miercuri, 2 februarie 2011

Ce detector de metale sa cumpar ?

Ce detector de metale sa cumpar ? Pare o intrebare simpla, dar de fapt are un raspuns greu de dat in mod corect, mai ales pentru un incepator, debutant in acest hobby.

Ce intrebari isi pune posibilul cumparator al unui detector de metale ? Pai sa ne imaginam....

- Sa cumpar un detector de metale de la o firma din Romania sau din strainatate ?

- Sa cumpar de pe internet sau sa merg direct la magazin pentru teste? Dar cum o sa testez acest detector ?

- Oare detectorul pe care l-am ales este performant, este stabil in functionare, are o detectie in adancime la fel de buna ca cea prezentata in oferta pe care am vazut-o ? Are o discriminare corecta?

- Este greu de utilizat acest model de detector de metale?

- Este original sau o copie chinezeasca ? Sau nu este nici o diferenta?

- As putea sa cumpar la aceeasi bani un detector mai bun ?

- Ce firma producatoare de detectoare e mai buna ? Parca am auzit ceva despre Fisher, Garret Metal Detectors, MineLab Detectors, Tesoro, Whites Metal Detectors... Sau mai sunt si altele ?

- Sa cumpar un detector ieftin sau unul foarte scump ? Cu ce ma ajuta daca e mai scump ? Ce dezavantaje am daca e mai ieftin ?

- Pe ce principii de functionare ar fi mai bine sa cumpar acel detector ?

Of... cate intrebari...

Sunt sigur ca acestea sunt doar o parte din intrebarile pe care si le pune un posibil cumparator de detectoare de metale. Mai sunt desigur si altele. Si da, nu am un raspuns perfect. Nimeni nu are. Dar fiecare cautator de comori are cel putin o mica experienta cu detectoarele de metale, poate unii cititori ai site-ului nostru au chiar o vasta experienta. De ce sa nu dam fiecare cate un mic sfat, mai jos, la comentarii, pentru un model de detector care v-a placut si pe care l-ati incercat ? O parere a unuia, o ideea a altuia, cu siguranta ca pana la urma raspunsul corect se va contura. Poate raspunsul final, care va fi concluzionat, vă va surprinde atat pe dumeavoastra, cititorului, cat si pe noi, cei care administram acest site dedicat cautatorilor de comori.

Deci, sa raspundem la intrebare, la comentariile acestui articol:

CE DETECTOR DE METALE SA CUMPĂR ? 

411 comentarii despre subiectul „Ce detector de metale sa cumpar ?”: «Cel mai vechi   ‹Mai vechi   201 – 400 din 411   Mai noi›   Cele mai noi»
Unknown spunea...

eu nu inteleg de ce toata lumea posteaza aici ca anonim va este frica de ceva as vrea sa cunosc si eu colegii de breasla sa vorbim mai multe sa facem intruniri sau sa organizam unele concursuri ceva interesant astept unele raspunsuri

Alexandru Călin Nicolescu spunea...

Probabil nu stiu tehnic sa isi puna nume la comentariu...

Unknown spunea...

am 3 zile de cand am autorizatie si folosesc un garrett euro ace 350 este foarte interesant am scos fier vechi de vreo 70 lei adik bani pe benzina si un inelus frumos fara prea mare valoare adik e bine daca o tin tot asa nu ma mai duc la munca multa bafta la toata lumea de pe forum

Anonim spunea...

Ce parere aveti de Garrett At Pro ??

Anonim spunea...

Dragilor ce spuneti de At Pro de la Garrett? Pretul in jur de 650 euro. Am vazut o groaza de filmulete si mi se pare ca e in regula ca si aparat. In plus, un obiect de marimea unei mingi de fotbal poate sa-l detecteze si la 2 metri.

Anonim spunea...

Toate de la Garrett sunt bune, in plus AT PRO functioneaza si in apa la adancimi mari.

Anonim spunea...

Prostii, Garrett AT PRO are avantajul ca poti intra cu el sub apa daca ai si casti originale rezistente la apa.Poti cauta in apa unde celalalte detectoare nu pot ca fac scurt.Bate cam pana la 1,2 - 1,5 metri si nicidecum la 2 metri.Adancimea de detectie este asemanatoare cu celalalte detectoare care costa 400-600 euro.Avantajul este ca poate fi bagat complet in apa.Un test de sensibilitate gasiti aici:
http://www.youtube.com/watch?v=yr3YqwSWeXM

Anonim spunea...

dupa vreo 120 de ore de detectie tot cu un jaf de euroace incerc sa dau sii eu de ceva e greu plumb mult gloante cat cuprinde cateva monede romane care urmeaza sa le duc la muzeu zilele urmatoare si balariii ideea care este va rugam si noi astia mai mici asa ma bate gandul sa investesc 7000 ron in garret infinium bat mai adanc la obiecte mici sau doar la obiecte mari ca detin niste informatii utile LA CARE EUROACE NU FACE FATA

Anonim spunea...

Bai fratilor, am citi si eu tot ce s-a scris aici pe "forumul" asta. Ba ca detector este bun, ba de la ce firma ba nustiu ce. In fine atunci cand vrei sa-ti iei ceva fara sa te documentezi temeinic asupra acelui lucru si inte\reband in stanga si in dreapta e ca atunci cand mergi din stomatolog in stomatolog si la sfarsit tot cu dinti nepusi ramai. In fine, eu nu am detector si nici nu mi-as permite unul nici macar de 300 de euro. Citesc aici de "recompense" oferite de statul roman si alte prostii de genul. Pai asa nu o sa va mai imbogatiti voi nici intr-o mie de ani de acum incolo. Si sa dai 1000 - 2000 de euroi ca sa paractici sportul asta doar de dragul de a cauta de nebun pe camp si in paduri nu are sens. Dar nimeni nu da atatia bani degeaba ca fraier nu este el oricat ne-am invarti dupa deget. Dar sfatul meu pentru cei care gasesc monezi de aur, pune-ti mana frate si topitil in lingouri cat mai mici. Ascundetil bine dar numai in propria ograda nu. Asteptati si un an sau doi pana cand incepeti sa-l vindeti pautin cate putin. Nu caraiti nimic nici la cel mai bun prieten ca va toarna cat ai clipi din ochi de invidie. Si nu mai dati sfaturi si nr de telefon la "Anonimi" ca nu stiti cati dintre ei sunt politisti cu bunghiul pe voi si va trage de limba sub diferite pretexte cu povesti din gradina bunicii sau a mai stiu eu cui. Stiti vorba aia "romanul pana nu este fudul nu este prost destul". Asa ca, atunci cand iti iei un detector de metale e clar ca tinta ta este aurul si nu capacele de bere, sa fim seriosi cu povesti pescaresti. Asa ca odata ce ti-ai luat detector de metale si ai aruncat o caruta de bani si gasesti ceva nu iti bate joc de norocul tau ca s-ar putea sa nu mai pupi o a doua sansa de la viata si cum spunea cineva "o sa-ti curga balele" la muzeu uitandu-te la ce ai fi putut face cu viitorul tau daca nu o "ardeai" in patriotism. Poate ca intr-o zi o sa-mi permit si eu un detector de metale dar nici umbra mea nu va sti pe unde voi umbla si de unde v-oi veni. Acum stati si ganditi-va la ce v-am spus si faceti ce va taie capul. Patriotii au murit intodeauna saraci iar "hotii" din ziua de azi traiesc in palate sau isi cumpara locuri in guvern. Voi, ce alegeti ?
MKB

Anonim spunea...

Adevarul este ca tu ai avut un detector si cand ai gasit artefacte nu le-ai predat. Politia a aflat ca vinzi obiecte vechi de patrimoniu si ti-au confiscat detectorul, ti-au tras si o amenda si de atunci tot scri prosti pe toate forumurile detectoristilor.
Dar mai este adevarat ca aur nu ai gasit si de aceea te oftici, ca ai ajuns si cu amenda si fara detector fara sa iti vezi implinit visul cu marea comoara.
Iar autorizatie pentru alt detector nu mai primesti in veci.
Asa ca spune adevarul si nu mai scrie prosti pe aici.PINPOINTER.

Anonim spunea...

PINPOINTER si iti spun si eu ceva ca sa sti.
Vezi ca sa schimbal de curand legea la nedeclararea si nepredarea obiectelor gasite.
de yollman » Lun Feb 24, 2014 8:18 pm

4. Art. 86 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
Art. 86
Degradarea, aducerea in stare de neintrebuintare ori distrugerea, din culpa, a unui bun cultural mobil clasat constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la o luna la un an sau cu amenda.
6. Art. 88 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
Art. 88
(1) Efectuarea fara drept a oricaror operatiuni de export definitiv avand ca obiect bunuri culturale mobile clasate constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la un an la 5 ani.
(2) Tentativa se pedepseste.
8. Art. 32 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
Art. 32
(1) Neanuntarea descoperirilor arheologice prilejuite de lucrarile de construire ori de desfiintare constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
(2) Fapta prevazuta la alin. (1) , savarsita din culpa, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la un an sau cu amenda.
Asa ca acuma nu mai scapi doar cu amenda, te baga si la mititica pe cativa ani si nu o sa mai poti scrie sfaturi tampite pe internet.
Asa ca mai gandestete de doua ori ce o sa faci cu "comoara gasita", oare merita sa iti pierzi libertatea pentru un pumn de bani ?

Anonim spunea...

ba sa ma ceva pa ea de tara ... ca daca as gasi un cufar cu aur nu as da nimik. pai in alte tari numai si NUMAI daca vrei si subliniez daca vrei,dai statului ceva din el acolo cat te lasa inima,iar restul e al celui care l a gasit. sa ma ... in ea de romanie!!!! exemplu: in america un satean a gasit aur si bani de pe vremea goanei dupa aur,in valoare de 100 si ceva de milioane de dolari. stiti cat a dat statului? 4 MONEDE fratilor. PATRU!!! nu ca in romania sa ti ia statu. pai sa puna mana sa gaseasca statu si sa ia auru,nu de la cine are noroc sa l gaseasca, de exemplu de la rosia montana nu sa l dea la straini. ca dovada ca nu e vrajeala uitati va http://www.ziare.com/magazin/descoperire/cea-mai-mare-comoara-din-aur-descoperita-vreodata-in-sua-gasita-sub-un-copac-1284789. nu as da nika daca ar fi sa gasesc,CLAR !!!!

Anonim spunea...

Da mai istetule stim si noi de ea. Dar vezi tu comoara a fost gasita cu catelu si nu cu detectorul. Au tinut catelul de coada atarnat si cand mirosea aur incepea sa chitaie. Ia mergi si tu cu catelul atarnat si ce gasesti este al tau.
Plus ca ala era aur american care nu mai trebuie predat. Doar aurul Dacic trebuie predat in toata lumea pentru a cauta Arheologii ceva alfabet dacic in el.Adica il pune la microscopul electronic si vede daca kosonul a fost cumva facut dintr-o tablita scrisa in alfabetul dacic, cum vreti sa gasim scrierea dacica daca voi nu predati aurul la Arheologi.
Uite aici stirea cu aurul gasit prin bipuitul catelului, ala catel domne, cand o fata cumpar si eu un pui.
http://hartacomorii.blogspot.ro/2014/02/o-comoara-din-monede-de-aur-in-valoare.html

Unknown spunea...

am si eu o intrebare daca gasesti o moneda care iti place si vrei sa o pastrezi pentru tine adika te duci o declari la muzeu si vrei sa iti faca un act pe ea ... merge asa ceva la noi in tara.... sunt interesat va rog daca stie cineva

Anonim spunea...

