miercuri, 2 februarie 2011

Ce detector de metale sa cumpar ?

Ce detector de metale sa cumpar ? Pare o intrebare simpla, dar de fapt are un raspuns greu de dat in mod corect, mai ales pentru un incepator, debutant in acest hobby.

Ce intrebari isi pune posibilul cumparator al unui detector de metale ? Pai sa ne imaginam....

- Sa cumpar un detector de metale de la o firma din Romania sau din strainatate ?

- Sa cumpar de pe internet sau sa merg direct la magazin pentru teste? Dar cum o sa testez acest detector ?

- Oare detectorul pe care l-am ales este performant, este stabil in functionare, are o detectie in adancime la fel de buna ca cea prezentata in oferta pe care am vazut-o ? Are o discriminare corecta?

- Este greu de utilizat acest model de detector de metale?

- Este original sau o copie chinezeasca ? Sau nu este nici o diferenta?

- As putea sa cumpar la aceeasi bani un detector mai bun ?

- Ce firma producatoare de detectoare e mai buna ? Parca am auzit ceva despre Fisher, Garret Metal Detectors, MineLab Detectors, Tesoro, Whites Metal Detectors... Sau mai sunt si altele ?

- Sa cumpar un detector ieftin sau unul foarte scump ? Cu ce ma ajuta daca e mai scump ? Ce dezavantaje am daca e mai ieftin ?

- Pe ce principii de functionare ar fi mai bine sa cumpar acel detector ?

Of... cate intrebari...

Sunt sigur ca acestea sunt doar o parte din intrebarile pe care si le pune un posibil cumparator de detectoare de metale. Mai sunt desigur si altele. Si da, nu am un raspuns perfect. Nimeni nu are. Dar fiecare cautator de comori are cel putin o mica experienta cu detectoarele de metale, poate unii cititori ai site-ului nostru au chiar o vasta experienta. De ce sa nu dam fiecare cate un mic sfat, mai jos, la comentarii, pentru un model de detector care v-a placut si pe care l-ati incercat ? O parere a unuia, o ideea a altuia, cu siguranta ca pana la urma raspunsul corect se va contura. Poate raspunsul final, care va fi concluzionat, vă va surprinde atat pe dumeavoastra, cititorului, cat si pe noi, cei care administram acest site dedicat cautatorilor de comori.

Deci, sa raspundem la intrebare, la comentariile acestui articol:

CE DETECTOR DE METALE SA CUMPĂR ? 

411 comentarii despre subiectul „Ce detector de metale sa cumpar ?”: 1 – 200 din 411   Mai noi›   Cele mai noi»
Anonim spunea...

Buna intrebare, eu nici dupa cativa ani de detectie nu m-am lamurit. Feriti-va de chinezisme, nu sunt stabile, uneori o iau razna... Dar sa vedem ce zic si altii. Astept cu nerabdare raspunsuri, mai ales ca vreau sa imi cumpar un detector mai performant.

Anonim spunea...

Din auzite se zice ca la Bozovici s-a sapat cu excavatorul dupa o comoara detectata cu un EXP 5000 de la okm,sapaturi facute la ceva metrii adancime si un drum national inchis pentru sapaturi, si drept rezultat nimic. In concluzie daca cel mai tare detector de pe piata da asemenea rateuri ce sa mai zicem si sa criticam chinezariile.Eu am un MD 5008 dar nu am sapat niciodata aiurea.

Anonim spunea...

eu caut sa achizitionez un detector, cine ma poate ajuta??? pushtyulyk_85_4u pt detalii. va rog sa ma ajutati

Cristi spunea...

Se gasesc o groaza de detectoare,depinde de banii pe care-i ai.Fara chinezarii,aia-i sigur.Ceva de la Fisher, Garret, MineLab , Tesoro, Whites... pt inceput unul mai putin sofisticat si dupa aia mai vedeti voi

Anonim spunea...

Eu cred ca si chinezariile au putere, dar nu au stabilitate

Anonim spunea...

de cind mi-a povestit bunica de comoara blestemata a vecinului meu m-am documentat si am ajuns la concluzia ca e absolut necesar sa-mi iau un detector de metale,sau sa gasesc pe cineva de incredere care are deja unul si sa ma ajute,sanse 100% de reusita ,credetima stiu eu ce stiu

Anonim spunea...

muntzi nostri aur poarta noi cersim din poarta in poarta... in caras la noi au gasit multzi aur... salbele de cocosei de la gatul fetelor,etc...cat despre detectoare daca bate 120 cmm si este stbil este ok... nu chinezarii...

Anonim spunea...

spunetimi va rog ce parere aveti despre golden king

Anonim spunea...

Alegerea unui detector de metale se face in functie de ceea ce ne propunem sa cautam,nu exista un detector universal cu care sa cautam orice si la toate adancimile.Pentru adacimi mici avem discriminatoare de tip VLF cu identificare numerica si urmarire automata a solului,iar ptr adacimi mai mari se folosesc PI care sunt mult mai scumpe ca cele initiale!In concluzie un detector de tip VLF este recomandat pentru cautari intamplatoare,mai ales ca in Romania predomina gunoaiele feroase intr-un mod excesiv.Noi folosim diverse sisteme de detectie diferite unul de altul ca si „back-upuri„dar... nivelul acesta este deja prea costisitor pentru amatorism!

Anonim spunea...

eu am ales..un safari de la minelab..cred ca este suficient pentru un incepator k mine in metal detecting..si mai cred ca, raportul calitate pret este ok..am multe de invatat si in plus timpul ma omoara,insa,tinand cont ca azi mi-a iesit autorizatia, imi iau doua zile de plimbare si exercitiu

Anonim spunea...

buna,vreau sa achizitionez un detector m-am gindit la un lorenz deepmax x5 ori la un golden king ma puteti ajuta cu un sfat bun va rog.

Anonim spunea...

stie careva cum se obtin autorizatiile si care sunt regulile?

Anonim spunea...

Vezi ca e rubrica Legislatie in dreapta paginii, dai click acolo si afli ce te intereseaza. Eventual citeste toate articolele de acolo.

mircea spunea...

am cumparat un garrett ace 250 e bun de ceva?la ce dancime ajunge?

Anonim spunea...

20-30 cm ?

Anonim spunea...

DACA DORITI SA FACETI O DETECTIE DE PROFUNZIME VA RECOMAND UN WHITE;S TM 900 ESTE UNUL DIN APARATELE CARE RESPECTA PARAMETRI INDICATI DE PRODUCATOR,DACA DORITI SA FACETI O DETECTIE PANA LA 70 DE CM LANTISIOARE MONEDE ECT.VA RECOMAND UN EXPLORER SE F. SIMPLU DE UTILIZAT. SI RECOMANDAREA MEA ESTE SAL ACHIZITIONATI DIN STRAINATATE PT CA AVETI COSTURILE MAI REDUSE CU 30,40 % SI NU UITATI SA VA INREGISTRATI CU ELE IN ROMANIA CA LEGILE SUNT FFF ASPRE VA DORESC O DETECTIE CU REUSITA

Anonim spunea...

Este o activitate destul de interesanta si deconectanta.Intrebarea mea este: in cazul in care descopar o moneda de aur/argint trebuie sa o dau statului sau exista un procent din valoarea descoperirii,care-mi revine si mie?

Anonim spunea...

Gasesti aici legislatia:

http://hartacomorii.blogspot.com/search/label/Legislatie

Anonim spunea...

E greu sa raspunzi la o simpla intrebare , nu mai bine facem pe desteptii si in loc de raspuns punem un link,desi am nu aveam chef am citit pe sarite legislatia tot nu am gasit raspunsul la intrebarea conationalului cu privire la procentul care iti revine in urma unei descoperi si catii revine statului, si apropo mai am o intrebare intr-o rezervatie arheologica se pot face detectii si sapaturi sau mai trebuie alte aprobari in afara de cele pentru detectorul de metale?

C.Grigorescu spunea...

Daca tot faci pe anonimul, sa scriu si eu tot anonim. Nu ai voie sa cauti in "rezervatii" arheologice, mai exact in situri inventariate si declarata ca atare, incalca legisaltia in vigoare. Legislatie pe care nu ar trebui sa o citeste pe sarite, ci de 100 de ori si in detaliu pana sa te apuci de cautari.

Sau poti sa cauti si in situri arheologice, daca vrei sa faci cunostiinta cu noii colegi care te roaga sa le ridici sapunul. Asa ca ciocul mic, anonim de mai sus.

