va gasi va fi miliardar in euro aia-i sigur!

Anonim spunea...

cautam doar legende,nu am gasit asta

Anonim spunea...

o parte din ea s-a luat in 1996, alta in 2002 si ultima(despre care stiu) s-a luat in 2011. Comoara a existat cu adevarat acolo, pacat ca a a incaput pe mainile cui nu trebuie....

Anonim spunea...

Romy din curiozitate de unde sti ca respectiva comoara a fost luata de acolo ? Ai cetitudini clare sau sunt doar ipotez, ma gandesc ca sti ceva exact atata timp cat poti da anii cand au fost sustrasa comoara. Ma poti lamuri te rog ? E o pura curiozitate. Multumesc anticipat

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.