Daca o sa gasesti o moneda veche ai obligatia ca in 72 de ore sa o duci la Muzeu si o lasi acolo cu proces verbal. Daca ei nu au nevoie de ea atunci te cheama si ti-o da inapoi dar ai grija sa o iei cu hartie semnata ca nu o vor pentru ca daca nu iti dau hartie semnata si stampilata esti bun de amenda 1.000 lei ca aia de la Targul de monede din Brasov.Conform legii nu poti tine acasa monede vechi fara documente legale.
Daca sunt monede comuniste nu ai nevoie de acte pentru ele dar nepotii tai o sa aibe nevoie ca vor fi mai vechi de 100 ani pana atunci. Poti cumpara monede legale cu acte de la numismati autorizati.

Unknown spunea...

pai tot sunt nelamurit cum adika numismati autorizati ei cum au intrat in proprietatea unei monede daca acea moneda face parte din tezaurul tarii??

Anonim spunea...

Adica colectionari cu monede autorizate. Vezi tu in primi 10 ani dupa revolutie baietii destepti si-au declarat colectile ca mostenite de la stramosi si au primit harti legale pe ele. Si cocoseii din aur tot atunci au fost inapoiati tuturor care au depus cerere ca li sau confiscat de comunisti. Ce de baieti destepti sau inbogatit atunci.Daca unmblai in sate cu cocioabe erai intrebat daca nu vrei sa cumperi cocosei de aur cu acte in regula. Da cine sa vrea atunci asa ceva ca nu aveau cautare. Acum sau schimbat timpurile si legile, sa dus baba cu colacii, adica cu cocoseii.

Unknown spunea...

da monedele astea de bronz vechi de peste 1000 de ani au vreo valoare la muzeu adik da ceva pe ele sau doar le dam asa ca sa fie la ei si ne apucam de cautat doar aur sunt curios multumesc

Anonim spunea...

Un detectorist a primit de la muzeu recompensa 15 lei pentru 1 moneda Denar roman din argint.
Cat crezi ca vei primi pe 1 bronz?
Da dar trebuie sa le predai daca le gasesti cu detectorul, esti obligat prin lege ca in 72 de ore sa il pui in palma muzeografului.
Trebuie sa intelegem toti ca legea e lege si atunci trebuiesc predate.
Dar daca o pastrezi tu spunemi ce poti face cu ea ca doar nu poti sa o mananci si nu tine nici de cald. Asa ca o predai si ai scapat de o belea.
De exemplu eu daca as gasi monede din bronz le dau fara sa imi pese ca donatie.
Daca as gasi de argint sau aur as cere recompensa pentru ele ca e dreptul meu si as fi prost sa nu primesc banii. Legea spune sa le predau? le predau. Tot legea spune ca am dreptul la recompensa? atunci cer recompensa aia mica pentru ele pentru ca am dreptul.

Unknown spunea...

nu prea e adevarata treaba asta cu 72 de ore trebuie sa declari daca dai inopinant de un sit care nu e descoperit inca nu o moneda ratacita si daca descoperi o cetate sau ceva un sat sau orice un sit care nu e descoperit inca intreb si eu iti da ceva din ce gasesc ei acolo sau ramai doar cu publicitatea????? ??

Anonim spunea...

Ba e foarte adevarata si obligatorie legal, in caz de obiecte gasite. Aici nu e vorba de cetati pe care le descoperi tu. Cetatea o declari tu asa din patriotism. Dar nu primesti nimic, daca vor gasi arheologii dupa tine ceva comori.

Unknown spunea...

pai nu e normal asa adik mai bine cauti tu si ce gasesti dai la muzeu sau unde vrei si abia apoi te duci si declari daca vrei daca nu lasi sa o gaseasca ei sau mai bine om vedea cand o sa gasim ceva

Unknown spunea...

eu am tot adunat vreo 50 de monede si am fost astazi sa le depun la muzeu si acolo mi-au zis ca cel care se ocupa de asta e plecat prin tara si sa vin de luni azi fiind marti si unde mai sunt 72 de ore ideea e sa te duci cred sau cine stie

Marian N. spunea...

Buna ziua tuturor.
Dupa indelungi cautari, m-am hotarat la un Garrett AT Gold, acum vin intrebarile, pentru cine ma poate ajuta.
Magazinul de unde vreau sa-l cumpar este undeva in Bulgaria, deoarece la noi acelasi detector e cu 700+ lei mai scump, deh... romanii au bani...
Acum intrebarile:
1. pot sa ma duc personal sa-l achizitionez de acolo? voi avea probleme la vama cu el? tinand cont ca este primul detector si nu am atestat din acela de detectorist...? (atestat pe care am inteles ca se face dupa achizitionarea detectorului..)
2. il pot comanda online dar taxele de transport/vama, etc sunt mari? ma gandesc sa nu ajung la pretul celui din Romania...
http://www.shop.imperio.bg/garrett_at_gold_metaltarsach acesta este magazinul, recomandat de cineva de aici, ca fiind cel mai ieftin ( sper ca am voie sa pun link-ul, in caz contrar imi cer scuze, un moderator sa-l stearga)
Va multumesc anticipat, tuturor celor care imi pot da vreun sfat, si nu numai.

Anonim spunea...

Cred ca poti sa il aduci personal, atata timp cat ai factura pe el. Intreaba pe cei e la patrimoniu de la politie din zona ta daca pot sa iti dea ei vreun document care sa ateste cerere prealabila de autorizatie si ca vei inregistra detectorul la ei. Dar nu stiu daca vei scapa de vamă.

Marian N. spunea...

Am tot cautat, si vad ca magazinul din Bulgaria nu are un punct de lucru ( nicio adresa fizica) de unde sa pot ridica produsele.
Acum pe de alta parte ma gandesc ca diferenta dintre magazinul asta din Bulgaria, si ale noastre din Romania e imensa, pana la 1000lei pt un Garrett AT Gold, care in Bulgaria costa 1040 Leva ( 2372 lei) fata de aprox 3117 lei ( rodetectors) si 3346 lei ( Iberic).
Mi-e sa nu fie contrafacut ( China ceva) ...
Voi ce ati face in locul meu?

Anonim spunea...

Eu as lua un detector mai ieftin din Romania, oricum nu e mare diferenta intre detectoare. Oricare e bun, stabil sa fie, nu e diferenta semnificativa la adancimea la care bate, nu te lua dupa povestile detectoristilor care au avut si ei 2-3 detectoare si se cred mari specialisti. Noroc sa ai, ca gasesti comori si cu detector de 15 milioane... Plus ca ce mai importanta e garantia, care nu stii cum o ofera bulgarii. Pe cand de la un magazin din Romania, ai garantie, ca firma se supune legilor, le poti face reclamatie daca se defecteaza si nu ti-l repara.

Unknown spunea...

Cred ca un geo hunter sau un deep hunter 3d sunt bunicele pt incepu am testat si un aparat din sua adus special pt asa ceva pretul lui acolo a fost 10.000 $,dar facea toti baniiiiiii ,ideea este urmatoarea :ceva ieftin si bun pt cautari la adâncime 2-4 metri nu exista decat ceva f performant ,de ce spun 2_4metri timpul îngroapă si dezgroapa

Unknown spunea...

Eu am un euroace de cateva luni si au fost si zile bune dar si zile cand nu am gasit nimik cred ca ideea cam asta e ia.ti un det normal si vezi daca iti pkace viata asta zeci de km pe jos si nu visa comori astea vin o data in viata

Unknown spunea...

ce parere aveti de garett infinium?

Anonim spunea...

Eu am Garrett 250, sunt multumit de el, că firma e serioasa. Da nu stiu modelul Infinium...

Anonim spunea...

Modelul Garrett Infinium.

www.youtube.com/watch?v=gve4-Vu4cTE

Anonim spunea...

Interesant Garrettul Infinium asta din postare.
Dar daca ar mai contine si lichidul original in ele sigur ar face ceva bani.

Anonim spunea...

Salut,
Doresc sa achizitionez un detector pana in 2500EUR. Am gasit modelele: GTI 2500 Pro Package (1500EUR in RO), Detech SSP-5100 (7500RON), Land Craft (1400EUR in BG), Garrett ATX aprox 2500EUR si mai e Minelab CTX 3030 la vreo 2000EUR in RO. As dori o recomandare la la utilizatori cu experienta. Ma intereseaza detectia unei oale de lut cu monezi sa zicem la o adancime de la 1 pana la 2 m. Sunt in stare aparatele de mai sus de asa ceva? Am vazut ceva test cu ATX si a detectat fara probleme o moneda la 30 si 40 cm adancime. Ce imi recomandati din cele de sus sau alt model la un pret de 10000RON? Multumesc pentru raspunsuri.

Anonim spunea...

Eu nu detin un astfel de detector si nici nu am avut ocazia sa il utilizez. Probabil sunt foarte putini in Romania care au astfel de detectoare. Singurul care ar putea bate pana la o asemenea adancime ar fi Detech SSP-5100, dar care are, pe langa avantajul adancimii, dezavantajul ca nu detecteaza obiecte mici, nu face disciminare maimult de 30 cm adancime si are un consum mare de energie. Deci e bune pentru comori mari, nu pentru distractie si cautat monede sau bijuterii imprastiate. Cauti comori mai mari si atat. No FUN, doar eficienta in adancime :) . Celelalte modele prezentate nu cred ca vor bate nici un metru adancime, dar sunt mai distractive :)

http://hartacomorii.blogspot.ro/2013/03/detector-detech-ssp-2100-si-detech-ssp.html

Anonim spunea...

Unde in Caras ?

Anonim spunea...

Buna. Am un mine lab e trac si sint multumit de el,adica am gasit o bucata de sirma de fier la vreo 15 cm,in mod all metal:))) e primul detector si am inca mult de invatat,dar cred ca e un aparat bun. Pretul e cam mare ,am dat 1200 euro pe el,dar e nou .Am scos si autorizatia,e ok.Voi posta aici cum se comporta aparatul,dupa citeva iesiri. Daca are cineva dintre dvs.experienta cu acest aparat mi ar placea sa I stiu parerea. Cu respect,Cipri.

detrax spunea...

Așteptăm cu interes observațiile tale. :)

STANICA GELU spunea...

Salut Ovidiu Ciorba, si salut fireste pe toata lumea!

Inrebarea ta este foarte buna, am vazut ca ai vehiculat si cateva branduri remarcabile dar ar fi bine de inceput de stiut cateva lucruri importante: 1. cu aproximatie dimensiuninile acelei ''oale'' de lut-cel putin din banuieli (legende, amintiri, etc...), 2.locul unde cauti si enumar: casa (cladire), curte, teren deschis, padure, etc...3.daca vrei sa cumperi aparatul doar pentru aceasta cautare sau ca si hobby in continuare.Aparatele enumerate a. Garrett GTI 2500 PRO Package presupune si cadrul alcatuit din doua bobine care din experienta mea nu lucreaza prea bine (probleme mari cu Ground Balance-ul), b. si c. aparatele bulgaresti, recunosc nu le-am testat, dar daca ai studiat forumul eu intotdeauna am recomandat aparate construite in vest, daca cineva le-a testat il rog sa comenteze si, ajungem la doua aparate serioase CTX 3030 fiind primul, care dupa parerea mea, si nu numai (a se vedea comentariile cautatorilor din toata lumea) este cel mai bun VLF al momentului iar al doilea de tip PI de la Garrett ATX-ul.Prin amabilitatea unuia dintre magazinele ( Annita Hightech Group ) ce vinde acest tip de detector, putem testa pe acesta din urma ( Garrett ATX ) si-l vom testa prin comparatie cu cele doua aparate pe care eu le am in acest moment: XP DEUS cu bobina de 28x34 cm si respectiv PULSE STAR II PRO cu bobina de 45 cm si ca bonus cu cadrul de 1Mx1M.Si tinand cont ca CTX 3030 este considerat usor mai performant decat XP DEUS iar ATX-ul il vom puna sa se ''bata'' cu cu PULSE STAR II PRO vei putea face cu siguranta alegerea potrivita.Salutari Gelu Stanica 0745 14 28 48 gelu@stanica.ro si www.cautcomoara.ro

Anonim spunea...

