vineri, 10 septembrie 2010

Dacii (1967)

Va invitam sa vizionati filmul artistic "Dacii" (1967) , o sursa video interesanta pentru cautatorii de comori. Filmul a fost postat pe video.google.com prin bunavointa unui anonim si este oferit la repostare prin intermediul unui script html embed Google, deci cat timp va exista postat acolo va exista si aici posibilitatea vizionarii acestui film istoric romanesc.Acest film nu este uploadat pe Google Video de site-ul nostru sau de membri ai acestuia, deci nu este meritul nostru postarea acestui film.

Prima parte



A doua parte



Decebal este dispus sacrificiului suprem pentru a pastra integritatea poporului sau. Fiul sau, Cotyso, este daruit zeilor, spre disperarea lui Decebal si a fiicei sale Meda. Septimius Severus, un tanar roman devotat tarii sale adoptive, va fi pus sa aleaga intre originile sale de sange si ceea ce ii fusese spus de catre tatal sau.

Primul si cel mai bun lungmetraj al lui Sergiu Nicolaescu, inspirat servit de Titus Popovici - scenaristul, intr-o super-productie de nivel European, remarcabila nu atat prin anvergura montarii cat, mai ales, prin aura poetica. Amplele panze epice ale bataliilor sunt retinute doar ca fundal spectaculos din care se detaseaza drama propriu-zisa, regizorul urmarind in primul rand elocventa efectului visual. Violenta unor faze de montaj cu chipuri si trupuri insangerate ca si remarcabila dinamica a cadrelor protejeaza filmul de decorativism. Depasind locurile comune ale genului, realizatorii reusesc performanta unei drame istorice spectaculoase intr-un climat specific local.

Sursele video: http://video.google.com/videoplay?docid=-5507487411167465589# si http://video.google.com/videoplay?docid=-6766135688878497773#

Niciun comentariu despre subiectul „Dacii (1967)”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.