miercuri, 5 ianuarie 2011

Comori gasite, comori pierdute

GĂSIT: este un cuvânt mare pentru cautatorul de comori, mult mai incitant decât PIERDUT !
Cele mai multe dintre articolele de pe internetul de astăzi va prezinta poveşti ale unor comori pierdute, dar destul de rar citim despre o comoară GĂSITĂ . Poate raportul este de 100 legende la o comoara gasita. Există literalmente mii de legende care povestesc despre comori pierdute, cazane pline cu aur, cufere cu odoare si pietre pretioase, epave scufundate. Dar de ce nu gasim mai multe articole despre comorile deja descoperite ? Doar se stie ca mii de oameni cauta comori cu detectoare de metale si uneori chiar gasesc cate ceva!
Insa aproximativ 5 la sută din vanatorii de comori gasesc 95 la sută din comori ! De ce se intampla acest fenomen? În opinia mea, mai mulţi factori contribuie la acest rezultat: (1) CERCETAREA, (2) Gândirea "în afara puterei obisnuintei", adica sa cauti acolo unde mai nimeni nu cauta , (3) învăţarea folosirii adecvate şi corecte a detectorului detinut, (4) timpul petrecut la căutare etc.
Desigur, mulţi oameni care au găsit unele comori probabil ca nici nu sunt cautatori cunoscuti si probabil ca nici nu vom auzi de ei. Există multe motive pentru care o persoana nu va face publica descoperirea sa: (1) Ei nu doresc să plătească impozitele sau sa predea comoara contra unei sume modice, e adevarat, (2) Le este teama de o eventual proces in instanţa asupra dreptului de proprietate a comorii, ( 3) Ei nu doresc ca prietenii şi rudele să ştie că au devenit bogati, (4) Nu doreste ca alti vânători de comori sau ziaristii sa il urmareasca de fiecare data cand iese din casa, pentru a obtine de la acesta diverse detalii, (5) Frica de a fi jefuit, (6) Numeroase alte motive.

De-a lungul anilor am citit diverse povesti despre comori găsite, mai putin cunoscute in Romania şi voi posta unele dintre acestea in cele ce urmeaza. Oricum, aprope in fiecare zi adaugam noi articole pe acest site. Cu siguranta, candva, acest site va ajuta pe cineva sa gaseasca o comoara. S-au poate deja a ajutat! Există miliarde de euro în comori care inca asteapta sa fie gasite. Poate una dintre acestea e comoara ta!

Dar sa revenim la ideea anterioara, adica sa va prezentam cateva comori internationale, destul de necunoscute pe la noi, in Romania.

(1) Mel Fisher descopera naufragiata nava Atocha ( scufundat 1622 ). Sunt recuperate comori de milioane de dolari.
(2) In 2002, un instalator, care lucra în subsolul unei cladiri, descopera o comoara de 500.000 dolari, în San Diego, TX
(3) 1982. O mină foarte bogata (abandonata) este redescoperita şi adjudecata. Premiul gasitorului: 3 milioane de dolari!
(4) 1980. Un cuplu, in timp ce isi renova casa, a găsit un vas de fier care conţine 52 de monede vechi de 20 dolari în valoare numismatica de 30.000 de dolari din prezent.
(5) 1975. Un diamant in valoare de peste 100.000 de dolari a fost găsit la craterul Diamonds State Park din Arkansas.
(6) Un borcan cum e acela pentru untul de arahide, plin cu monede de aur, a fost gasit în sudul Californiei. Monedele erau de aur de 20 dolari americani si monede de aur de 50 de pesos, din anii 1878-1904.
(7) Doua vase, continand 175 monede de aur de 20 dolari au fost găsite în 1966 şi 1968, in Jamestown, Colorado.
(8) O moneda extrem de valoroasa, datand undeva intre 1497-1504, este găsita în Georgia, între Savannah şi Brunswick.
(9) O foarte rara moneda de aur 5 dolari (1850) şi alta si mai rara, tot din aur, 10 dolari au fost descoperite în 1975 de către o femeie care cauta printr-o groapa cu sticle vechi.
(10) In 1962 a fost gasit în New Mexico un colier foarte bine lucrat, evaluat pe atunci la 18.000 dolari.
(11) 1982. Aproape de Vero Beach, Florida. Comoara de pe naufragiata nava Corrigan a fost gasita si recuperata. Comoara cuprindea monede de argint şi de aur, bijuterii, lingouri de aur.
(12) O nepreţuită si rara piesa de 2 cenţi si jumatate Pony House, simbolică, a fost gasita in Dayton, Ohio, din 1879-1889. Găsita în Myerstown, PA.
(13) Un safir urias (2111 carate, după tăiere) a fost gasit în Carolina de Nord.
(14) Un mic cufar, care conţine 984 de piese de argint, a fost găsit in Casal Bank, FL.

Niciun comentariu despre subiectul „Comori gasite, comori pierdute”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.