Va salut dl-e Stanica. Va multumesc pentru raspuns, mi-ati fost de ajutor. Cautarile o sa fie pe camp deschis si padure, e hobby nu doar o cautare, ma refeream la oala deoarece vreau cautari in adancime nu cate o moneda la suprafata. Am vazut teste cu detectoare care nu sunt in stare sa detecteze 1kg de cupru combinat cu argint la o adancime de 64cm. GTI 2500 dupa ceva documentari il eliminasem deja. Ramane Detech SSP-5100G inca il studiez, si as dori pareri de la cei ce-l folosesc. CTX 3030 din ce am observat are doar review-uri bune pe toate site-urile iar ATX la fel, deci raman astea doua. Am gasit zilele astea Jeohunter 3D Dual System de la Makro, merita diferenta de pret? deja costa destul de mult. Aici si un film, nu stiu daca e doar publicitate: http://www.youtube.com/watch?v=ym-RejNKPFY. Astept cu nerabdare rezultatul testului dumneavoastra. Astept si alte opinii. O zi buna!

Anonim spunea...

Din ce am inteles aparatele de detectie turcesti de la Makro nu sunt asa apreciate, deoarece nu ajung in adancime asa cum se lauda. Am observat ca multi lauda Lorenz Deepmax X5 de la nemti. Problema e ca nu gasesc preturi in Romania. Stie careva de unde as putea achizitiona un Lorenz X5? Multumesc!

Anonim spunea...

Daca nu gasesti in oferta curenta, suna la numerele de telefon ale magazinelor astea de detectoare de metale, ca probabil aduc la comanda speciala cu avans orice modele de la orice firma.

Anonim spunea...

Pai numai gasesti din cauza ca e vechi si nu se mai fabrica. DEEPMAX X5 fost inlocuit cu DEEPMAX Z1.
Noul model costa 5300 euro ( Nou, cu garantie): http://www.nuggets.at/LORENZ-Z1-Z-1-DeepMax-Gold-Metalldetektor
Asa ca un model vechi, care nu se mai fabrica, nu merita 2200 euro. Eu nu as da mai mult de 1000 de euro pe el si poate nici atat. Nu contest ca nu e bun, dar e probabil uzat si fizic ( că uzură morala are sigur ).

Anonim spunea...

Ce spuneti de Detech? A comandat cineva produse de la Detech? Din ce am observat Detech produce bobine SEF (Simetric Electromegnetic Field) de diferite marimi pentru firme serioae de detectoare Garrett, Minelab, White`s, XP, Fisher. Deci inseamna ca sunt ok,sau? Studiez doua Detech EDS Plus si SSP-5100. Daca detineti unul dintre ele astept opninii. Multumesc!

Dobrin spunea...

salut vreau sa ma apuc de cautat comori ,si nu stiu ce detector sa iau,am vazut garet atx,sau nokta golden gate 3d,cineva mi-a recomandat garet gti 2500,as fi recunoscator daca cineva ma-ar indruma (cu experienta),ce detector ma-ar ajuta cel mai mult,habar nu am cu ce se mananca detectia de comori dar sper sa invat repede,dar ca in orice meserie scula face treaba,vreau un decector care sa ma ajute intradevar,poate fi orice alta firma , la astea ma orientasem eu dupa ce date tehnice au date de vanzatori,dar de la reclama la practica ...........:deci va rog un sfat pentru un aparat cat de cat sa ma ajute si sa se incadreze cam la 3 mii de euro.cu stima si respect.

Unknown spunea...

buna ziua
ma numesc Alexandra,as dorii sa achizitionez un detector modest dar eficient ma gandeam la unul din urmatoarele:

Garrett ACE 250 + Pro-pointer + garanţie de 3 ani şi livrare gratuită

Detectorul de metale Garrett ACE 250 oferă o adâncime excelentă de detecţie. Detectorul este construit din material dur...
Prețul de vânzare cu TVA: 1.668,74 LEI

Detalii produs
garrett_ace_250__4f50e6e5ebad7
Garrett ACE 250 + NEL bobina + garanţie de 3 ani şi livrare gratuită

Detectorul de metale Garrett ACE 250 oferă o adâncime excelentă de detecţie. Detectorul este construit din material dur...
Prețul de vânzare cu TVA: 1.673,14 LEI

Detalii produs
garrett-ace-250-15x12
Garrett Euro ACE + SEF Bobina

Garrett Euro ACE + SEF Bobina + 2 CADOURI + Livrare Gratuita
Prețul de vânzare cu TVA: 1.712,77 LEI

Detalii produs
garrett_euro_ace_4f50e8d36340b
Garrett EURO ACE +NEL bobina+ Livrare gratuită si garanţie de 3 ani

Garrett Euro ACE este un detector de metale care include toate opţiile din gama ACE, dar dispune şi de sonda mai mare...
Prețul de vânzare cu TVA: 1.756,80 LEI
ce mi-ati sugera?astept si alte sugestii...buget max 2000 ron

Unknown spunea...

– MINELAB - X-TERRA 50 530 EURO

- MINELAB X-TERRA 305 480 EURO

- MINELAB X-TERRA 505 550 EURO

- MINELAB - X-TERRA 705 640 EURO

Anonim spunea...

Eu as alege pe prima varianta, Garret ACE 250, mai ales dacă ești incepătoare, in varianta de 1.712,77 LEI sau oricare alta preferi.

Unknown spunea...

iti multumesc,da sunt incepatoare iar bugetul poate varia -/+ 500 ron daca merita diferenta

Anonim spunea...

Ideea ca nu are rost sa dai in plus acei 500 RON, din cauza nu vor face diferenta nici la stabilitate, nici la adancimea de detectie. Si Minelab este intradevar o firma foarte buna, fiind cam la egalitate cu Garet, desi parca un plus in favoarea Garret pentru usurinta in utilizare la incepatori.

Unknown spunea...

voi opta pt Garett,cat de mult face dif marimea sondei?sa optez pt una mai mare>?

Unknown spunea...

a si inca o intrebare am obs ca pt autorizatie se cere caz juridic,faptul k am o condamnare cu suspendare(accident auto) ma afecteaza cu ceva>?

Anonim spunea...

Sonda aia nu ajuta mai la nimic, e o jucarie mai mult.
Da asemenea, daca e trecuta activ in cazier condamnarea si nu e stearsa, nu poti lua autorizatie... Trebuie sa ai cazierul curat. Intreaba mai bine la Politie prima data, daca iti elibereaza cazier curat, sa nu dai banii degeaba pe detector si sa nu poti lua autorizatie. Apoi, chiar daca nu iti elibereaza cazier curat, intreaba tot la Politie daca totusi pot sa iti elibereze autorizatie, tinand cont ca nu are legatura condamnarea cu legislatia detectoarelor. Desi sansele sunt mici sa accepte.

Anonim spunea...

@TheLucianoweed. Studiaza putin si firma detech care produce bobine pentru firme mari inclusiv Garrett. Detech are 2 detectoare analogice (deci fara display) la preturi bune care bat la adancime toate jucariile Garret pana in 800EUR. Garrett ACE 250 e o jucarie cu orice bobina ai pune pe el. Parerea mea e sa nu te grabesti, studiaza foarte bine. Eu deja le studiez de 2-3 luni si am ajuns la concluzia ca bulgarii de la detech fa niste detectoare care isi merita banii din plin.

Anonim spunea...

Da,sunt bune detectoarele de la Detech ca performante tehnice, ceva mai mari la acelasi pret. Nu stiu cat sunt de fiabile insa ( nu stiu cat rezista pana se defecteaza, asta nu arata videoclipurile pe Youtube )....

Tudor spunea...

Buna seara,
ati ales pana la urma vreunul din detectoarele la care va gandeati? si eu ma gandeam sa imi iau unul si as avea exact aceleasi cerinte ca ale dvs. adancime aprox 2m si diferentiere intre metale si pentru diferite tipuri de sol...pentru cautari hobby pe camp/munte/padure ...as vrea sa aloc cam 2000-2500eur dar nu am reusit sa gasesc nimic care sa ma convinga pana in momentul de fata...m-am tot uitat la nokta golden king dpr plus si makro DeepHunter PRO doar ca nu se prea incadreaza in buget...am gasit o oferta buna pt un nokta, dar nu stiu ce sa fac...poate putem sa ne sfatuim impreuna daca doriti. multumesc

Anonim spunea...

Mai baieti voi nu vedeti ca omul are 800eur si vrea ceva bun de bani astia?
Nenea ial pe asta FISHER F 75 Price: €950
Modelul F 75 este un detector de metale formidabil pentru orice scop. Este utilizat de cele mai multe ori la cautarea de monede, inele si bijuterii. La fel si pentru a gasi relicve, obiecte de aur. Este ideal pentru cautatori incepand de la un nivelnovice si pana la cel profesionist.
F 75 are toate caracteristicile importante pe care le puteti cere de la un dispozitiv Fisher. Este usor si bine proportionat, are un ecran LCD care va arata Identitatea tintei si Adancimea tintei. Puteti vana relicve si artefacte cu optiunea “all-metal” (toate metalele), sau puteti separa tintele nefolositoare. Cel mai important este faptul ca puteti folosi detectorul F 75 imediat dupa dezambalare.
Este el cam batranel dar inca le bate ca performante pe multe noi si slabute, doar de parada si cu multe beculete.
Asta a gasit multe comori internationale dar la noi nu prea au baietii ca nu isi permit, cumpara F5 ca doar de atat au bani.
Ial nene si nu o sa regreti, poate dupa prima comoara o sa postezi aici mii de multumiri.

Anonim spunea...

Daca nu, poti sa il iei pe asta nene ca bate tot cam la 950eur si e frate cu F75 dar cu sunete mai moderne altfel sunt aceiasi mamaliga dar in alta oala. TEKNETICS T2.
Teknetics T2 este un detector de metale de înaltă performanță ce foloseste cele mai recente progrese din tehnologia electronica; design–ul , funcționalitatea și rezultatele obtinute i-au adus titlul de "revelație".

T2 are un mod de utilizare mult mai ușor de învățat spre deosebire de alte detectoare de metal similare. Combinația dintre usurinta și echilibru ofera un confort de utilizare greu de egalat de alte detectoare din aceiasi gama de pret. Este potrivit pentru a găsi orice tip de metal, indiferent de condițiile în care pot fi gasite.
Caracteristici:

Pătrunde solul la adancimi foarte mari.
Teren plin de minerale.
Teren cu deseuri metalice.
Teren de plajă.
Marimea bobinei 28 cm.

Performanță maxima
Ecran mare LCD, iluminat, afisaj digital pentru identificarea tintei.
Interfata intuitiva pentru utilizator.
Discriminare cu dubla filtrare pentru a căuta in soluri puternic mineralizate sau cu multe deseuri metalice.
Calibrarea automata a solului(FASTGRAB) și calibrare manuala.
Grafic care indica nivelul de mineralizare.
Bobina biaxiala impermeabila, de 28 cm.
Consum de energie minim - 4 baterii AA, 40 oră de functionare.
Greutate mica (1.6 kg cu baterii)
Ergonomic și bine echilibrat
Lungime totală reglabila și adaptabila.
Adancime de detectie mare.
Nene dar eu daca as avea bani matale as lua tot F 75 ca gaina batrana face supa buna, asa si cu detectoarele.