Anonim spunea...

am at pro international astept comentarii

Anonim spunea...

as dori sa vorbesc cu persoana care a facut comentariul referitor la sapatura di bozovici caras severin.cat despre detectoare un vlf care "bate" la 30 de cm la o moneda e ok
dar nu prea merge un vlf fara un pi combinatzia este perfecta
se complecteaza unul pe celalalt .atentzie la blesteme nu e de gluma chiar este serios
adresa de mess dorinsemenic@yahoo.com

Anonim spunea...

ma poate ajuta si pe mine cineva de unde as putea cumpara un detector adresa morosanu_pre ast va rog

Gelu Stanica spunea...

Salut din nou!Pentru cei ce vor sa-si cumpere un detector, atentie, majoritaea fabricantilor de detectoare de metale ''omit''sa precizeze conditiile de test, mai exact , la o parte dintre ei, performantele sunt date in aer nu in sol, ceea ce este cu totul altceva.Asa cum spunea mai sus (anonim din 13 iunie 2012), probabil Dorin, salut Dorin, ideal ar fi sa ai un ''VLF'' si un ''PI'', sa stiti ca chiar exista un producator in Mexic care are un detector si vlf si pi in aceeasi cutie, daca intereseaza pe cineva ii voi spune si cum se numeste...nu ma intrebati cat de bun este.

Anonim spunea...

te salut gelu
ai drepatate in privintza detectorului mai sus mentzionat dar pentru un incepator este mai bine sa cumpere ceva ieftin si usor de invatzat (garret ace 250 sau 350}sunt si ieftine si destul de bune pentru un incepator iar un pulse induction ieftin se poate cumpara sub forma de kit de la silverdog.co cat despre met detector vlf se poate cumpara de la mdetectors.bg din bulgaria la cele mai ieftine preturi din europa si sunt serioshi nu tzepari ca ai nostri

Anonim spunea...

si eu vreau unu care ma ajuta

Anonim spunea...

darius
vreau si eu un detector de de metale ca pentru incepator care ma poate ajuta va rog pe taurus1837.@yahoo.com

Anonim spunea...

doresc sa cumpar un detector f5 http://detectoare-metale.ro/index.php?main_page=product_info&cPath=3_10&products_id=32 as dori sa stiu la ce adancime poate detecta o moneda

Anonim spunea...

ce faceti incurajati hotii? parca nu s-a furat destul deja de la Sarmisegetuza

Cosmin Enea spunea...

Bai ne-a anonim cine incurajeaza hotii ? Esti unul dintre romanii cu minte îngustă.

Cu detectorul poti sa cauti si la tine in gradina, nu in Sarmizegetusa sau in alte sit-uri arheologice unde este ilegal.

Pe de alta parte, comercializarea, detinerea si utilizarea detectoarelor este statuata prin lege si legala in conditiile legii in Romania. Asa ca fa pasi si dute inapoi la telenovela ta.

Anonim spunea...

are cineva un MD 5008 cam cum merge ? un obiect de 2cm la ce adancime il deecteaza

Anonim spunea...

eu am un md 5008 de 3 ani si sunt multumit de felul cum isi face treaba chiar daca este o chinazarie

Gelu Stanica spunea...

Va salut iarasi!Se pare ca forumul, incet incet, prinde viata.Am sa incep un nou comentariu si la inceput vreau sa lamuresc pe cei care, sub protectia anonimatului si nu inteleg de ce, tot vocifereaza despre hoti, furt, Sarmizegetusa, posesori de detectoare de metale care din start ar fi banditi si asa mai departe.Intai de toate haideti la cartea de istorie, daca avem cumva una prin casa, si:exista Sarmizegetusa Regia ansamblu fortificat dac, cucerit cu mare efort de romani si apoi transformat in asezare romana si exista totodata Ulpia Traiana Sarmizegetusa,la ceva distanta de Regia, garnizoana romana ampla si la care dupa cum se stie o mare parte din teritoriu se afla in gradinile localnicilor contemporani.Daca prima se afla in padure destul de inaccesibil la a doua imi este greu sa cred ca nu exista tentatii de a iesi prin gradina sa vezi daca firul de ceapa,lucru de care s-a mai auzit, nu a scos din pamant (istorie) ceva amintiri,concluziile le trageti singuri.Desi ma pot cosidera deja un cautator, nu am incurajat si nu incurajez, a se intelege nu practic, cautatul in zone arheologice deoarece distrugand urmele istoriei putem distruge istoria, iar un popor fara istorie, chiar imbogatit peste noapte, treptat, isi va pierde identitatea...Ma intrebati probabil unde caut?Foarte simplu, nu uitati ca teritoriu Romaniei a fost si mai este, din pacate, "la intersectia" cotropitorilor iar singurul mod al localnicilor, in timp, de a conserva bogatiile a fost sa le ingrope.Nu uitati nici colectivizarea fortata cand s-au ascuns de la celebrele salbe la cazane de tuica, utilaje agricole, etc.Mi-as permite o concluzie: haideti cu totii, cautatorii, posesorii de detectoare, viitorii posesorii, cei ce sunt impotriva si comenteaza corect sau poate incorect, sa iesim din anonimat sa ne expunem cunostintele, ideile si sa dezvoltam corect aceasta pasiune.
Despre detectoare de metale constat ca exista in continuare intrebarea "ce detector de metale sa cumpar" si ar trebui poate definit daca fiabil (a se intelege cu lunga perioada de functionare), "precis" si am pus in ghilimele deoarece majoritatea celor ce intreaba se refera de fapt daca face discriminare (distinctie, recunoastere)a obiectului gasit, si binenteles "putere" mai exact adancimea la care merge.Eu v-as raspunde in doua moduri:1.Asa cum am discutat telefonic cu cineva de pe forum, daca doriti doar sa va jucati prin gradina, pe plaja sau mai stiu eu pe unde cumparati orice, Md, Mc... dar, atentie s-ar putea sa dati banii, fie ei si putini, degeaba, am sa detaliez mai tarziu...Daca, in schimb, aveti informatii cat de cat veridice de existenta de obiecte, de exemplu, care au apartinut familei sau mai stiu eu cui si vreti sa le gasiti va recomand, fara a face vreo reclama, sa cumparati un aparat PI (puls inductor), eu as prefera MADE IN GERMANY, sunt cele mai bune, iar ca pret daca aveti 1500 euro plus/minus veti fi multumiti, sau mai exact ne vom mai auzi si dupa...2.A doua varianta este sa va "lipiti" de cineva serios, cu un aparat bun, iar daca aveti rezultate puteti cumpara dupa orice aparat.Daca alegeti varianta cu "lipitul",atuci rugati colaboratorul sa va faca urmatorul test:ingropati in pamant o cutie de cola (FOARTE IMPORTANT DE 330 ML),pe rand la 40cm, 45cm si apoi la 50cm, daca o va gasi, CLAR, chiar si in primele doua cazuri 40 respectiv 45 cm atunci puteti pleca la "drum" impreuna.Testul il consider valabil si pentru aparatul pe care-l aveti sau pe care-l veti cumpara.Ca remarca, apratele cele mai bune, cu pret pe masura, detecteaza cutia respectiva foarte clar undeva la 65cm, si nu uitati o adancime mai mare presupune o "putere" exponetial (matematic) mai mare.Am avut ocazia sa testez si un "puls inductor" ,daca ai ceva experienta, lucrurile stau cu totul altfel...
Salutari si astept comentarii!

Florin spunea...

Bun si util comentariu Gelu, mai asteptam astfel de comentarii !

Aledas spunea...

salut ! am hotarat sa cumpar un detector de metale si am optat pentru un CS Newforce R1 de la C.SCOPE , costa in jur de 900 euro , este englezesc si il importa o firma foarte serioasa din Romania ,

insa ei nu prea stiu sa`mi spuna prea multe despre acest model , stie cineva cat de bun este ?

si la ce adancime poti detecta cu el?

mai jos va dau cateva date tehnice despre el ( cele primite pe un pliant )
Descriere :
-Sistem de operare :
Motion/Non motion : 7kHz
-Capete de cautare :25cm si 15 cm
-Baterii: 8 x AA 1,5 V
-Sensibilitate : *****
-Greutate 1,8 kg

Caracteristici :
CASSY -sitem de cautare cu ajutorul calculatorului
Viteza mare de analizare a ,,tintelor''
Diferentiere audio
Diferentiere pe categorii complete .

