marți, 7 septembrie 2010

Monedele antice de la malul marii

Mirajul cautarii comorilor e la fel de irezistibil precum cantecul sirenelor si aduce la malul marii braconieri arheologici din toata tara. Pe langa detectoarele de metal, unii au si noroc, cel putin pana le ies politistii in cale.



Patru astfel de pirati moderni aveau buzunarele doldora de monede antice, dar nicio explicatie cand au fost luati la intrebari.

Trei dintre cautatorii de comori au fost prinsi de politisti in localitatea Ion Corvin. Stransesera, cu ajutorul detectoarelor de metal, in jur de 500 de monede din secolele IV - XII.

Un alt barbat a fost depistat de politisti in Constanta, tezaurul strans de el numarand 250 de monede. Piesele ar fi fost vandute catre colectionari la aproximativ jumatate din valoarea stabilita de specialisti. Al cincilea suspect a sperat ca va gasi comori pe fundul marii, dar s-a ales numai cu dosar penal.

Cu totii au ajuns la politie din cauza ca nu aveau autorizatie pentru detectoarele de metale. Trei dintre ei au primit amenzi care insumeaza nu mai putin de 150.000 de lei. Sursa:http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/sute-de-monede-antice-gasite-la-malul-marii-de-cautatorii-de-comori.html

Niciun comentariu despre subiectul „Monedele antice de la malul marii”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.