Anonim spunea...

Am uitat parola de la cont:))
Atata timp cat fapta nu are legatura cu patrimoniu..situri etc nu sunt probleme..am primit confirmarea de la altii detinatori de aut si md care au fost in aceiasi situatie...
Md ul m-am hotarat asupra lui Garertt Atpro.... astept cazierul si maine detectorul
..voi revenii cu informatii si un feedback cand imi iese autorizatia si am timp sa ies cu el....

Anonim spunea...

Alexandra(thelucianoweed)

Anonim spunea...

Nenea uite ca azi ma sunat prietenul meu din Bucuresti care are un detector XP DEUS de gaseste cu el numai arginti si cruciulite de la morti (aia care au murit de ciuma ca e plin Bucurestiul de banutii lor) si lam intrebat ce detector iti recomanda ca esti om cu bani nu cu maruntis si a zis sa va cumparati XP DEUS ca asta le bate pe toate la adancime si daca cauti pe ALL - METAL gasesti banu mortului si la o juma de metru. Uitati nene ce scrie despre el.
Details: XP va prezinta DEUS, primul detector de metale wireless si primul cu tija complet telescopica. Puterea, viteza, precizia, greutatea scazuta si caracterul compact
- Discriminarea
- Sensibilitatea
- Calibrarea sulului (Ground Balance)
- 5 Multi tonuri audio + Tonalitatea (Pitch) + Tonuri complete
- 4 Frecvente (4 kHz, 8 kHz, 12 kHz, 18 kHz )
- 10 programe din fabrica + 8 programe ce pot fi definite de utilizator
- Control al volumului audio
- Adancime mare la detectie, de la 50 cm. in sus pana la 2,2 metri pentru obiecte mari.
- Wireless
- Controale setate din fabrica
- Pliabil si ergonomic
- Rezistent la conditii meteorologice
- Baterie cu litiu cu durata lunga de viata: 27 ore
- Incarcare rapida prin USB: 2 ore
- Indicaarea nivelul bateriei pentru casti si bobina
- Cifra de conductibilitate (VDI)
- Bobina interschimbabila
Si nenea sa il cumperi de aici ca il poti proba inainte sa il comanzi.
Pentru informatii suplimentare nu ezitati sa ne sunati la unul
din numerele +4 0314380245 sau +4 0727964452
Si daca nu iti place poti lua alt model de detector de alta firma plus ca baietii sunt de treaba si te lamuresc repede despre datele tehnice si vorbesc in romaneste asa ca intelege tot romanul ce zice.
Sa ai bafta la cati mai multi banuti ciumati de argint.

Anonim spunea...

@Tudor. Are tata un prieten in state si a zis ca el nu ar da mai mult de 1500$ pe un detector, toate fac acelasi lucru numai unele au ceva mai multe briz briz-uri. Daca studiezi forumurile o sa vezi ca toate descoperirile de la noi au fost facute la adancimi mici. Tata vrea unul de adancime si ne-am hotarat la SSP-5100 cu bobina de 1x1 si cu cea de 18" are un pret bun si e ceea ce trebuie. Bulgarii de la detech fac detectoare bune dar simple fara alte optiuni neutilizabile. Turcii de la Makro doar se lauda din ce am inteles. Si eu eram entuziasmat initial dar ulterior am ajuns la concluzia ca nu merita sa dai mii de euro pe un detector mai ales pentru o legenda sau pentru una/doua detectii, pentru asta poti sa aduci o persoana sau firma care face detectii cu aparate de mii de euro si ai incheiat povestea repede.

Anonim spunea...

@Tudor. Eu personal cred ca o sa aleg Detech EDS Plus II, simplu de setat, adancime buna fara batai de cap. Direct de la bulgari e mult mai ieftin decat la noi. Un test pentru versiunea Plus: https://www.youtube.com/watch?v=gKSxWdMsRqE

Tudor spunea...

@Ovidiu. Da, pare interesant si Detech...eu ma cam hotarasem la Minelab CTX3030 dar acum parca ma mai gandesc...vad ca a aparut un Nokta de vanzare la 2500eur aici http://goo.gl/9l2UoM...o merita la banii astia?

Tudor spunea...

La ce pret ajunge Detech EDS Plus II luat de la ei?

Anonim spunea...

EDS Plus II e 530EUR cu bobina de 12", vezi si detech.ro. Eu cred ca trebuie inceput cu unul mai acceptabil ca pret, oricum nu sub 500-600EUR orice firma ai alege. Dupa mai multe iesiri poate cu alti pasionati de detecting vezi daca iti place, multi s-au lasat repede desi la inceput entuziasmul e foarte mare. Oricum depinde de fiecare persoana, daca ii plac gadget-urile o sa cumpere un detector cu display si cu multe optiuni, gps si toate cele. Desi lucrez in IT, pe mine nu ma incanta foarte mult lucrurile in care imi prind urechile si ma pierd in 'nshpe mii de setari, prefer lucrurile simple care isi fac treaba.

Anonim spunea...

Depinde si de realitatea garantiei si de seriozitatea firmei. Uneori asta e mult mai important decat un pret mai scazut.

Anonim spunea...

Normal, odata ce avem firme serioase la noi uni cauta prin alte parti pocnitori si dupa ce se strica intreaba ca unde sa le repare. Daca iei de la noi, cand pocneste si nu din vina ta, fuga la magazin si se rezolva. Dar e democratie si fiecare e liber sa faca ce vrea cu maruntisul lui.

Anonim spunea...

Am vazut ca va tot BALACITI aici pe siteul aceste extraordinar care iti da sansa la a deveni dintrun simplu visator intr-un adevarat cautator de comori inarmat cu un detector de metale dupa bugetul fiecaruia.
Pentru ca o tot balacariti cu tot felul de firme fantoma cu detectoare fantoma ma vad nevoit sa intervin pentru a pune punct la toate aceste aberatii facute gratuit de unul si de altul care nu are ce posta pe siteurile de detectoristi si scrie tot felul de aiureli.
Personal am cumparat acest detector WHITE'S MXT Pro de la aceasta firma
http://detectoare-metale.ro/index.php?main_page=contact_us&zenid=4430a7659a9d642ff4b3d9466d915c84
Vedeti acolo unde este situata in Bucuresti si sfatul meu este sa ii treceti pragul pentru ca nu veti regreta nici o clipa.
De cum intrati sunteti intampinati de un angajat cu zambetul pe buze si cu formula, Cu ce va putem ajuta.
In clipa in care ati spus cuvantul magic, As dori un detector MXT pro dar nu stiu cum si ce poate sa faca......
Atunci angajatul va duce in fata detectorului mult visat si va spune tot ce stie despre acest detector, multe lucruri pe care tu ca incepator nici nu stiai ca acest detector poate sa le faca.
Asta da pregatire gratuita in a folosi un detector ca nou proprietar, cand am plecat de acolo, bineanteles cu detectorul mult visat, am mers acasa si am inceput sa ma joc cu el prin curte si nu a intarziat marea surpriza, cuie, multe cuie, dopuri de ulei de pe vremea bunici din aluminiu, am intrebat-o pe mama ce sunt ca eu nu le-am prins ca eram mic, o dalta din fier pe care am ascutito si acum taie brici, sarme si iar cuie, un tel de batut ouale tot de pe vremea bunici, la acesta am sapat aproape o juma de metru si imi batea inima ca la iepure ca poate am gasit comoara strabunilor mei dar nu a fost, stiu ca daca gaseam marea comoara fugeam iute cu ea la muzeu in 72 de ore ca sa fiu in pas cu legea.
Trebuie sa va mai spun ca mai intai am depus actele la politie si mai am o saptamana pana imi ies asa ca nu am detectat decat in curtea proprietate personala dar nu si in gradina pentru ca domnul de la politie a zis ca in curte proprie pot sa ma joc cu el dar daca am iesit din curte sunt pasibil de rigorile legi, adica am puso. Sa va mai spun ca acest detector pus pe macsim a detectat o moneda de 50 bani noua la 45 cm. da ati citit bine 45 cm. eu am ingropato si am facut si poze cu ruleta intinsa la 45 cm. si am acoperit groapa cu pamant, asa ca este o bestie de detector, vechi dar puternic tare, va dati seama ca o baioneta o ia sigur la 70-80 cm.Am incercat cu un capac de oala de 32 cm. in aer si la luat la 1, 4 metri.Daca as avea o tabla de cupru sau aluminiu de 1 X 1 metri sigur ar luao peste 2,5 metri in pamant, as bate toate jucariile turcesti, as gasi si eu radiatorul auto la 3 metri in pamant.Pacat ca nu pot sa atasez si poze cu gaselnitele mele din curte ca vati minuna ce scula am, dar cine stie. Poate pe viitor Adminul de aici va face posibil si postarea de poze si chear o sectiune cu descoperirile clientilor acestui magazin. Le dam clasa siteurilor de detectoristi unde nu poti intra sa vizitezi decat daca te faci frate cu d...ul sau altul unde daca nu esti veteran nu te baga nimeni in seama, doar te intreaba cum te cheama, de unde esti, ce detector ai si dupa aceea iti zice sa citesti ce au scris alti si la anu sa pui intrebari, iar daca nu iti plac gloantele si scheletele vechi din WW2 nici nu te cheama la detecti, cica nu esti detectorist serios da eu cred ca ei nu sunt detectoristi sanatosi. Daca esti detectorist ca hoby atunci cauti oriunde si orice numai in sit arheologic sa nu fie.Abia astept sa iasa autorizatia si fuga pe campii sa gasesc si eu ulcica cu arginti ca aia din Constanta Acum va las ca astept autorizatia si dupa acea va mai tin la curent cu ce am gasit, dar sigur nu o sa va plictisesc cu gloante si bilute. Pa va pup si vizitati acest magazin serios si minunat.

Anonim spunea...

Da stiu si eu acest magazin si e misto.

Anonim spunea...