-Cam atat am pe pliant , stie cineva mai multe despre el? la ce adancime poate detecta si cat de ok este , daca este un VLF sau un PI ?

Anonim spunea...

salut
sunt dorin
cscope este o firme buna.a fost primul meu detector acum 20 de ani.cat despre faptul ca incurajam hotzii nenea anonimus poate nu stie ca trebuie autorizatzie pentru detector si daca te prinde pe situri arheologice ai ars o palma la un caca.pentru incepatori e mai bine ceva mai ieftin pana capata un pic de experientza.dupa care se pot arunca si la detectoare de 1500 de euro.daca cumpara unul de 1500 de euro se uita la el ca curca in lemne.asa ca mai bine este sa inceapa cu inceputul mult noroc

Gelu Stanica spunea...

Salut Dorin, salut pe toata lumea!Nu am avut intentia de a indemna pe cineva sa cumpere un detector scump, eu nu vand detectoare, a fost doar o parere proprie pe care puteti sa o luati sau nu in consideratie, la fel si testul cu cutia de cola, ideea de la care am pornit a fost ca daca cumperi la inceput unul ieftin sansele sa gasesti ceva cu el sunt reduse, si sa-l cumperi pe al doilea dupa, si mai reduse, si tinand cont ca la noi piata detectoarelor este teoretic inexistenta, nu poti sa-l vinzi pe primul.Este alegerea fiecaruia, si inca o data: detectorul poti sa-l cumperi pur si simplu din pasiune sau la cei mai multi, din cauza legendelor, povestirilor etc.Ce pot sa va spun insa sigur, asa cum am precizat in primele postari, eu am studiat destul de mult despre aceste aparate, fiind si in domeniu electronic, un echipament mai scump este in majoritatea cazurilor si mai bun.Va provoc la o discutie, la o bere, si aici ma refer in special la cei din Bucuresti, eu fiind de aici, unde vom putea discuta lejer mult mai multe.Va astept!

Aledas spunea...

ok eu sunt pentru bere :D

Anonim spunea...

te salut gelu. sunt dorin.apreciez foarte mult felul tau de a gandi. esti realist in lumea plina de visatori a detectoristilor. cu detectorul de metale nu prea se face avere.cei ce gaseste o comoara au avut un noroc chior sau au relatzi mari la seful suprem.un detector ieftin recupereaza investitzia intrun timp destul de scurt,dar unul scump poate niciodata.sunt detectoare no name foarte bune pentru un incepator sau detectoare second hand de firma la bani mai putzini.depinde de fiecare ce vrea
mult noroc la totzi

Anonim spunea...

Salutare stie cineva unde pot sa imi iau legitimatie de cautator de comori sau ce pasi trebuie sa urmez ??? gol3scu@yahoo.com astept un raspuns!!

Anonim spunea...

MD-88 este bun de ceva?

Unknown spunea...

Salut, am vazut ca are cineva de vanzare un Prospector t150 la 400 lei, e bun pentru un incepator?

Anonim spunea...

Luati-va din prima detectoarele cele mai performante si nu va mai luati dupa invidiosii care va fac incepatori, nu risipiti banii si luati-va de la inceput ceva super bun .
Din ce citii ,vazui ca unii sunt total lipsiti de darnicie, experienta vine indiferent daca ai sau nu dectetot bun.Nu va luati rable ieftine ,ci lucruri de valuare de care va veti bucura.

Anonim spunea...

te salut domnule 7 culori.sunt dorin
si daca intri intr-un domeniu unde nu ai mai activat niciodata esti incepator sau novice ca vrei sau nu. cat despre invidioshi in lumea detectoristilor acestia nu au ce cauta
.cat despre detectoare scumpe fiecare face cum crede .eu am inceput in 1991 cu un detector ieftin si second hand un cscope si si-a scos banii. daca as fi luat unul scump nu cred ca as fi putut recupera investitzia.asta fiind vorba de bani
dar cred ca detectorul de metale este un hobby nu un mijloc de-a face avere.poate unul la un milion de oameni se inbogatzeste. sa fim realisti ...cu stima... si bafta tuturor

Anonim spunea...

vin dintr-o veche familie de haiduci si din povestile batrinilor in gradina ar fi ingropat un cazan cu monezi din aur si ca povestea sa fie completa nu lipseste nici blestemul.personal nu cred in blesteme dar am probe ca aurul exista.cum il scoatem domnilor????

GELU STANICA spunea...

Pentru anonim din 31 august 2012, haide-ti sa-l cautam si sa-l scoatem.Sunt de gasit la telefonul 0745 14 28 48,E-mail gelu@stanica.ro si pe www.cautcomoara.ro, pentru mai multe detalii.

Anonim spunea...

te salut gelu
sunt dorin nu desconsideratzi chestia cu blestemele sunama 0726951436 sa vorbim daca vrei
te salut

Mihai spunea...

Este legala folosirea detectorului de metale pentru a gasi bijuterii pierdute (inele, cercei, etc.) pe plaja ? Este vreo obligatie catre autoritati ?

mihaitza spunea...

Ce detector de aur care sa duca pana la 1.5 m adancime imi recomandati?

Anonim spunea...

Nu ai voie sa folosesti detectorul de metale niciunde fara autorizatie, pentru ca e ilegal sa detii sau sa posezi un detector de metale fara autorizatie.

Anonim spunea...

mihaitza, 1,5 metri adancime ? :)) Poate sa cauti cazane cu aur. :))

Stanica Gelu spunea...

Salut, din nou, pe toata lumea, multumesc Dorin pentru sfaturile (la telefon)pe care mi le-ai dat, te asigur ca voi tine cont de ele si cand voi putea, te voi vizita cu placere, sa mai stam de vorba.Pentru Mihai, ai nevoie de autorizatie de detector si totodata este bine de studiat daca exista o lege care te obliga sa inapoiezi lucruri gasite...eu personal nu stiu dar, este posibil sa existe.Pentru Mihaitza, din cate stiu eu detectoarele de metale care costa pana in 6000 de euro (sase mii)reusesc sa gaseasaca deja celebra ''cutie de cola 330ml'' la 95cm in sol nemineralizat, ori 1,5 metri trebuie sa ai volume mult mai mari, sa zicem cat o galeata?Sa nu-si faca cineva iluzii, de exemplu, ca poate si gasita o moneda, singura, sa zicem la 70 de centimetri, mai clar adancimea este direct proportionala cu volumul cautat.Succes!

Anonim spunea...

Am gasit in gradina bunicii 2 monede una datand din 1815 iar alta din 1765. Prima am gasit-o acum 15 ani si nu am dat importanta faptului. Acum am gasit-o pe a doua si mi-a trezit interesul. Ce detector imi recomandati pentru a gasi restul monedelor (sau posibile monede). Nu imi trebuie pt averi ci doar sa imi inmultesc colectia. Va multumesc, Horatiu

Gelu Stanica spunea...

Salut Horatiu, poti cumpara, in acest caz, un detector VLF, iti recomand unul de cateva sute de euro, de firma, fereste-te de cele produse in China sau no name-uri, doar te enervezi.Daca vrei mai multe detalii pori sa ma suni la 0745 14 28 48 sau pe E-mail gelu@stanica.ro, succes.

Anonim spunea...

buna

Anonim spunea...

buna nu satiu ce parere aveti despre exp 5000 dar este foarte bun si sa stiti ca detectia din bozovici nu a fost facuta cu el

Anonim spunea...

cel mai bun aparat pt detectie este o tava de aluminiu facuta pe baza de bio folosita cum trebuie da fo mari rezultate .

Anonim spunea...

MD-88 este bun de ceva?

Anonim spunea...

si vr 1000? rog ajutor

Aledas spunea...

off :)) daca vreti sa fiti pe linia de plutire cu un detector de metale excludeti orice varianta sub 900 euro , fie ca vreti sa va imbogatiti fie ca doar hobby tot aia , decat sa va luati ceva pe care sa`l spargeti ,rupeti de nervi apoi , mai bine ceva mediu , dupa cum spuneam minim 900 euro :)

in rest toate cele bune

Anonim spunea...

buna

Anonim spunea...

buna tuturor ,rog pe cineva care detine un aparat foarte bun ...si doreste sa gaseasca ceva cu adevarat sa ma contacteze pt a face o detectie in caras severin ...sigur va da rezultate fo bune ,am fo multa documentatie va rog sa imi lasati un nr de tel la adresa garelumuguras@yahoo.com va multumesc...

