joi, 23 decembrie 2010

Comorile lui Cleopatra, descoperite ?

Pierdute in adancurile apelor Marii Mediterane din apropierea Alexandriei, o echipa internationala de scafandri a descoperit si recuperat formidabile artefacte din ruinele “inecate” ale complexului de palate si temple aflat candva la picioarele reginei Cleopatra.


Echipa de specialisti, condusa de aheologul francez Franck Goddio, excaveaza in cadrul unuia dintre cele mai bogate situri arheologice subacvatice din lume si aduce la suprafata bogatii uimitoare datand din perioada ultimei dinastii ce a domnit peste Egipt, inainte ca Imperiul Roman sa il anexeze, in anul 30 i.Ch.


Scafandrii arheologi, ce intrebuinteaza tehnologii de ultima ora in aventura lor dar se ajuta si de studiile topografice din anii '90 asupra regiunii, au descoperit, pana acum, atat monede si obiecte de uz cotidian, cat si statui uriase de granit ale conducatorilor Egiptului si temple scufundate inchinate zeilor locali.


Toate obiectele descoperite de-a lungul coastei egiptene vor fi expuse in salile Institutului Franklin din Philadephia, de pe 5 iunie 2010 pana pe 2 ianuarie 2011, in cadrul unei expozitii denumite "Cleopatra: Pe urmele ultimei regine a Egiptului".


Majoritatea artefactelor a fost pastrata intr-o foarte buna stare de conservare, sub sedimentele marine, ferite de apa salina.


Sursa: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1281419/Sunken-treasure--divers-recover-stunning-artefacts-Cleopatras-palace.html via descopera.ro.

Niciun comentariu despre subiectul „Comorile lui Cleopatra, descoperite ?”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.