O sa merg si eu sa il vivitez adica o sa il vizitez ca sa imi clatesc ochii si sa aflu mai multe despre detectoare.
Da acum iti dau si eu un sfat tie, sfatul nu e de la mine dar este de la detectoristi de pe siteurile de profil pe care le strang si le notez intrun carnetel ca atunci cand cumpar detector sa am si eu toate sansele de a gasi artefacte sau poate chear comori.
Uite sfaturile.In primul rand cand mergi la Muzeu sa nu te iei in gura cu Arheologul si sa comentezi ca te faci dusman cu el si te necajeste pana disperi si renunti la detectii.
Tu sa stai cu capul plecat si sa aprobi tot ce iti spune, chear daca mai spune si tampeni tu sa zici,am inteles domnul arheolog, asa o sa fac. Apai vezi tu ca dacas tampeni sa nu faci cum zice el.
Acum alt sfat. Ori ce gasesti sa duci la ei, acum nu o sa duci si sarmele sau potcoavele sau cuiele, de fapt cuiele frumoase si patrate sa le duci ca ei zic ca sunt vechi si lucrate manual, da adevarul este ca inca mai sunt fierari care fac cuie ca pe vremea dacilor da tu dule ca o sa cresti in ochi lor si cand pleci din Muzeu sa le zici, sa traiti.
Amu alt sfat. E una sau unul, Domnul stie ce sex este, de isi zice Ochi turbat sau Ochi de aur ca tot aiai, no asta sau asta a gasit niste scule vechi din bronz, secere pentru recolte da si un topor dinala de isi dadeau gheauri in cap cu el. Da uite care ii sfatul, sa detectezi la limita legala in jurul siturilor, sti tu , 100 metri, 200 metri si in padure 500 metri, uite muierea asta a cautat exact la limita legala si a gasit comoara. Daca ceri sfatul de la un detectorist veteran, al naibi iti zice ca tu sa cauti la un km. sau doi de marginea sitului da el cauta la un metru de marginea sitului, asa ca tu ia sfatul cel mai bun, adica este situl, mai masori 500 de metri sau faci 720 de pasi lungi de 70 centimetri ca tot 500 de metri o sa ai si apoi mai faci doi pasi si poti sa cauti ca esti legal. Daca nu iati o ruleta chinezeasca de 50 metri si cu un prieten masori de 10 ori si ai 500 de metri apoi faci doi pasi si esti legal, da sa fi in limita legi, adica sa nu treci granita ca te pusca granicerul.
Acu alt sfat. Uite aia de au gasit verigile din aur au zis ca ei cauta date unde au fost constructi vechi din piatra dar nu sunt declarate sit si acolo sigur gasesti ceva bun de dus la Muzeu.
Alt sfat. Aia din Constanta de au gasit acu ulcica cu 4 kg de arginti, ei zic ca se intereseaza unde au existat sate inainte si pe acolo cauta, bineinteles sa nu fie sit arheologic.
Uite ala din Neamt de a gasit o gramada de denari la Tazlau, a zis si el ca sa documentat unde au fost asezari romane si a vazut ca nu e sit si a gasit marea comoara. Da la el sau ofticat cativa si iau bagat mortun casa.
Amu ultimul sfat. Daca nu ai rabdare sa citesti si sa te documentezi ca pierzi mult timp, atunci fa ca motul de la Zlatna, adica iao pe dealuri si bagate prin toate vagaunile si urca pe toate pantele ca poate ia cazut ceva cuiva acu 2000 de ani sau poate ca sa pus unul la culcare pe vecie ca nu va fi deranjat in veci de nimeni acolo in varful dealului la poalele bolovanului.
Iar de nu iti plac sfaturile mele atunci iao pe aratura si tot gasesti ceva, adica un surub sau o potcoava, o sarma sau un rulment, o saibuta sau un plug, cam ce pierd tractoarele noastre in ultimi 60 de ani.
Ce am scris eu aici nu aflai de la un veteran in veci ca ei nuti spun daca ii intrebi ca tin secret pentru ei, meseria se fura nu se spune, asa gandeau si gandesc multi secretosi dex= persoana care nu se destainue, eu completez= persoana care duce cunostintele lui cu el in mormant cand da ortul popi. Cam asa ca aia care au ascuns ulcele cu bani ca sa nu fie ai altuia ci sa ajunga la Muzee peste sute de ani, secretosi da si tacniti.
Daca cauti pe siteurile Americanilor acolo dau sfaturi veteranii nene ca nu sunt mucaliti ca ai nostri..
Asa ca asteapta autorizatia si iesi pe unde ies veterani si sigur te vad la TV. da nu te juca cu legea ca e bai si e pacat sa te vad si pe tine ca postezi anunt la vanzari,- vand detector ca plec din tara.

Anonim spunea...

:))))))))) Tare comentariu.

Anonim spunea...

Buna ziua,imi poate spune cineva pana la cati cm bate in pamant un garret euro ace,cu bobina de 21,5x28.

Va multumesc!

Anonim spunea...

Minelab gpx 5000 vs Lorenz deepmax x5 care credeti ca este mai bun?

Unknown spunea...

Buna am si eu o intrebare . Daca gasesc aur in parauri unde pot sa il vand ma refer la firicele de aur sau nugget-uri? Si daca gasesc ceva tezaur sau vre-o piesa care merita sa fie expusa in muzeu unde le predau si cam cati bani as primi pe ele , sau cu cat m-ar despagubi statul ca am gasit tezaur ?

Anonim spunea...

Aurul nativ din ape ( care nu a fost prelucrat de mâna omului ) e al tău, faci ce vrei cu el.
Daca gasesti tezaure sau artefacte, trebuie predate cat mai repede ( cateva zile maxim ) la Primarie sau la Muzeu. Primesti intre 30 % si 45% din valoarea financiara pe care considera statul ca o are comoara. In caz ca nu predai comoara sau artefactul ( cu proces verbal, bineinteles), comiti o infractiune si risti probleme.

Alex spunea...

Pana sa va luati detectoare de metale feroase sau neferoase (pentru nemetale inca nu exista detector), majoritatea care au postat aici, ar trebui sa invete sa scrie cat de cat corect.

Anonim spunea...

Bine, domnule jandarm gramatical ( flamer, trol de serviciu etc ), care nu esti capabil sa faci acordul intre subiect si predicat. Ai scris "Majoritatea care au postat". Corect era "majoritatea care a postat".
Faci si o altă greseala. In aceeasi fraza folosesti imperativ si apoi persoana a treia.
In plus, ai scris " majoritatea care au postat aici, ar trebui sa invete". După "aici" nu se punea virgulă.
Deci ai facut trei greseli in acelasi comentariu. Așa că nu mai da lectii altora.

Anonim spunea...

Salut, sunt Daniel Meze, sunt din Oradea. Mailul meu e daniel_meze@yahoo.com. Si eu vreau sa-mi cumpar un detector de metale si sa caut comori. Putem lua legatura.

Unknown spunea...

Buna ziua , as dori sa stiu si eu ce se intampla daca nuți inregistrezi detectorul in 15 zile , si te duci dupa o luna ? Multumesc !

Anonim spunea...

S-a mai explicat mai sus, nu exista o prevedere legala in acest sens, care sa te oblige sa duci detectorul la inregistrat si sa obtii autorizatia intr-un anumit termen de la achizitionare ( cel de pe factura ), DACA NU IL FOLOSESTI. Nu se specifica in nicio lege un astfel de termen.

Insa daca il folosesti, trebuie autorizatie dinaintea utilizarii sale la detectie.

Oricum, chiar daca nu il folosesti deloc, e recomandabil, pentru a evita neplacerile cu functionari mai putin pregatiti, sa obtii autorzatia cat mai repede, chiar in primele saptamani dupa achizitionare.

Unknown spunea...

eu dupa multe sfaturi si pareri cerute am ales garett At PRO!
Sunt multumit de el si il recomand
vroiam sa intreb daca stie cineva vreo zona sau padure pe langa Bucuresti (sa nu fie langa vreun sit) unde as putea avea rezul;tate mia notabile!
multumesc

Anonim spunea...

Ccc aparat credeti ca m-ar ajuta pentru a face cautari in apa marii undeva la o adancime de 2 metri si sa bata cel putin 30 de cm in nisip. Cautarile au obiect doar aur si argint,lucruri pierdute de oameni in apa.ASTEPT INDICATI!!!

Anonim spunea...

Nu stiu daca bate 30 cm in nisip, dar e printre cele mai bune:

http://detectoare-metale.ro/index.php?main_page=product_info&cPath=3_13&products_id=11

Oricum, detectoarele subacvatice nu bat asa mult in apa, poate 5-10 cm...

https://www.youtube.com/watch?v=E9S6c6Izixs

Anonim spunea...

Buna! Ma numesc Cristi, sunt din Suceava si detin un detector de metale Minelab E trac. Ma poate ajuta cineva cu un manul de instructiuni in limba romana. Sau poate mai detine cineva un astfel de aparat si m-ar putea initia in setarile acestuia. Va multumesc ! Adresa mea de emaiul este levi_nico@yahoo.com.

Unknown spunea...

sal la toti acuma recent miam luat un gti2500 este dificil sa lucri cu el dar se inavata in cateva zile, este faorte bun si faci treaba cu el il poti cumpara la un pret pana la maxim 1000 euro.cum spunea domnu gelu ii foarte bun dar sa nu uitam sa spunem ca ii si dificil sa lucrii cu el poti merge linistit pe plaja cu el acolo nu poti lucra cu all metal adica( sa iti ia ori ce metal posibil pentru ca iti da erori dupa erori) acolo trebui sa folosesti butonul discriminari adica sa anuleze unele metale.iar pentru munte si campii ii super bun si usor de lucrat cu el ill pui pe buntonul all metal incepi sa lucri cu el ii umbli putin la sensibilitatea solului si ii dai bice merge ok

detrax spunea...

Felicitari, sa-l folosesti cu placere !

Anonim spunea...

Cum pot da de tine pt informatii(modificarile aparatului)?

Anonim spunea...

Ce modificari ai facut?Am si eu asa ceva si nu m-am obisnuit cu el.

Anonim spunea...

Am si ieu un minelab ex imi poate spune cineva la ce adincime merge ca ieu sint tare dezamagit de el

dany spunea...

Detecteaza la 10 - 30 cm pentru o singura moneda, depinde de sol si de setari, ca orice alt detector... Poti face teste, comparativ cu alt detector, ingropand un inel de aur, sa vezi care detector e mai bun, daca mai ai amici care sa aiba detectoare de metale. Vei vedea ca toate gasesc cam la aceeasi adancime. Eu am facut acest test intr-o zi cu alte 4 detectoare de la diferiti producatori, impreuna cu alti amici ce detin detectoare si rezultatele au fost cam aceleasi. Nu exista detector sa iti gaseasca o moneda singulara la o jumatate de metru sau la un metru. Acelea sunt povesti comerciale. Detectoarele de mana iti gasesc la un metru sau doi metri adancime cantitati mari, cazane de aur probabil sau vreo masina de epoca ingropata :))

Anonim spunea...

Tipu de la care lam luat imi spunea ca merge si la trei metri fapt ce ma determinat sa dau la momentul respectiv 2600e, ne avind prea multa experienta in domeniu.Se pare ca am luat teapa

dany spunea...

Pai merge si la 3 metri adancime, daca e o Dacie 1300 ingropata. Asadar, respectivul nu te-a mintit. Te-a mintit doar daca ti-a spus explicit ca gaseste o singura moneda la 3 metri adancime. Dar daca a spus ca merge la trei metri, nu a mintit, doar ca a omis sa spuna ca trebuia sa fie cateva cazane cu aur ingropate acolo, eventual toata comoara lui Decebal intr-un singur loc...

Lasand gluma la o parte, daca detectoarele ar detecta la 3 metri o moneda singura, fi sigur ca pana acum erau gasite toate comorile din Romania. Nu exista astfel de detectoare pentru monezi sau comori mici. Trebuia sa fi citit pe forumuri si siteuri inainte sa cumperi, ca rolul acestor comunitati acesta este, imi pare rau ca nu te-ai interesat inainte.... Toate detectoarele au cam aceeasi putere pentru o moneda, plus maxim 10-20 cm adancime, si asta nu neaparat in functie de pret.

Daca gasesti tu detector sa gaseasca o singura moneda nu la 3 metri, ci macar la un metru adancime, iti dau eu 10000 de euro pe el.

Anonim spunea...

Problema e ca al meu detecteaza. masina. de la doar1m in aer,o moneda de 50 de bani de la 10 cm iar in modul discriminare undeva la6-8cm.Oare sa fie ceva in neregula cu el?

dany spunea...

Cam asa ar parea.... Modelul acela ar trebui sa aiba duble performantele fata de ce prezinti tu ... Sigur il setezi bine ? Ca altfel nu prea imi dau seama de ce ar merge asa slab...

Nu stiu cum sunt detectoarele OKM. De ce nu incerci detectoarele cu care s-au gasit cele mai multe comori, inclusiv in Romania, si care nu sunt nici asa scumpe ? Ma refer la Garrett... Tu se pare ca vrei sa faci aceeasi greseala din nou, sa iti cumperi detectoare scumpe pe care nu le-ai testat foarte bine in prealabil.

Anonim spunea...