Anonim spunea...

salut ce parere aveti despre golden sense de la nokta

Gelu Stanica spunea...

Salut, iarasi, pe toata lumea fireste.Pentru ultima postare am studiat metal detectorul Golden sense de la Nokta.Aparatul este de tip VLF, cu o singura frecventa, deci ca atare imi exprim parerea ca este un aparat mediu, mentionez ca nu cunosc pretul desi nu cred ca ar putea fi prea mare, sa nu se astepte nu stiu ce adancimi de la el.Ce are foarte bun are ''bateria Lithiu Polymer'',ceea ce-i confera pe langa o autnomie mare de lucru dar mai ales o buna comoditate la exploatare (incarcare), dupa cum se stie acest tip de baterie nu are efect de memorie,deci poate fi incarcata in orice moment.SI, am testat cu putin timp in urma,prin comparatie,impreuna cu posesorii: Md 5008,Minelab Safari si Garrett 2500 GTI,in curand voi prezenta cu exactitate rezultatele. STANICA GELU tel 0745 14 28 48

Aledas spunea...

Salut Gelu ! scump la vedere precum Diamantele :))

R Valentin spunea...

Salut tuturor Si eu ca si multi alti as vrea sa cumpar un detector dar nu ma pot decide.Am cautat mai multe informati despre aparate vezi KELLYCO dar cu cit ai mai multe informati cu atit este mai greu sa te decizi.As vrea un aparat in jur de $1000 dollars.As vrea niste pareri de la cei cu ceva experienta in domeniu.Va multumesc R Valy



Anonim spunea...

Salutare tuturor,tocmai ma lansez in acest hobby si vreau sa cumpar un teknetics g2 pt ca merge si la plaja pe nisip umed si in rest,cel putin astea sunt sfaturile vanzatorului,aveti vreo idee cat e de bun sau are cineva asa ceva?ms

dorel spunea...

detectorul este ca o masina.cumperi trabant trabant ai cumperi mercedes mercedesai

Anonim spunea...

buna tuturor...sant din caras severin si asi dori sa facem o detecte in caras ...am vazut flacara unde au jucat bani dar nui pot gasi...cine este interesat va rog sa imi lasati un mesaj pe mess mesul este garelumuguras ...cautatima cu incredere ,stiu multe lucruri...va multumesc.

Anonim spunea...

Buna tuturor!Vreau sa cumpar un detector de aur, bunicul meu spune ca e posibil sa fie ingropat in gradina un borcan cu monezi stiind si el la randul sau de la bunicul lui....intrebarea mea,ce detector sa cumpar care sa bata pana la 70-80 cm?dar sa nu coste mai mult de 600 de lei.Ma incadrez in pret sau e prea mic?va rog ajutati-ma !

Cristi spunea...

Mai bine apeleaza la cineva cu detector si experienta, un detector nou si prost care bate 10-20 centimetri e peste 1000-1500 RON.

Iar detector second-hand e ori ilegal sa îl cumperi, ori te lupti cu birocrația de te saturi.

Unknown spunea...

Ma gandesc la ceva. Daca detectorul iti indica ceva si tu dai ca boul cu lopata si e vreo grenada nedetonata din al 2 lea razboi si sari in aer ??!!! Vreo metoda de protectie ceva ?

Anonim spunea...

Te rogi sa nu fie asa . :) Sau dai cu lopata incet, ca arheologii.

http://hartacomorii.blogspot.ro/2011/02/explozibilii-si-cautatorii-de-comori.html

Anonim spunea...

buna ce ziceti de un garrett 2599 gti este bun de ceva?
??????????????

Aledas spunea...

Detector de 600 lei :)) glumesti nu? am mai spus si repet un detector cu care poti pleca la drum sare de 900 euro = 3.960 RON .... tot mai crezi ca faci treba cu un detector de 600 lei?:)

Anonim spunea...

http://nuggets.at/NOKTA-Golden-King-NGR-Metalldetektor

Anonim spunea...

aledas ce crezi un md-88 este bun ? tu ai mai multa experienta si nu este nici asa ieftin si cred ca este destul de bunicel , tu ce parere ai ?

Anonim spunea...

numi da nimeni un sfat o parere despre un GARRETT 2500 GTI?este bun de ceva?
???????????????????
petre....

Anonim spunea...

numi da nimeni un sfat de GARRETT 2500 GTI???? petre
......................................................................................

Anonim spunea...

recomandatimi si mie un detector bun pana in 25 mil :) si ce parere aveti de md-88

Anonim spunea...

spuneti-mi si mie un detector bun si acceptabil .. pana in 25 mil sa pot pleca la teren cu el ...

Anonim spunea...

poate te ajuta sa gasesti ce ti doresti
http://www.gumtree.com/search?q=metal+detector&search_location=United+Kingdom&category=all&search_scope=title

Anonim spunea...

gelu cam cat costa un gti 2500 ?

Anonim spunea...

imi poate recomanda cineva un detector bunicel cu care imi pot face treaba ...

Anonim spunea...

dami te rog id-ul de mess sa vorbim acolo ca cu mailu e mai nasol , ori nu mi lai scris corect ori am eu vre-o eroare tehnica ..

Gelu Stanica spunea...

E-mailu-ul este corect, gelu@stanica.ro sau gelu_stanica@yahoo.com, dealtfel ti-am si raspuns dar nu stiu daca ai apucat sa citesti, Gelu Stanica.

Anonim spunea...

bună. aș vrea și eu să cumpăr un MD5008. e de ceva frașilor sau vrăjială..aaaaaa JELU? mersi

Unknown spunea...

am si eu propria parere daca sapi vreo trei gropi la 1,5m sar putea sa te lasi de meserie eu cred ca ar trebui un detector sa bata la vreo 30-40 cm ca sa faci treaba m-am ecis sa imi iau un MD-5008 cu doua bobine 340e stie cineva ceva espre model mult noroc la toti

Anonim spunea...

alex. ce detector pot compara cu 1000 euro

Laurentiu spunea...

Care este volumul minim sau diamentrul obiectului care il detecteaza detectorul dvs. la 5 metri adancime?

Sau mai bine spus, la ce adancime detecteaza o monedă ?

Aledas spunea...

hmda.....

Sally spunea...

salutare la toata lumea,celebra intrebare pusa de majoritatea in legatura cu ce detect.sa imi cumpar?vreau ceva sa duca la 150cm si dimensiunea unui borcan de ex.va rog ce model imi recomandati sa cumpar si de unde mai ezact va multumesc.email sally_lau_86@yahoo.comsau mess sally_lau_86

alex spunea...

imi poate spune si mie cineva despre ssp 5100 detech la adancimea de 1,5 m care e dimensiune minima a obiectului

Anonim spunea...

Uite cateva informati aici despre DETECH ssp 5100:

http://hartacomorii.blogspot.ro/2013/03/detector-detech-ssp-2100-si-detech-ssp.html

Sunt explicate principiile e functionare. Intrebarea ta poate avea un raspuns teoretic de acolo, dar practic numai prin teste se poate face. Dar cred ca e bun pentru comori de marimea unui borcan mare sau vas la 1,5 metri.

Anonim spunea...

Ce detector recomandati ca ar fii mai bun dintre vista rg 1000 si vista rg 750 ?? pentru cunoscatori sau cei care le`au folosit .... ms :P

Anonim spunea...

buna am un minelab safari ce performante are la mai probat cineva cu respet

Anonim spunea...

ce detector imi recomandatii pentru orice tip de teren cu o discriminare buna , nu mi-ar conveni sa sap ca talalanga degeaba ... mersi, pretu sa bata pana in 1000 :P

Laurentiu spunea...

Minelab Safari am testat de la un prieten, mi se pare ok.

Iar detectoare care sa nu fie afectate de mineralizarea din sol, unele cu tehnologie PI ( Pulse Induction ).

Anonim spunea...

voi ce detectoare preferatii pentru orice tip de teren si pentru orice dimensiuni .

Anonim spunea...

Mai baieti daca av banet luoativa un VLF detech eds pentru o profunzime de invidiat si nu veti fi dezamagiti, eu detin un minelab e-trac si doresc sa îmi achizitionez unul ca am vazut cei poate troaca succes si un dip dip.

