miercuri, 1 septembrie 2010

Comora Reginei Maria, ascunsa in Dunare ?

O nava veche de 480 de ani despre care se crede ca ascunde comorile reginei Maria a fost reperata la Cotul Dunarii din Ungaria.




O echipa de cercetatori maghiari formata din scafandri, arheologi si istorici au demarat o actiune de investigare a zonei Cotul Dunarii din Ungaria, locul despre care se crede ca ascunde comorile Reginei Maria, vaduva regelui ungar Ludovic al II-lea.



Cercetatorii au avut ca punct de plecare o serie de documente istorice, care sustin faptul ca Regina Maria, in urma infrangerii suferite in fata turcilor la Mohacs, s-a imbarcat impreuna cu intreaga curte si cetatenii avuti din Buda, pe 60 de nave incarcate cu averi, printre care si celebra lada cu bijuterii a reginei, avand destinatia finala Viena. Insa pe drum, convoiul a fost atacat de catre pirati in apropierea orasului Esztergom, locul in care cateva nave au fost scufundate.



Cu ajutorul instrumentelor moderne de cercetare, misiunea a inregistrat un prim succes, odata cu identificarea unei corabii ascunse in malul Dunarii, despre care se crede ca reprezinta adapostul comorii vechi de 480 de ani.



In prezent, descoperitorii corabiei se afla in cautarea unor sponsorizari pentru ca nava sa poate fi scoasa la suprafata si studiata corespunzator valorii sale istorice.

Autoritatile locale spera ca noua descoperire si altele viitoare sa contribuie la dezvoltarea turismului in aceasta zona, mai ales daca relicvele vor fi expuse in muzeele oraselor Esztergom sau Szob.

2 comentarii despre subiectul „Comora Reginei Maria, ascunsa in Dunare ?”:
Anonim spunea...

super tare.

Unknown spunea...

Păcat ca noi nu avem ambiție.Cate s-ar descoperi daca nu ar fi unii atat de dezinteresați de istorie.Pacat,mare pacat

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.