Din pacate nu iti autorizeaza nimeni in Romania un detector home-made, deci il faci sa il tii in casa de muzeu, că ilegal, adica neautorizat, e clar că nu il folosesti. In Romania inca sunt legile pe principii din timpul comunismului, asa că trebuie sa cumperi detectorul din magazin, cu serie si factura...

Anonim spunea...

Salutare. am si eu cateva intrebari legate de un detector Garrett ATX. daca este cineva care imi poate clarifica anumite nelamuriri de incepator in ceea ce priveste performantele acestui tip de detector astept cu nerabdare un semn ;)

Anonim spunea...

Garrett e o firma foarte buna, detectorul e pe tehnologie PI ( pulse induction ), insa exista slabe sperante sa il fii cumparat cineva de pe aici, ca e foarte scump, cred ca e vreo 90-100 milioane lei vechi. Daca esti incepator, iti recomand un Garrett mai ieftin, pana la 20 milioane lei vechi sau chiar si mai ieftin, la vreo 10-15 milioane, cum ar fi un Garrett Euroace sau Garrett ACE 250. Uite am gasit chiar pe saitul asta o scurta prezentare a diferentelor dintre cele doua tehnologii:

http://hartacomorii.blogspot.ro/2014/08/detectoare-vlf-vs-detectoare-pi.html

Anonim spunea...

Multumesc pentru raspuns. Fiind o fire autodidacta m-am informat si zic eu mi-am facut o idee solida despre garrett atx. Chiar fiind un incepator consider ca acest detector imbina cu succes tehnologia vlf cu cea pi. cred ca, chiar fiind un detector PI, are o discriminare mai buna decat a multor alte detectoare VLF consacrate. binenteles ca pretul este pe masura (2800 euro) si nu stiu daca avantajele pe care le ofera sunt pe masura pretului ... ramane de vazut. cred ca saptamana viitoare am sa fac un drum in Bucuresti ca sa il vad in realitate. oricum ... i-au in calcul si acizitionarea unui detector mai ieftin pentru inceput asa cum m-ati sfatuit. As mai avea totusi o intrebare legata cumva de legislatie: daca i-au pe cineva cu mine la sedintele de detecting, acea persona poate lucra cu detectorul inregistrat pe numele meu? in cazul unui eventual control ar fi probleme? Multumesc anticipat

Anonim spunea...

Legal nu se poate sa oferi spre folosire altcuiva detectorul pentru care ai TU autorizatie, nici chiar daca esti langa el. Dar nu am auzit INCA sa fie amenzi date pentru asa ceva. Sau cine stie... Ideea e ca pentru a utilza legal un detector de metale, trebuia autorizatie, ca asa prevede legea. Iar autorizatia se ia pe numele proprietarului, deci doar el e autorizat si nu cred ca are capacitatea legala sa "autorizeze" la randul lui si pe altcineva pentru utilizarea aceluiasi detector ...

Anonim spunea...

postez ca anonim din unele motive personale am peste o mie de ore de detectie cu un euroace si in final am dat lovitura nu sunt in masura sa dau sfaturi la nimeni dar ideea este ca daca insisti va veni si ziua ta

Anonim spunea...

cum este cu predarea asta de monede trebuie sa mergi la muzeu sau la primaria din zona ca nu sunt lamurit .daca stie cineva sigur sa imi explice si mie .multumesc

Anonim spunea...

va rog pentru toti detectoristi un raspuns daca se poate cum e pe la voi aveti voie sa iesiti la detectie sau nu

detrax spunea...

In Romania, in cazul unei descoperiri arheologice, mergi la primarie sau mai bine la Muzeu si cat mai repede, sa nu depasesti termenul de predare de la descoperire, care este de 72 ore. Orice obiect arheologic descoperit trebuie predat statului, respectiv unui muzeu, în termen de 72 de ore. Sa faci poze la toate obiectele inainte sa le predai , iar la muzeu faci proces de predare primire si cu lista si numarul obiectele si ii si tu un exemplar dupa procesor verbal. Atentie, sa nu depasesti 72 ore.

Da, e voie sa iesi la detectie in Romania, cu exceptia detectiei in siturilor arheologice declarate in lista RAN ( http://ran.cimec.ro/ ) si bineinteles.sa ai autorizatie pe detector.

Anonim spunea...

ne vedem in zona de foc ...crom...

Anonim spunea...

salut baieti imi cer scuze ca am ceva vechime printre voi dar sub anonimat vreau sa va spun si eu ceva despre acest hobby am ceva experience am umblat vreo 20 de ani nu sint bastan dar satisfactiile au fost si vor fii extraordinare stiti de ce elementul surpriza si dak nu gasesti nimic tot o surpriza este imi pare foarte bine caci am vazut mai sus intrun comentariu o singura persoana e mai cu capul pe umeri ma refer la faptul ca a mentionat despre detectoare si anume ca nu exista detectoare de nemetale ceea ce e foarte adevarat ironia este ca multi dintre dvs nu luati in considerare sau poate ati uitat sau poate acum aflati ...ok...in primul rind este obiectul recipient in care sint asezati bani monedele e cufar (aluminiu fier bronz alama cupru ) apoi poate un saculet din piele de diferite animale ..cazan acelasi lucru ca si cufarul sau o cutiuta metalica micuta faurita din aceleasi elemente pot sa fie si tevi de fier in care sa fie ..aranjati banutii...forma cilindrica cu interior gol sau desagi oho...doamne ajuta sau poate o gramada sau imprastiati majoritatea dintre dvs stiti aceste lucruri de aceea daca aveti detectoare modeluri variabile si va identifica obiectul poate un element nevaloros sau neatractiv nu va sfiiti sa nu sapati ca cine stie ce pierdeti sa nu uitati aceste indicii si faceti propriile teste cu diferite metale pe care le detineti sau le puteti procura din alte parti si daca iubiti acest hobby sa ascultati cu atentie ca in afara de beep beep sunetul are rezonante inalte sau joase si asta puteti face in timpul liber cind atingeti acest nivel asta mai cu seama la detectoarele generatie mai veche minelab garett gemmini fisher atunci va puteti considera un detectorist in adevaratul sens al cuvintului stiti de ce pt ca noua generatie care sint foarte scumpe si reclamele presupun ca iti arata in timp real identificarea si marimea si greutate si adincime astea sint la nivel de amator dar foarte bune dak ti le permiti mai sunt unele chestiuni foarte importante dar asta in ep 2 voi vedea dak cineva tine cont de sfaturile mele detectia fie cu voi..

Anonim spunea...

Un detector serios pentru cei vrei tu este cu o discriminar e foarte precisa a metalelor este Garrett AT Gold, cam pe la 700-900 euro. o scula serioasa in materie de detectie. Raportul pret calitate este foarte echilibrat, chiar exceptional ar spune unii. Poti sa te scufunzi cu ele si in apa adanca pana la trei metrii, in cazul in care cauti pepite in crapaturile din roca de baza, care poate sa fie acoperita cu apa in anumite cazuri.
http://www.rodetectors.com/detectoare-de-metale/garrett/garrett-at-gold-detail.html
http://detectoare-metale.ro/index.php?main_page=product_info&cPath=3_9&products_id=205

Anonim spunea...

http://www.rodetectors.com/detectoare-de-metale/garrett-gti-2500-deepseeking-package-3-detail.html merita banii ? este bun de ceva? sau sa iau altul ?

Anonim spunea...

ce detector pot cumpara si eu in jur de 1000 -1300 euro mar interesa un garret ceva ma gandeam initial la un gti 2500 ce ziceti "??

Anonim spunea...

Orice Garret e bun. Daca nu mai ai avut detector de metale pana acum, cumpara un model mai ieftin, pe la 250-300 euro, cum ar fi un Garret EuroAce:

http://detectoare-metale.ro/index.php?main_page=product_info&cPath=3_9&products_id=15

Diferenta la sansa de a gasi comori intre asta si cel mentionat de tine este de 0,00001%, iar adancimea si discriminarea e la fel :) Nu te lua dua diverse povesti ca detectoarele de mii si zeci de mii de Euro iti aduc sansa marita sa descoperi vreun tezaur. In gasirea unui tezaur, mult timp pierdut la detectie conteaza vreo 10%, plus 90% sansa, nu detectoarele de mii sau zeci de mii de euro, care fac diferenta doar de 0,00001%. Si isi mai ramane si de cateva gratare cu prietenii si bani de beznina pentru multe iesiri la iarba verde si cautari. :)

Anonim spunea...

deci sa inteleg k nu conteaza costul unui detector??.....aceasi treaba o face unul la 300 euro k si cel de 1000 euro ?......m-ar mira lucrul asta dar in fine...peste 2 saptamani imi voi lua si eu unul,bugetul meu e pana-n 4000 lei,voi avea timp de gandire ce sa-mi cumpar si mentionez ca sunt incepator....imi poate da cineva cateva sfaturi,dar va rog sa fie cu buna credinta...iubesc istoria,aventura si necunoscutul......daca le imbini pe toate trei va rezulta detectorul de metale.....:)....astept cateva pareri si va urez toate cele bune si cat mai multe aventuri placute si de ce nu banoase.......Niki

Anonim spunea...

Cam asa, detectorul reprezinta 2%, norocul 98%.

Anonim spunea...

nu prea este adevarata treaba cu norocul asa putem sa castigam si la loto daca avem noroc noi detectoristii chiar si cei care sunt la inceput de drum avem ceva in gena care ne trimite undeva anume in trecut ....

Anonim spunea...

Vreau să îmi cumpăr un Gpa 1000 produs Germania 100%
Costa puțin peste 9000€.
Ce spuneți? Nerita bani aveti linkul mai jos.
http://kts-electronic.com/en/ground-penetrating-analyzer-gpa-1000.html

Anonim spunea...

Nu prea cred să aiba cineva in Romania un astfel de detector scump si foarte nou ( cred ca e model 2015 ) ca sa iti raspunda cu opinii avizate...

Unknown spunea...

Buna,
A folosit cineva de pe aici "chinezarii"..de ex "Pro ground metal detector MD-6350" (deschideti link)
http://www.aliexpress.com/item/Professional-ground-metal-detector-MD-6350-gold-metal-detector-5-mode-gold-digger-high-sensity-treasure/32315561319.html?s=p&spm=2114.031010208.6.5.UyGTHq
Sunt tzeapa clara, sau isi fac treaba de banii astia?

Anonim spunea...

Am eu un MD, un model mai vechi si merge bine, dar ca e putin cam instabil, trebuie sa reglez mereu la el, dar detecteaza bine ca adancime, cu dicriminare gaseste o moneda cam la 10-15 cm, din ce am testat, iar in aer liber, cam de la 50 cm. Insa nu am avut timp sa merg efectiv cu el la cautari pe camp, deci nu stiu cum se descurca pe teren.

Anonim spunea...

Salutare tutur, urmaresc de cativa ani acest sitte si respect mult adminului, de foarte mult timp caut sa cumpar un detector mediu.. sunt incepator dar ma pasioneaza faorte mult istoria si necunoscutul ca pe multi altii dintre voi din cate am vazut ... as vrea un cautator sau mai multi cu experienta clara in detecting sa-mi recomante ce detectoare prefera ei mentionez suma de care dispun este undeva pe la 1.600 euro, multumesc mult tuturor si spor la cautat !

nick spunea...

Pentru mine ordinea preferintelor pentru detectoare de metale este:

1. Garrett
2. Nokta
3. Detech
4. Minelab
5. White's

Daca as avea bani, mi-as cumapara GTI 2500 PRO sau Infinium Land & Sea, dar acesta ultimul e pe Puls Induction si e mai greu de utilizat pentru incepatori.