Anonim spunea...

baetzi da cu legea cum stam ?

Geo spunea...

Legea e aici:

http://hartacomorii.blogspot.ro/search/label/Legislatie

Pe scurt, legal sa predai ce gasesti, nu cauti in situri arheologice declarate si trebuie autorizatie pentru detector.

Anonim spunea...

daca am vzut bani jucand la ce adancime ar putea fi

Florescu spunea...

Daca ai vazut dupa ploaie, "teoretic" ( conform legendele populare ), pot sa fie si la 5-10 metri. Sau nu pot sa fie deloc acolo, ci in lateral pe o raza de 5-10 metri, depinde cu merg "emanatiile" , prin ce crăpături din sol. Daca nu ai vazut dupa o ploaie ( sau maxim cu 1-2 zile mai tarziu ), mai mult ca sigur nu e de la aur, fiindca nu se incadreaza in legenda urbană :)

Cheama pe cineva cu un detector pe tehnologie puls induction sa nu sapi degeaba tranșee.

Anonim spunea...

As vrea si eu un detector mai pt orice teren si sa dea roade voi ce pareri aveti ?

Gelu Stanica spunea...

Am cumparat de curand un PULSE STAR II PRO, aparat foarte stabil si cu adancime suficient de buna, va mai povestesc saptamana viitoare...

Gelu Stanica spunea...

Urmatorul va fi LORENZ DEEPMAX - X 6, in toamna sper...

Anonim spunea...

Salutare tuturor, ce detector de metale recomandati ?:) pentru orice suprafata de pamant si la un pret destul de accesibil pana in 25 mil?:) ps astept raspuns .Multumesc!

Unknown spunea...

AL Capone


Détecteur de métaux GTI 2500 Pro Package000 pana la 3 Metri

Anonim spunea...

alex.cam peste 3 saptamini intentionez sa cumpar un detector de max.1000 e si cred sigur voi lua legatura cu dl.gelu stanica pentru alegere.am o firma de de artificii ca obiect principal iar secundar detectie de metale neferoase eu fiind de meserie pirotehnist.

Anonim spunea...

Să ne spui și nouă, după ce faci teste, cum funcționează.

Anonim spunea...

GTI 2500 Pro Package000 este sigur acest deterctor? si oarecum bun ?

Anonim spunea...

Fratilor, va recomand sa va orientati spre biodetectie.Studiati manualul de RADIESTEZIE a lui Aliodor Manole.

Anonim spunea...

Salutarere, Doresc sa inchiriez un aparat cu putere de 1,5-2 metri sa poata detecta o 'oala' . Problema e ca vreau sa utilizez singur aparatul. Sunt putin sceptic intr-o colaborare . De ce ? Un unchi a adus pe cineva pt o detectie ,,,..nu sa gasit nimic dupa o zi de tatonat. A gasit unchiul dupa o saptamina o groapa numai buna sa faca un WC. Si de aici concluziile... Astept o oferta....Multumesc,

Gică Contra spunea...

Pai cine crezi ca iti da pe mana un aparat de mii de euro si pe care nici nu stii sa il folosesti cum trebuie? Cumparati unul, ia-ti autorizatie si se rezolva ! Sper sa gasesti vreun cazan de tuica ingropat de strabunicul pe vremea lui Ceașcă.

Unknown spunea...

Salut,
Sunt din Constata si doresc sa stiu ce detector s-ar preta ptr cautari pe plaja.

kyo spunea...

"d) chitanţa emisă de unităţile C.E.C., din care să reiasă că a fost achitată suma de 100.000 lei reprezentând taxa pentru autorizaţie;" citat din legislatie (sursa: http://hartacomorii.blogspot.ro/2010/12/ordinul-nr-2514092275m-115-din-31-mai.html)... tremur putin . adica, vrea sa spuna 10 lei nu? (si daca da, rog administratorii sa actualizeze suma la moneda actuala :))

Lungu Andrei spunea...

De ce sa modifice, daca legea e din 2004 cand erau lei vechi? Oricine poate sa faca o corelatie logica ca e vorba de leii vechi, cand vede anul. Daca ar modifica si ar trece 10 lei, eu as vedea anul 2004 si as crede poate ca e vorba de 10 bani. Ma rog, e la latitudinea moderatorilor, dar eu prefer legea cu textul original, asa cum e acum citată.

Anonim spunea...

Salut baieti, ce imi puteti spune de garet gtp 1350 , ce performante are? astept raspunsuri daca nu recomandati-mi voi 1 detector bunicel in jur de 500-600 euro..

Anonim spunea...

ce parere aveti de eds plus am inteles ca este foarte bun.pote sami spuna cineva unde gasesc sa cumpar/

Anonim spunea...

Salutare la toata lumea, ce parere aveti despre gti 2500 pro package, seria noua? va multumesc anticipat (Daniel)

Anonim spunea...

Buna care este mai bun garret csi 250 sau garret 250?va rog sa ma ajutati la alegere leu_flegma26@yahoo.com

Anonim spunea...

Salut,
M-ar interesa sa aflu care este detectorul de la White's care e comparabil ca performante si setari cu White's Spectrum XLT, unul dintre cele mai vandute detectoare acum 10 ani. Ca ala nu se mai fabrica.
Multumesc.

Anonim spunea...

Va salut ... ce parare aveti de BLISSTOOL LTC64X V3 ...am vazut ceva filmulete pe youtube si se prezinta foarte bine ????

alexe spunea...

Priviti ce a gasit cu un detector Garrett EuroAce 250 au român lânga Vâlcea!

http://hartacomorii.blogspot.ro/2013/09/un-roman-gasit-o-comoara-otomana-de.html

Unknown spunea...

am nevoie de sfatul unui profesionist ..vreau sa imi cumpar un garett 250GTI ce ma sfatuitzi??

Anonim spunea...

Garrett e o firma serioasă si de renume. Dovada e chiar cateva comentarii mai sus.

Anonim spunea...

Salutare.
Intrebare - sunt detectoare care fac diferenta dintre grenade, bombe etc. ingropate din razboi ??? si monezi ??

Anonim spunea...

Nu prea, depinde de experienta ta.

Anonim spunea...

refeitor la comoar din gradina e poveste batranului cu fill nepotu lenes sai sape gradina la rand sai cultive apoi la final sai spuna ca recolta e comoara ..scuze de com .am povestit si io cum am stiut

Anonim spunea...

pt pepite mici din albiile raurilor,cam ce aparat mi-ar trebui.

Anonim spunea...

salut baieti vreau sa achizionez acest detector spunetimi ce parere aveti DeepHunter PRO Package

dan spunea...

Sal baeti vreau sa cumpar un nokta golden king dpr plus imi poate spune cinva ceva despre el la c8e adancime bate daca e bun de ceva merita bani 5000 eu mersi mult

Anonim spunea...

salut baieti vreau sa achizionez acest detector spunetimi ce parere aveti DeepHunter PRO Package

Anonim spunea...

Salutare tuturor.
Eu nu am avut multi bani,asa ca am cumparat un Garrett 150,pentru mine o caruta de bani 11 milioane,l-am cumparat de la o firma romaneasca viz-a-viz de Gara de Nord Bucuresti,am facut ceva antrenament cu el,prin gradini,pe dealuri,destul de bun,mai ales ca pe youtube vad ca superaparatele de mii de euro tot foarte aproape de suprafata descopera obiectele,asa ca 90% noroc,si doar 10% tine de aparat.
Actele le-am terminat in 4 ore,iar la Politia Capitalei in 4 zile a iesit autorizatia.
Pina acum am scos sute de cuie din pamint,fiare,baterii,folii de nes la plic(le vede si pe alea), un cartus tras,si o singura moneda de 25 de bani de pe timpul lui nea nicu,acum asa cum am zis cine are noroc are.
Un singur lucru nu prea imi place,discriminarea,de mullte ori un cui ruginit suna ca un nichel,asa ca mai bine las all metals si sap dupa orice.

Anonim spunea...

salut eu am decis sa cumpar garrett 2500 gti .imi poate spune cineva daca este bun si merita la 900 euro sau pot cumpara ceva mai bun. va multumesc.

detrax spunea...

Oare merita sa dai atatia bani pe un detector care face acelasi lucru ca unul de 350-600 euro ? Ia-ti un Garret mai ieftin de exemplu Garrett Euro ACE care cred ca il gasesti pe la 350 euro. Si uite aici ce comoara a gasit un baiat recent cu un astfel de detector de 350 euro: http://hartacomorii.blogspot.ro/2013/09/un-roman-gasit-o-comoara-otomana-de.html

Anonim spunea...

