NEWS

Flacari pe comori (1987)

Va invitam sa vizionati filmul romanesc "Flacari pe comori", o sursa video interesanta pentru cautatorii de comori. Filmul a fost postat pe site-ul trilulilu.ro prin bunavointa unui anonim, deci cat timp va exista postat acolo va exista posibilitatea vizionarii acestuia. Acest film nu este uploadat pe Trilulilu.ro de site-ul nostru sau de membri ai acestuia, deci nu este meritul nostru postarea acestui film.

"Arhanghelii" este numele celei mai bogate mine de aur, din Rosia Montana. Mina asta omoara multi oameni iar unii cred ca este mina diavolului. Tot mai numerosi barbati sunt fascinati si atrasi de mirajul imbogatirii rapide, duhul aurului ia mintile multor curajosi.
Ascensiuni si decaderi uluitoare. O inclestare dramatica in lupta pentru imbogatire. O galerie impresionanta de personaje: Rodean (Mircea Albulescu), stapanul minei, fabulos de bogat, cu aura de legenda - are la pantofi placheuri de aur, iar cand se intoarce acasa vine cu trei birje: in prima sta el, in a doua jobenul si in a treia bastonul de aur. Despotic si diabolic, cu o incredere oarba in puterea sa, ajunge falit.
"Holoangerul" Marza (Remus Margineanu) - hotul temerar de aur, cel ce nu se teme de "valva bailor" si intra in miez de noapte in mina pe galerii necunoscute, profesionist desavarsit, trezind admiratia tuturor - caci e cunoscut ca hot, dar nedovedit. Traieste cu frumoasa carciumareasa, cu care este tovaras de afaceri, dar se indragosteste de fiica acesteia. Ajunge sa rataceasca prin galeriile minei, luat de vartejul patimilor sale, pedepsit de amanta lui care-i doreste moartea. Vasile Muresan (Claudiu Bleont), invatatorul din sat, dispretuieste aurul, crezand ca "adevarata fericire e in noi insine". El reuseste sa cucereasca inima fetei lui Rodean, intrand in conflict cu acesta.
O lume zbuciumata, o lume de impatimiti, personaje misterioase generatoare de catastrophe care par sa fi uitat ca "Unde este comoara ta, acolo e si inima ta".

Film inspirat din romanul "Arhanghelii" de Ioan Agarbiceanu.

Trailer original din 1987:Filmul "Flacari pe comori" poate fi vizionat aici:

Vezi online filmul Flacari pe Comori

Trimiteţi un comentariu

Comentariile trebuie să respecte Regulamentul comentariilor.

Disclaimer

Atentie: Toate articolele de pe acest site trebuie interpretate ca simple legende, nicidecum ca surse de informare istorică. Desi o legenda poate fi punctul de plecare intr-o cercetare, pentru informatii exacte din punct de vedere istoric va invitam sa studiati lucrari de specialitate. Nu ne asumam nici o responsabilitate in privinta exactitatii acestor informatii sau a efectelor produse de interpretarea sau utilizarea acestor informatii.

 
Copyright © 2010-2015 HARTA COMORII.