Eu zic sa citesti reviewuri pe net, sa vezi filmulete si desigur sa mai astepti si alte sfaturi. oricum, mare parte din comorile din Romania nu au fost descoperite cu detectoare scumpe, ci cu unele ieftine, dar de la producatori cu prestigiu.

Anonim spunea...

Salut ,Nick , pot lua si eu legatura cu tine cumva pentru niste sfaturi ? multumesc frumos.

Anonim spunea...

Salutare baieti , ce parere aveti despre acest detector http://detectoare-metale.ro/index.php?main_page=product_info&cPath=3_9&products_id=12 + http://detectoare-metale.ro/index.php?main_page=product_info&cPath=3_9&products_id=242 banuiesc ca acea bobina pt adancime este buna ... astept pareri, multumesc

nick spunea...

Eu am o parere foarte buna despre detectoarele Garrett, probabil cel mai serios producator, dar si cel ai norocos producator la numarul de descoperiri. Desigur ca modelul mai scump este mai performant, dar eu zic ca maxim cu 20% fata de celalalt model. Daca ai bani, cumpara-l pe cel scump, iar daca vrei sa faci economii, cumpara-l pe cel ieftin. Oricum vei fi multumit, noroc sa ai si multa pasiune pentru acest hobby.

Anonim spunea...

nick eu zic ca aloc destui multi bani unui detector pentru hobby , tu ce garrett imi recomanzi ? sau esti de parere ca 2500 +acea bobina de adancime fac perechea perfecta.. am cautat mult si combinatia acea mi-a placut foarte mult si promite destul de multe . spor la cautat tuturor cautatorilor , acest site este nr 1 pe tara.. este cel mai frumos.. inca o data respect mult adminului.

nick spunea...

Anonim, din pacate nu am acest model, dar m-am jucat cu cateva detectoare de la prieteni, inclusiv cu acesta Garrett, dar fara bobina aceea, si pot sa spun ca este mult mai bun si mai stabil decat amaratul meu de MD China. :) Daca ai placerea sa cumperi un detector si mai ales daca e primul tau detector, cu siguranta Garrrett e firma potrivita, atat ca performanta si stabilitate, cat si ca usurinta de utilizare. Eu daca as avea bani l-as cumpara pe acesta, pentru inceput fara respectiva bobina. Cel mai bine este sa faci un apel telefonic la firma de unde vrei sa il cumperi si sigur iti va prezenta cineva de acolo diferentele de performanta si avantajele acelui detector cu bobina si fara bobina. Cel putin, macar asa mai afli o opinie in plus. De asemenea, e bine sa te uiti pe Youtube la videoclipuri. Oricum, cred ca respectiva bobina este pentru a detecta obiecte mai mari la o adancime mai mare, nu cred ca ofera performanta in plus pentru o singura moneda sau alte obiecte mici la adancime mare.

https://www.youtube.com/watch?v=96pAmgMFt8M

https://www.youtube.com/watch?v=67Y4YuJ1XFc

Anonim spunea...

Alte pareri mai aveti ? cine ma poate ajuta sa inteleg mai bine la ce foloseste acea bobina de adancime.. daca are un rol important in detecting , etc?

Anonim spunea...

Teoretic acea bobina este un multiplicator de adancime. Deci daca vorbim teoretic:

- va gasi obiective mai mari la dublul adâncimii bobinei convenționale.
- utilizezi bobina frontala Eagle Eye pentru detectia mai precisă a obiectelor mici la adancimi mici.
- se poate trece usor de la multiplicatorul de adâncime la căutarea în modul indicare precisa, cu o simplă apăsare a unui buton.
- elimină nevoia de a schimba bobina sau de a avea un al doliea detector

Practic, nu stiu cine are asa ceva in Romania...

Anonim spunea...

merita banii acel garrett 2500 si acea bobina de adancime ?

Anonim spunea...

Eu zic ca merita daca esti cu adevarat pasionat de detectie metale. Daca nu esti cu adevarat pasionat, atunci nu merita, mai bine cumpara un televizor si nu mai intreaba daca merita. Eu nu mi-as pune nicodata o astfel de intrebare, doar e vorba despre un Garrett, nu despre vreo chinezarie fara nume !

Anonim spunea...

multumesc anonim ! o sa-l cumpar , spor la cautari tuturor!

Anonim spunea...

Orice obiect de valoare care este gasit trebuie anuntat autoritatilor, deoarece nu este proprietate personala a descoperitorului, conform legii. Mai ales daca este vechi, trebuie sa declari descoperirea la un muzeu, chiar daca respectiva descoperire nu contine aur, dar contine alte valori importante din punct de vedere istoric sau financiar.

Anonim spunea...

si daca sunt diamante ce obiect de patrimoniu este? de ce trebuie sa apartina statului daca sunt doar niste simple diamante?

Anonim spunea...

Sper ca asta te lamureste. Citez din Codul penal:

Art. 216

Însuşirea bunului găsit

Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut, sau de a dispune de acel bun ca de al său, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare în posesia făptuitorului.

Anonim spunea...

Cum tu nu poti preda comoara detinatorului de drept ( poate nu se mai afla in viata sau nu stii cine e detinatorul de drept al acestor presupuse diamante), atunci obiectele gasite trebuie predate autoritatilor, conform articolul de lege citat anterior, mai ales daca sunt doar "niste simple diamante", deci cu o uriasa valoare financiara. In orice tara din lume se procedeaza la fel ca in Romania, diferenta e ca in Romania primesti recompensa cu intarziere si nu o primesti la valoarea de piata a descoperirii. Insa este fara dubiu ca obiectele cu valoare financiara si/sau istorica trebuie predate autoritatilor, cu proces verbal de predare-primire, in termenul stabilit de lege. Altfel descoperitorul risca dosar penal si desigur confiscarea obiectelor sau plata contravalorii lor complete, daca nu mai pot fi recuperate in natura.

Anonim spunea...

multumesc anonimilor... acest site este nr1 ! imi petrec zilnic ore citind articolele din el si comentariile voastre .. spor la detectie si mult noroc !

Anonim spunea...

un detector cat de cat bunicel la pretul de 300 de euro imi puteti recomanda ? 300-400 euro.. multumesc frumos.

Anonim spunea...

Cel mai bun detector de metale la pretul de 300-400 euro este tot un Garrett:

ACE 250, la 240 euro : Click AICI

sau versiunea sport a acestuia, care contine o bobina suplimentara:

ACE 250 Pachetul Sport la 315 euro : Click AICI

Anonim spunea...

Ar mai fi si Garrett Euro Ace, care e adaptat pentru solurile europene, asa zice producatorul. Oricum, e foarte bun si acest detector la pretul de 315 euro: Click AICI

Anonim spunea...

http://www.rodetectors.com/detectoare-de-metale/garrett/garrett-gti-2500-deepseeking-package-3-detail.html , http://www.rodetectors.com/detectoare-de-metale/garrett/garrett-gti-2500-supreme-3-detail.html , http://www.rodetectors.com/detectoare-de-metale/garrett/garrett-gti-2500-ultra-3-detail.html , care din cele 3 mi l-ati recomanda dumneavoastra ? Multumesc frumos si care este mai bun..

Laurentiu spunea...

Anonim, daca esti incepator, astfel de detectoare sunt prea scumpe. Daca esti avansat in detectie metale, sunt ok. Daca as avea bani, l-as cumpara pe cel care costa 5336 lei ( Garrett GTI 2500 Deepseeking Package ). :)

Anonim spunea...

multumesc frumos laurentiu , daca nu te deranjeaza acela cu bobina nel la ce ajuta ? si consideri ca acela la 5336 este bun si pentru adancime mare si pentru mica ? adica poate gasi si monede la 20 -30 cm ? da mi cateva detalii te rog ... si nu numai tu .. orice cunoscator .. vreau sa achizitionez un detector si doresc sa ma informez inainte , am inteles ca firma garrett este foarte buna. Multumesc frumos tuturor

Anonim spunea...

Cel mai tare detector VLF la ora actuala este Detech Relic Striker. E singurul VLF care se bate in adancime cu PI-urile si costa si mult mai putin decat acelea. S-au facut teste intre Relic Striker si Minelab GPX si a fost o surpriza pt toata lumea ca Relic Striker-ul a scos rezultate similare. In plus Relic Striker are si o discriminare foarte buna ceea ce GPX-ului ii lipseste pentru ca e PI. Si e si foarte stabil. Numai in Romania, in ultimele 3 luni s-au scos 4 tezaure cu el, date relatate de presa (2 in Jud. NT, 1 in jud. IS si 1 in jud. DB). Cautati pe google despre realizarile acestui detector fenomenal si pe youtube daca vreti sa vedeti teste.

Cristi spunea...

Va salut,
Ma gandeam sa iau si eu un Garrett Ace 250. Am vazut ca este bine cotat din ce am citit, dar exista o problema. Am gasit un distribuitor in romania dar mi s-a comunicat ca nu poate fi probat inainte... Problema este ca euu si fiul meu avem aproape 2m inaltime. Cei foarte inalti au si unele dezavantaje...
Poate fi utilizat cu usurinta de persoane foarte inalte? Daca este un utilizator inalt care a utilizat acest detector, ii multumesc anticipat!

Anonim spunea...

Oarecare dificultati de utilizare au mai degraba cei foarte scunzi, desi si copiii pot utiliza un detector. Probabil il vei folosi intr-o pozitie mai verticala. Eu am 1,87 metri si nu am avut nicio dificultate in a utiliza vreun detector din cele pe care le-am incercat pana acum.

Anonim spunea...

un site bun sa comand si eu un detector imi poate oferii cineva? un site sigur ?

F.G. spunea...

Sunt cateva firme serioase in Romania care vand detectoare de metale, sunt autorizate si unele chiar ajuta cu sfaturi inainte de cumparare si care ofera desigur factura. E preferabil sa cumperi de la un site care are in spate o societate comerciala, in niciun caz de la particulari cu anunturi de vanzari detectoare second hand. Eu am doua detectoare, ambele Garrett, unul cumparat de la detectoare-metale.ro si unul de la rodetectors.com ( sper sa nu fie considerata reclama comentul meu despre aceste doua siteuri, dar eu de la astea doua am cumparat si am fost multumit de ambele siteuri de detectoare de metale).

Anonim spunea...

buna ziua am o mica intrebare dupa ce iti faci autorizatia pentru un detector de metale la politie ,iti vor face control periodic acasa rog mult un raspuns multumesc mult

Anonim spunea...

Nu se face control acasa la proprietarul de detectoare de metale decat in situatii exceptionale, cu mandat de perchezitie, daca respectivul proprietar de detector este parte intr-un dosar penal prin care se urmareste ascundere sau trafic de obiecte de patrimoniu, ceea ce iti recomand sa nu faci. Este posibil sa mai fi chemat pe la Politie sa confirmi ca detii in continuare detectorul si sa il prezinti o data la 2-3 ani, desi nici asta nu e obligatoriu. Eu in 7 ani am avut o singura chemare de acest tip, la 2 ani dupa ce il cumparasem. Respectand legea, totul este ok, nu trebuie sa iti faci niciun fel de griji, iti spun din proprie experienta.

Anonim spunea...

Salutare , am si eu o mica nelamurire , pe plajele romaniei avem voie sa cautam cu detectoarele ? daca nu avem voie , de ce? Multumesc frumos.

Anonim spunea...

Nu e voie, din cauza ca litoralul romanesc e declarat aproape in intregime sit arheologic, iar in siturile arheologice sau in apropierea lor nu este voie sa faci detectii. Vezi pe situl RAN mai exact lista celor peste 500 de situri arheologice din Constanta:

http://ran.cimec.ro/

Anonim spunea...