Diferenta de afisaj si functii care sa ia ochii cumparatorilor, dar nu vei folosi nimic in plus fata de ce folosesti la un detector de 300-500 euro. Majotiratea comorilor au fost gasite de pasionati cu detectoare din gama de mijloc. Norocul si pasiunea face diferenta.

Anonim spunea...

Salut. garrett 2500 gti la 900 euro are ceva cu 2 bobine la capete si zice ca amplifica semnalul cu pina la 150% si poate ajunge pina la 5 metri adincime.Este adevarat? Multumesc

Anonim spunea...

Normal ca nu e adevarat. Moneda tot la 20-40 cm o gasesti, ca si cu orice alt detector. De asemenea, si acesta si alte detectoare mai ieftine pot gasi la 1-2 metri doar cazanul de aur. E o tehnologie unica, indiferent de cate functii inutile sunt adaugate, nu ajunge la o asemenea adancime. Important e la un detector s fie stabil, si asta o face un detector de firma mai serioasa, cum ar fi cele produse de exemplu de Garrett. Daca dispui de bani in mod serios si asta nu reprezinta o suma importanta pentru tine, poti sa iei si modelul acela 2500, ca sa stai linistit ca ai luat ce ai dorit. Dupa ce il cumperi sa bagi o moneda la 1 metru adancime, sa o acoperi cu pamant si daca ti-o detecteaza, iti mai cumpar eu unul. Daca ai un venit mediu, nu merita sa il cumperi. Oricum adancimea e identica la toate modelele, 20-40 cm in nici un caz 5 metri. :)) Iar toto ce e de la Garrett peste 300 euro au cam aceeasi adancime, sub 40 cm.

Anonim spunea...

Ce zici ,ceva de la minelab in jur de 1000 E- eu nu am pus mina pe unul pina acum si nu am idee, de acea vreau unele sugesti,pareri caci daca dau bani astia sa nu imi para rau pe urma.Am vazut citeva filmulete cu detectoare dar nu am inteles ce e mai bun.Multumesc

Anonim spunea...

Firma Minelab e din categoria producatorilor de detectoare de calitate, la fel ca si Garrett. Oricum, sper ca ai inteles ca gasirea unei monezi la metri adancime cu un dectector este o simpla poveste de adormit copiii.

florin spunea...

Detech EDS este un detector standard foarte bun, sub 1000 de euro si e cred aproape cel mai bn la ora actuala din aceasta gama

De asemeena, daca vrei adancime de metri, nu va merge cu un detector standard, ci iti trebuie unul Pulse Induction, cum ar fi Detech SSp 2100 PI, tot pe la 1000 de euro. Dar cele pe PI nu au discriminare, insa chiar bat ca lumea in adancime.

florin spunea...

Mai e si Detech EDS Winner care costa in Romania cred ca sub 600 de euro si care chiar are performante mai mari decat restul detectoarelor, gasind o moneda singura pana la 50 cm.

Anonim spunea...

Ce zici ,ceva de la minelab in jur de 1000 E- eu nu am pus mina pe unul pina acum si nu am idee, de acea vreau unele sugesti,pareri caci daca dau bani astia sa nu imi para rau pe urma.Am vazut citeva filmulete cu detectoare dar nu am inteles ce e mai bun.Multumesc

Unknown spunea...

poate gresesc eu dar cred ca e de ajuns 20 - 30 cm pai hai sa ne apucam sa sapam gropi prin tara de 1 sau 1,5 m si sa dam de ceva fara valoare cred ca o sa ne plictisim de munca aiurea vreau si eu ceva informatii despre garrett ace 250 daca l-a folosit careva multam

Anonim spunea...

Garret Ace 250 e un detector de firma la un pret bun, foarte stabil. E din clasa medie, dar isi face banii cu siguranta. Probabil la banii astia nu gasesti ceva mai bun, poate doar vreo chinezărie INSTABILĂ mai scumpa.

daniel spunea...

De unde se pot cumpara in Romania detectoare de metale ? Ar trebui sa vorbiti cu cineva sa puneti pe sait reclame cu magazine de incredere de detectoare, ca oricum sunteti singurul blog cu asa tematica si e pacat sa nu avem si noi recomandarea dvs... Mersi.

Anonim spunea...

Marin: Eu am deţinut un detector "acuaskan-impulse", detecta însă numai metale feroase, la adâncimi mari şi atât , ma cost un sac de bani. Am luat un Garret GTI 2500, cu dublă antenă de căutare, nu a dat rezultatele scontate, cred că a fost flsificat, plasă, achiziţionat din Anglia. Acum pentru adâncime am un MD. 88, China, de care sunt mulţumit, toate mineralizările pământului le anulează prin apăsarea butonul principal, adîncimea, cu bobina mare este chiar 3-4 m., verificat, însă este mare consumator de energie, bateriile ţin 4-5 ore, iar acumulatori 7-8 ore, dar îi încarc, face diferenţă între feroase şi neferoase, atât, dar la neferoase îi scade puterea şi atunci îl folosesc numai pt. adâncimi şi feroase, totul se vinde acum nu ca odată. Pentru căutat neferoase şi pepite de aur, am achiziţionat un Gareet AT GOLD, cu care caut şi pe lângă izvoare şi toate văile, diferenţa o face binişor, dar trebui multă răbdare pt. învăţare, Garretul este pretenţios, dar după ce îl înveţi, cred că vor fi rezultate. Cu Garet AC. 250, AŢI VĂZUT CE COMORI S-AU GĂSIT.Eu sunt optimist de fel şi aceste două detectoare mau scăpat de stres şi mi-am făcut şi prieteni - aventurieri. Ambele detectoare sunt autorizate, pe numele meu şi al soţiei. Leam achiziţionat din Bucureşti, de la o firmă care apare la Garret, Fichet şi Tehnic..., ca comerciantă, în România pentru ei. Fraţilor în lume, această activitate este o mare aventură şi o mare frumuseţe şi poate că, cu noroc să dai şi de ceva minuni, ca IULIAN ENACHE, din Vâlcea, despre care cei de la Garret sunt foarte mândri, cred că îl premiază şi ei, pt. tezaurul găsit. Vă salut, mai revi.

Anonim spunea...

multumesc marine pt. telefoane si firme, am sunat si miau spus ca ma asteapta sa cumpar si sami aleg ce vreau, ziceau de unele pt. aur nokta si garet sau t 2, g 2, ce parere aveti, am inteles ca si pescar este bun. Dupa ce cumpar va voi scrie de rezultate.

Anonim spunea...

Florin, bai baieti hai sa corespundem ca aflam multe si este bine de noi, eu am fost prin Bulgaria si am văzut la lucru un nokta turcesc, e bun aparatul, adancime destula, audio diferentiata si are doua leduri care, diferentiaza feros de neferos, in bulgaria sunt cele mai cautate. bulgari au si ei fabrici de aparate dar nu ii bat pe turci - nokta.

Anonim spunea...

Bai fratilor vad ca garretul da rezultate bune si nu au preturi mari. Notka turcesc e bun dar numai dupa ce vad testarile lor in pamant si nu stiu daca sunt reale. Daca cineva a probat vreunul sa ne scrie pe blog si poate luam din astea ca, americani si alti cam paclesc lumea.Am avut un tesoro, pacaleala de yile mari. iar c scope engleyesc, modelul nou ca sa-l inveti trebui s[ faci barba alba si dupa aceea ....

Anonim spunea...

Buna ziua .Pentru cei ce doresc informatii despre detectorul de la Nokta le gasiti aici: http://www.kellycodetectors.com/nokta/nokta-goldensense.php are si ceva filmulete mai jos.Dar vedeti voi,sunt pentru reclama,cum zicea cineva (cam exagerate ). Aici aveti doua filmulete facute de un englez foarte entuziasmat care si-a cumparat unul dar la probe a vazut ca bate la 30 - 40 cm. in functie de marimea obiectului. http://www.youtube.com/watch?v=fb-UCWQxG0I http://www.youtube.com/watch?v=NLx5R1wGWcU Concluzia ? Nu cautati detectoare care sa bata mai mult ca la banii nostri nu gasiti. Poate cele de mii de euro sa fie performante , fac nemtii dar scumpe rau de tot. Bafta la detectat si nu va sfiiti sa scrieti din experienta voastra si pentru altii. Gheorghe.

