sâmbătă, 8 ianuarie 2011

" Cum am gasit comoara mea "- povestea unui cautator de comori

Va prezentam povestea unui cautator american de comori, asa cum a fost povestita recent chiar de catre dumnealui. Acest articol este prezentat de catre site-ul Harta Comorii, in premiera in Romania.

"Am gasit comoara la 13 luni dupa ce mi-am cumparat un detector de metal. Incepusem acest hobby mai mult din curiozitate, si sincer, intr-un mod ironic.

Familia mea s-a mutat la o casa care fusese o ferma construita in anul 1853. Am făcut multe cercetari privind istoria acestei case. Familia care o detinuse fusese foarte bogata, la momentul constructiei casei detinuse in proprietate 600 de acri de livezi de artar. Ferma fusese unu dintre cei mai mari producători de sirop de arţar. Ei cultivasera mere, fructe de padure, piersici... Am vizitat mormintele acestora intr-un cimitir uitat, şi biserica la care se rugau cand erau in viata. Apoi am cumparat un detector de metale si am inceput sa caut. Am gasit diverse obiecte, aceasta fiind o zona foarte bogata in relicve: gloante, nasturi, catarame, jucarii, cuţite, lucruri vechi de tot felul, inele, bijuterii vechi, echipamente agricole. Am gasit aproape fiecare tip de monede, din cele folosite de-a lungul anilor in zona.

Apoi, la o zi după ce am citit intr-o revista despre cautarea comorilor in subsolurile constructiilor vechi ( in pivnite, beciuri etc ), am decis să incerc sa caut in pivnita casei si am gasit un cent indian şi nimic altceva. Înainte de a pleca din pivniţă mi-am amintit ca era un colt care fusese folosit pentru a stoca cărbune, care nu era acoperit cu nimic, nici pietre sau altceva, decat cu un fel de grinda. Am curatat zona si am inceput sa caut. Pe detector am inceput sa primesc o gramada de semnale ca ar fi ceva acolo. Am săpat în jos aproximativ 6 cm şi am lovit in ceva ce parea un borcan plin cu dolari de argint. Tremurand de emotie, am indepartat tot pamantul din jurul borcanului cu grija . Prietenul meu am stat acolo holbandu-se la mine timp de aproximativ zece minute.Nu ii venea sa credea ochilor. Dar nu m-am grabit, am lucrat incet, ca sa nu deteriorez ceva. Am scos mica mea comoara si apoi, înainte de a reumple cu pamant gaura pe care o facusem sapand, am decis să verific din nou şi am vazut ca primeam inca semnale ca ar mai fi monede ascunse in pamant! Oare borcanul era doar o momeala pusa pentru eventualii jefuitori, care sa creada ca au gasit comoara familiei si sa plece ? Asa ca m-am pus iara pe sapat.


 In total am săpat în jos de aproximativ 2 picioare adancime şi am lărgit gaura aproximativ la un diametru de 2 picioare. Semnale inca imi indica detectorul de metale, dar nu mai gasisem nimic.


Am ajuns acasă şi a umplut chiuveta cu apa calda si sapun si am bagat borcanul şi monedele in chiuveta. Le-am scos una cate una, le-am studiat cu atentie starea in care se aflau si le-am inventariat. 160 monede de dolari de argint, 34 de jumatati de dolari de argint "frizer", 43 de sferturi de argint "frizer", si 6 jumatati "libertate" ( nr: probabil denumiri ale monedelor in limbajul comun al colectionarilor de monede americane ).


Cand am ajuns la mijlocul borcanului am gasit invelite intr-un ziar vechi 3 monede de 10 dolari de aur "Vultur" şi 7 monede, tot de aur de 5 dolari, "jumătate de vultur".


Am contabilizat noua mea "colectie" de monede. Cea mai noua moneda era datata 1902 ( deci in acea perioada fusese ingropata mica comoara), iar cea mai veche era datata in anul 1853, anul cand fusese construita casa.

Acum toată lumea îmi spune că aceasta descoperire a mea este o sansa cu care te intalnesti o singura dată într-o viaţă si ca linistit pot sa ma opresc din vanatoarea de comori, dar nu, mulţumesc de sfat, voi cauta in continuare si sigur voi mai gasi si alte comori."

Sursa: http://forum.treasurenet.com/index.php/topic,10703.0.html

2 comentarii despre subiectul „" Cum am gasit comoara mea "- povestea unui cautator de comori”:
Anonim spunea...

Frumos ca e spusa povestea pe acel forum chiar de catre cel care a gasit comoara. Multumim pentru articol. Mai rar asa ceva pe un site din Romania. Americanii astia, cand gasesc dolari de argint si de aur, cred ca au aceeasi senzatie cum am gasi noi, astia din Romania,kosoni de aur. :)

Anonim spunea...

foarte frumos, e bine ca cineva are curaju sa isi dezvaluie aventurile ca sa zic asha :)) deci vreau doar sa spun ca acest site e cel mai folositor pe care l-am gasit pana acuma pt cautarea comorilor :)) de parca ma asteptam sa dau de mii de ele..dar e in romana ceea ce e un bonus :D miultumesc din nou, daca o sa gasesc cva promit sa va anuntz ^.^

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.