Salut un detector intre 50-55 milioane imi poate recomanda cineva? si unul intre 10-15 mil.Multumesc frumos.

Anonim spunea...

Cand cumperi un detector de metale e bine sa te informezi singur, sa citesti reviewuri, sa vezi filmulete cu teste detectoare de pe Youtube, eventual sa citesti si celelalte 350 de comentarii anterioare. Eu daca as avea acesti bani mi-as cumpara un detector Garrett pana la 15 milioane si eventual un detector Detech pana la 50 milioane, cumparat ulterior, daca Garrett-ul nu m-ar multumi complet, ceea ce e putin probabil.

nik spunea...

salut tuturor un detector anregistrat an romania poate fi folosit an strainatate daca are cineva informatii an aceasta directie multumesc

Anonim spunea...

salut grupul. am un Golden King Locator DPR cu antena de 1m si cea de putere medie. nu am activitate pt el...sa-mi lasa-ti sugesti pe blog.

Anonim spunea...

Depinde de legislatia tarii unde faci detectia, dar probabil că nu, cu exceptia ca in tara respectiva nu trebuie autorizatie pentru detectoare de metale. Cel mai bine intrebi autoritatile din zona si tara unde vrei sa faci detectie.

Anonim spunea...

Am gasit un garret 2500 ce ziceti ? mie unul mi s-a parut destul de bunicel , restul ce ziceti ?

Anonim spunea...

Nu am testat acest model, dar pare un detector cu multiple posibilitati de discriminare, iar producatorul este serios.

Anonim spunea...

deci ce ziceti ? merita acel detector?

Anonim spunea...

Da, merita, daca si tie iti place.

Anonim spunea...

salut grupul.un golden king dpr plus 4500 euro ce parere aveti daca are cineva experienta sau daca stiti pe cineva care are un astfel de detector astept o parere un sfat multumesc

Anonim spunea...

salut grupul daca are cineva un relic striker sau ce parere aveti de acest detector

Anonim spunea...

salut , detin un garret gti 2500 cu bobina de adancime , am gasit cu bobina de 6m un loc unde primesc semnal maxim dar presupun ca adancimea este foarte mare... este riscul sa dea si semnale aiurea ? (precizez ca deja am sapat 3m si nu am gasit nimic :)))

Anonim spunea...

Desigur :)

Anonim spunea...

Salut , este adevarat ca daca parasesti localitatea sau judetul cu detectorul trebuie sa anunti ?:/ sau respectivul si -a batut joc de mine ? multumesc frumos.

Anonim spunea...

Nu am auzit despre asa ceva, dar daca gasesti vreun text de lege care sa specfice aceasta procedura, te rog sa il citezi.

Anonim spunea...

pai tocmai.. nu am gasit...

Anonim spunea...

Solicita persoanei respective textul de lege in cauza si revin-o cand il afli.

Anonim spunea...

o sa solicit zilele urmatoare cand trebuie sa ridic legitimatia

Anonim spunea...

salut , pentru pinpointers este nevoie de autorizatie ? si trebuie si acela declarat ? ca cel normal ?

Anonim spunea...

Daca este catalogat ca un dispozitiv care detecteaza metale, este necesara autorizatie. Cel mai bine intrebi la sectia de patrimoniu de la Politia din judetul unde ai resedinta.

Anonim spunea...

Salut la bobina de adancime la garrett gti 2500 trebuie facut ground balance ? sau ceva de genul ? (tija aceea cu 2 bobine pe ea)

Anonim spunea...

Vă salut .
M ar interesa și pe mine un detector cu un nume consacrat dar la un nivel de amator,pentru timp liber.sa detecteze pana în 60 cm sau așa ceva.imi cer scuze poate adâncimea menționată nu corespunde acestei clase

Anonim spunea...

Orice detector pana la 300 euro de la Garret e bun pentru incepatori. La 60 cm detecteaza zeci de kilograme de monede, dar o singura moneda nu gaseste niciun detector mai mult de 30 cm.

nik spunea...

salutare pentru adancime ati recomand relic striker eu sant foarte multumit de acest detector moneda de 50 de bani o gaseste la 45cm este un detector puternic si usor de utilizat

Unknown spunea...

Salutare tuturor , am si eu o mica intrebare , daca un Garret ACE 400I , cam la 500
EUR este bun ?

Anonim spunea...

Da, e un detector bun. Chiar si detectoarele mai ieftine de la Garret sunt bune.

Indragit de departare spunea...

In zona VLF, nimic nu se compara in adancime cu noile modele de la Detech (Relic Striker, Chaser, EDS Gold Catcher) care au si un pret uimitor de mic pentru performanta lor fenomenala. Si Detech are acum reprezentanta dedicata in Romania, e la indemana sa pui mana pe unul. Singurele detectoare VLF care se pot compara in adancime cu celebrul dar extrem de costisitorul Minelab GPX5000 sunt Detech-urile. Restul "piuitorilor" sunt doar jucarii cu promisiuni imense dar ireale!

Anonim spunea...

Ca tot esti in tema cu detectoarele DETECH, poate ma ajuti si pe mine cu o informatie: cat de bine face discriminarea un detector DETECH pentru o singura moneda la o jumatate de metru adancime ? Adica nu as vrea sa sap o jumatate de metru dupa fiecare obiect de fier sau cutie de aluminiu... Astept raspuns, multumesc.

Mihai spunea...

Salut, as vrea sa cumpar si eu un detector de metale, asta ar fi bun de inceput ? ::


DETECTOR DE METALE KLARSTEIN, IMPERMEABIL 16.5 CM 1.5 M
218,00 Lei

Anonim spunea...

Cumpara un detector de metale de la o firma consacrata. Nu spun ca nu ar fi bun acesta, dar nu are rost sa te risti pe banii tai, din moment ce nici eu, nici altii nu l-au testat. Mai bine cumpara unul care sigur e bun, cum ar fi de la Garrett, White's, Nokta sau alta firma consacrata si cu care s-au gasit multe comori.

De exemplu, Garrtet ACE 250, EuroAce sau 300i il gasesti nou la preturi de 250 - 400 euro. Nu cumpara la mana a doua, cumpara doar cu factura, nu iesi le detectie fara autorizatie. Succes !

Anonim spunea...

Care este mai bun dupa parere voastra DeepHunter PRO , Jeohunter 3D Dual System PRO ,sau cel de la golden mask?:D

Anonim spunea...

Crezi ca daca sunt scumpe, sunt mai bune ? Orice detector de 500-600 euro are aceleasi sanse de a gasi un tezaur cum au aceste detectoare scumpe enumerate de tine. Sansa de a gasi un tezaur inseamna in primul rand sa iesi cat mai des la cautari, macar de 2 ori pe saptamana, si sa ai noroc. Un detector cu performante medii este suficient. Nu am avut niciodata astfel de detectoare scumpe, dar am un prieten care a avut modele scumpe, chiar la zeci de mii de euro, si nu a gasit nici un tezaur, tot ca mine, care am detector de 300 euro. :)

Cris spunea...

Buna seara ! Doresc sa achizitionez un detector de metale dar cu cât citesc mai mult cu atât mai dificilã este alegerea , nu urmaresc sã descopãr ceva anume si nici nu am un buget stabilit , o altã intrebare ar fi legatã de autorizatia de detinere . Multumesc!

Anonim spunea...

Ok, si care sunt intrebarile ?

Cris spunea...

Prima intrebare ar fi despre autorizatia de detinere detector metale , de unde se obtine , ce acte sunt necesare , a doua intrebare , cum aflu care sunt situri arheologice pt . a le evita si la ce distanta de un sit arheologic am voie sa fac detectie pt a nu incalca legea iar ceea de a treia intrebare este in legatura cu tipul de aparat de detectie pe care sã-l achizitionez , nu caut ceva anume , detectie de relaxare! Multumesc !

Anonim spunea...

Autorizatia o obtii de la Politia judetului tau, de la directia patrimoniu, care iti va spune si ce acte ai nevoie pentru dosar ( sa cumperi detector nou cu factura si serie de la o firma specializata din Romania, nu la mâna a doua ). Siturile arheologice declarate le gasesti la pe siteul RAN ( http://ran.cimec.ro/ ). Distanta minima de sit-ul arheologic nu e precizata, dar probabil ar fi bine sa pastezi minim cativa km distanta de marginea exterioara a celui mai apropiat sit. Detector de metale cu performante si stabilitate buna pentru incepatori, la un pret acceptabil, iti poti lua unul de la producatorul Garrett, pe la 250 - 450 euro, de exemplu Euro Ace, Ace 250 etc, cu care s-au descoperit in Romania comori importante.

Cris spunea...

Ok. Multumesc!

Cris spunea...

Aş mai avea douã intrebãri , un nume de firmã specializatã din România si sã presupunem cã mã voi împiedica de o descoperire care sunt pasi pt. predarea ei.Multumesc!

Anonim spunea...

Ai chiar aici pe acest site legislatia aplicabila:

http://hartacomorii.blogspot.ro/search/label/Legislatie

Tezaurul trebuie anuntat la autoritati ( primarie obligatoriu, politie si muzeu judetean/local facultativ - afli numerele de telefon locale potrivite inainte sa pleci pe teren ) in termen de 72 de ore de la descoperire. Dar cel mai bine, atunci cand ai certitudinea ca e vorba de un tezaur, nu mai afectezi terenul cu sapaturi suplimentare si anunti autoritatile si muzeul sa trimita de urgenta specialisti, cat esti la fata locului.

O firma nu pot sa iti recomand, ca nu vreau sa para ca postez comentarii spam, dar eu am cumparat de la primele doua firme specializate in detectoare de metale, care apar in cautari pe Google dupa "detectoare metale" si am fost foarte multumit.

Cris spunea...

Multumesc mult de informatii !

Anonim spunea...

ce detector imi recomandati si mie la 500-600 euro ? multumesc frumos , prefer firma garrett :d am auzit numai lucruri bune despre ea.

Anonim spunea...

Garrett nu are detectoare cu pretul cuprins intre 500 si 600 euro. Are mai ieftine sau mai scumpe, de exemplu EuroACE sau AT Pro International.

Anonim spunea...

Buna ziua.Ce parere aveti de Fisher F2.L-am gasit la 220 euro si include 2 bobine - de 4" si de 8" inci si Pinpointer.Mentionez ca sunt incepator si l-as folosi pt. relaxare la padure.Multumesc

Anonim spunea...

E ok, dar nu la mana a doua... Vei obtine foarte greu autorizatie, e recomandabil sa mergi la notar sa faci act de vanzare-cumparare, vanzatorul trebuie sa aiba factura originala si sa ti-o dea, detetoruls a aiba serie, sa meaga vabzatorul sa radieze detectorul de pe numele lui si abia apoi sa incepi procedurile ca sa obtii autorizatie.

Anonim spunea...

Multumesc frumos.Este nou de la magazin detectorul si pinpointer-ul.Deci sa inteleg ca merita banii?

Anonim spunea...

Desigur ca e bun. Fisher e un producator serios de detectoare de metale, in topul producatorilor.

Anonim spunea...

Am ciit toate comentariile si m-au ajutat sa imi aleg un detector de care sunt foarte multumit, va multumesc, foarte util acest articol.

Anonim spunea...

Detectorul de metale Golden King DPR Plus este ceva mai scump, dar am avut placerea sa il testez si are un ecran cu o foarte buna interfata si calitate vizuala.

Ovidiu spunea...

vreau sa cumpar un detector de metale ce ami recomandati ?

Anonim spunea...

Cumpara un detector produs de Garrett, daca esti incepator.

Anonim spunea...

un model 2017-2018 ?

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   201 – 400 din 411   Mai noi› Cele mai noi»

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.