Anonim spunea...

Bună ziua, sunt Fane şi mă bucur când văd atâte informaţii pe acest site, eu să ştiţii că am un model chinezesc md 88, care ia toate fiarele, dar detecteză foarte adânc, la niste verificări iam bătut pe multi cu delea scumpe, eu lam şi studiat bine, iam schimbat nişte sirme de legătură, niste piese, aduse din Germania, pe care mi lea montat un amic, electronist. Pentru diferenţieri şi alte lucruri am luat un Minelab Safari, de la Iberic - Bucureşti, care a făcut ceva bani, dar în câteva ore de studiu practic şi în câteva ore de studiu pe cartea tradusă de firmă, am ânceput să-l învăţ, fiarele le elimin imediat dacă sunt mici, celelalte metale neferoase le ia pe toate, însă am început să le diferenţiez după sunet şi în viitor sper să descopăr şi alte diferenţieri,aparatul cred că face bani, dar încă nu am reuşit să iau acumulatorul personalizat, foarte scump, merg încă cu baterii de 1, 6 v. Eu aş fi dorit ceva Germania dar sunt scumpe şi am văzut la cineva unul de la KTS ŞI ŢIPA CHIAR LA IARBĂ, GREU DE ÎNVĂŢAT. Mai şti pe cineva care a achiziţionat pe cel de 22.000 euro de la OKM-Gepard GPR, NU ŞTI CE FACE CU EL ŞI DE UNDE ATÂŢIA BANI, însă am încercat mai mulţi amici să-l convingem să facem plimbări şi căutări împreună, dar persoana este ciudată şi visează probabil bogăţie şi nu aventură şi viaşă frumoasă. Dacă va citi aici să ne spună şi nouă care suntem limitaţi la bani, dacă a găsit ceva sau dacă aparatul dă rezultate că, poate noi aventuririi mai săraci ne unim şi luăm şi noi un model German, locator, dar nu cu atâţia bani. La reveder.

Anonim spunea...

Bai fratilor, vad ca Ibericul începe să iasa în fată, chiar sunt serisi, cine are legătură cu ei să pot sa aflu si eu adresa sa merg la firma si poate imi iau si eu un detector, ca la o firma de la gara sunt scunpe rau, va multumesc.

Anonim spunea...

salutari baietii asi vrea sa imi cumpar un detector cum asi putea?

detrax spunea...

De la o firma de detectoare din Romania, un magazin online ceva, sunt cateva, dar nu prea isi fac reclama. Pierderea lor....

Anonim spunea...

Dragi Romani. In tara noastra oamenii au fost informati intotdeauna doar pe jumatate. Deci e vremea sa spunem tot adevarul si nu numai ce le convine unora. Vreti un detector ? Da si eu vreau un detector dar inca nu am strans suma , sper ca pana de Craciun sa reusesc.vreau un COINMASTER PRO, cred ca e bunicel la pretul lui.La Iberic costa 315 Euro. La Annita Group , am sunat si costa 380 Euro .La RoDetectors costa 249 Euro . Acum eu va intreb de unde sa cumpar ca sunt roman si cu salariu de Romania ? Oare cand vom cere sa stim tot adevarul ? Hai sa spunem lucrurilor pe nume. Cu respect pentru toti comerciantii de detectoare Gheorghe.

Anonim spunea...

Conteaza si seriozitatea firmei, nu doar prețul. Un pret mic poate ascunde produse de slaba calitate, garantii proaste, iar un pret mare poate ascunde bișniță, Sau poate fi si invers, sa fie de treaba magazinele respective, E un risc pe care ti-l asumi ca si cumparator de detectoare de metale.

Unknown spunea...

Salutari.Sunt de curand pe aici si vreau sa i-mi cumpar un detector si eu ca multi altii.Pentru inceput din ceea ce am studiat ar fi bun sau un un Fisher F4 ? sau ceva chinezesc?

Anonim spunea...

Nu chinezisme, ca nu sunt stabile. Bat tot la fel in adancime, dar reglezi non-stop la ele, ca nu prea isi pastreaza setarile, o iau razna de la piesele proaste.

Unknown spunea...

Multumesc foarte mult.

Unknown spunea...

Ce recomandati?Fisher Gold Buy Pro,Tesoro silver uMax,WhitesClassic 4,Pocket UniProbe ? Multumiri anticipate.......

Anonim spunea...

Tesoro silver uMax.

Unknown spunea...

Inca o data multumiri.Credeti-ma sunt la primii pasi si nu vrea sa cad........Mi-ar fi frica sa pasesc mult timp.Multumiri

Anonim spunea...

Mai Ionica , depinde ce vrei sa cauti cu el . Daca vrei sa cuti monede si inele pierdute in ultimi 50 de ani ca americanii , atunci iati un detector pina-n 400 de euro cu afisaj electronic ca alea bat pana la 25 cm. dupa monede. Daca vrei sa cauti relicve ingropate la peste 35 cm. iati ceva cu potentiometre pentru reglaj si fara afisaj la 600 euro.Iar daca te tine buzunaru iati ceva de la 1.000 euro in sus cu afisaj si putere mare de cautare. Acum tu decizi ce vrei si pentru ce.Dar sa sti ca la noi pana in 30 cm. gasesti cuie, potcoave,dop de bere ca ai nostri sunt saraci si daca pierdeau o moneda o cautau pana o gaseau. Succes si pentru inceput eu zic iati ceva modest pentru incepatori si daca gasesti lucruri interesante atunci sa iti iei ceva performant si sa le inscri la politie. Si nu uita doua lucruri de baza : piesele vechi sa le predai muzeelor si sa nu cauti in situri arheologice ca e caz penal. Succes !

Anonim spunea...

Uite aici cu ce te poti alege dupa o zi lumina de detectie.http://www.youtube.com/watch?v=IHOcvzfdh4M

Anonim spunea...

Pentru Ion.Cred ca cel mai potrivit detector pentru incepatori care sa aibe o adancime buna de cautare si un pret bun este Tesoro Cibola care e mai puternic decat Tesoro Silver uMAX .De fapt primul costa 415 eu. iar uMAX costa 250 eu.Garantia la Americani e pe viata, nu stiu la noi cat iti da.Si bate multe detectoare la adancime care au cam acelasi pret.Uite aici...http://www.youtube.com/watch?v=9jzDzA3xA-E

Anonim spunea...

Aici poti vedea performantele a trei detectoare pentru incepatori.http://www.youtube.com/watch?v=XuoNGgtxkUA sau acesta .http://www.youtube.com/watch?v=d4sd7MQuoAo sau acesta .http://www.youtube.com/watch?v=1osD9mOGgTQ

Unknown spunea...

Buna tuturor .... sunt nou prin domeniul acesta, m-ar interesa ce faceti cu lucrurile gasite ... bani .. aur .. gloante .. chestii de prin razboaie ? Unde le vindeti si la ce preturi ? A da ... inca o intrebare : este cineva de prin Oradea pe aici?

Laurentiu spunea...

Bogdan, daca gasesti ceva obiecte de valoare arheologica sau istorica trebuie predate la autoritati imediat. E ilegal sa le pastrezi sau sa le vinzi. Dupa evaluare, primesti 20-30 % din valoarea. Cutiile de Cola gasite si capacele de sticle le poti pastra. Citeste legislatia:

http://hartacomorii.blogspot.ro/search/label/Legislatie

Anonim spunea...

Bogdane,uite aici ce a patit un detectorist de la vecinii nostri unguri ,adica a fost luat de politie : http://www.youtube.com/watch?v=8IuD2-vU7dg A strans si el monede romane,bratari hunice si fiare vechi,dar asa e peste tot, predai la autoritati si primesti legal partea ce ti se cuvine si dormi linistit, iar daca ti-e dor de ele le vezi la muzeul de istorie.Cat despre munitia de razboi,acolo trebuie sa suni la ISU si sa faci dovada ca ai gasit-o si nu e a ta,dosar,poate in 6-12 luni primesti sentinta ca esti baiat bun. Iar daca o duci acasa ai dato-n bara, Adio detector.Te uiti la alti si salivezi. Detectie placuta.

Unknown spunea...

Multumiri.Multa sanatate.

Unknown spunea...

am si eu o intrebare a probat cineva un garrett euro ace 350 e bun de cava pentru un incepator multumiri

nico spunea...

E foarte bun pentru un incepator, e un producator foarte serios Garrett, printre primii din lume.

Unknown spunea...

am intalnit in zona la noi un barbat care isi zicea titi aur sau gigi aur nu mai stiu dar se ferea asa de tare de politie si de restu parca era disperat este ceva in neregula cu autorizatiile aste va rog sa ma lumineze si pe mine cineva care are autorizatie multumiri

Anonim spunea...

Nu e nimic in neregula, mergi la Politie in termenul stabilit de lege dupa achizitionarea detectorului ( cat mai repede , cu atat mai bine), platesti o taxa modica, te ia in evidente Politia, tu primesti autorizatie si gata. Mai esti chemat la Politie o data la cativa ani sa reinnoiesti autorizatia sau sa vada ca nu ai revandut detectorul unuia care il foloseste fara autorizatie.

De autorizatii se feresc doar cei care fac ilegalitati, adica mai exact cei care cauta in situri arheologice sau nu vor sa fie in vizorul Politiei, pentru ca nu predau obiectele gasite la autoritati pentru a solicita recompensa de maxim 30%, ci vand obiectele pe piata neagra, la pret mai mare ( si uneori, culmea, mai mic ).

Unknown spunea...

mersi mult mai intreb un lucru demult cand eram mai mic asa am crescut in padure bunicul meu era cioban in fine si am dat peste o cazarma in varful unui munte care este la vedere acum vreun an mi-am adus aminte de ea si am fost acolo si pe langa asa am incercat sa caut cate ceva si sapand asa am dat de o bucata de zid pe care era inscriptionat anul 1918 cam la vreo 40 cm in jos crezi ca ar trebui sa anunt pe cineva sau sa ma duc cu un det acolo chiar sunt in dilema multumiri

Anonim spunea...

Atata timp cat nu ai gasit nici un obiect de patrimoniu, nu ai nici o obligatie legala. Poate sa fie o constructie mai veche, de exemplu casa unde stau eu e din 1902, asta nu inseamna ca trebuie sa merg undeva sa anunt asta. :) Daca vei gasi vreo comoara, trebui sa o predai legii, in rest... Verifica sa nu fie vreun sit arheologic inregistrat, pe siteul acesta: http://ran.cimec.ro/

Anonim spunea...

M. Safari, este bun la diferențieri, îl înveți și după aceea este ușor de folosit, pe youtube, este o explicație corectă de folosire, la americanul J. Allen. Pa.

Anonim spunea...

Compartimentul Patrimoniu, este la Serv. Politiei Judiciare, în cadrul fiecărui Insp. Judeţean de Poliţie. Avizele se iau în termenul legal, dar pe bază de declaraţie proprie şi cu respectarea legii.

Unknown spunea...

astazi am fost si eu sa imi inregistrez micul meu detector euro ace 350 si surpiza lumea se uita la mine ca la urs si domnu de la primire cica zice nu domnule la noi in tara nu este asa ceva nu stiu si norocul meu ca am citit anuntul baiatului de la timisoara care -i si multumesc ca trebuia sa ajung la patriimoniu am vb cu baiatul si mi-a explicat ca el nu ne da drepul sa-l folosim ci doar sa-l detinem sa vedem in continuare ce se intampla la noi la tulcea inca predomina spiritul comunist

Anonim spunea...

Buna
dupa asa aventura pana la urma am si ridicat Autorizatia, emisa deIPJ Timis,Serviciul de investigatii criminale, BIROUL DE COMBATERE A INFRACTIUNILOR CONTRA PATRIMONIU, Autorizatia este pt. detinere a detectoarelor de metale de catre persoane fizice. si da dreptul conf. legii la detinere, si vei semna si la depunere ca il vei FOLOSI in afara siturilor. Daca nu reusaesti mai mergi a doua zi poate dai de unul mai destept(sa-u sunama nr.mai sus), numai ai grija ca in termen de 15 zile de la primire trebuie inregistrat.
Geza
TM

Anonim spunea...

Vezi ca se poate până la urmă.. Trebuie doar insistat, nu in toata țara se cunoaste legea detectoarelor de metale.

alin mihai spunea...

Salut, unde trebuie sa declar ca am cumparat un detector de metale in Bucuresti? Cat este taxa care se plateste la cec, 10 sau 20 de lei?

Anonim spunea...

Salut. Ai deplatit 10 (zece) LEI, la Trezorerie, TAXA PT. AUTORIZATII SI LICENTE, BENEFICIAR POLITIA ROMANA. Copie dupa C.I., factura detector sa fie semnat si stampilat, cazier judiciar, si te duci la Politie spui la portar ca vrei la SERVICIUL DE INVESTIGATII CRIMINALE, BIROULDE COMBATERE A INFRACTIUNILOR CONTRA PATRIMONIULUI, unde vei primi un formular, ia si detectorul in cutie. Pana nu ai autorizatia nu te plimba cu la detectari pe teren, ca poate nu il primesti niciodata. Cam o saptamana si il ai.
Multa bafta
Geza.
TM.

Anonim spunea...

P.S. Si nu uita, ai la dispozitie 15 zile de la data achizitionarii.

cautatorul spunea...

este cineva care poate sa imi spuna daca detectorul CS 880 , care e facut ptr detectarea gurilor de canal ingropate , daca poate fi folosit si ptr detectarea altor tipuri de metale , dar fara discriminare? vreau sa caut ceva mai mare si asta vad ca nu reactioneaxa la toare cuiele.

Anonim spunea...

stie cineva daca detectorul ptr guri de canal CS 880 poate fi folosit ptr detectia si a altor obiecte metalice fara discriminare , care sunt mai mari , metale feroase si neferoase?

Anonim spunea...

Eu sunt curios de o chesti daca voi ziceti ca un detector ieftin ar detecta o moneda undeva la 30cm , nu ar putea detecta si ceva de marimea unei mingi de basketball (30/30cm) la o adancime de peste 1 m ?

Anonim spunea...

Nu chiar 1 metru, dar 50-60 cm cred ca poate. La un metru poate sa detecteze doar un cazan cu monede.

Anonim spunea...

Pentru anonim 25 Dec.Daca te referi la detectorul C Scope CS 880, este un detector pentru gasirea obiectelor metalice in pamant dar sa aibe dimensiuni mai mari de 10cm.X10 cm.Deci nu se pot gasi monede sau alte obiecte mici dar este bun pentru obiecte WW2 mai mari sau aglomerari de monede intr-un loc.Gaseste obiecte mari pana la 60 cm. in pamant si bineanteles trebuie autorizat.Dar cu 400 Euro cat costa poti cumpara unul normal pentru monede si alte obiecte mici.

Anonim spunea...

Pentru anonim 27 Dec.Ai perfecta dreptate, cu cat creste marimea obiectului metalic cu atat creste adancimea la care poate fi depistat de detector.Adevarul este ca detectoarele ieftine bat pentru o moneda pana la 8"-10" ce inseamna 20 -25 cm.Dar cele peste 300 - 350 Euro si cu bobina mare au sanse la 30 - 35 cm.

Anonim spunea...

dami niste modele la 300-350e de ex de la garrett un ace 150 sau 250 e bun?

Anonim spunea...

Ce ziceti de un Minelab CTX 3030 ? Face banii ? Ma intereseaza sa stiu cam ce adncime se poate atinge cu bobina mare vs. dimensiunea tintei. As dori opinii de la un posesor, nu reclame de firma......ca sunt cam scumpe. Multe multumiri.

Anonim spunea...

Ce ziceti de un Minelab CTX 3030 ? Merita ? Ma intereseaza adancimea maxima vs. marimea tintei, de la un posesor, ca de reclame de firme sunt satul.
Multumiri.

Anonim spunea...

Cred ca un Minelab CTX 3030 e vreo 2000 de euro, deci slabe sanse sa il aiba cineva in Romania si sa iti raspunda. Tot pe la firme trebuie sa suni si inainte sa il cumperi, faci impreuna cu ei un test. E cel mai sigur asa.

Unknown spunea...

am si eu o intrebare daca vreau sa identific un obiect un inel de exemplu unde sa apelez ca nu gasesc modelul pe net

Anonim spunea...

Banuiesc ca apelezi la expertiza unui specialist sau arheolog de la muzeul local.

Anonim spunea...

Pentru anonim din 28 Dec. Daca ai 350 euro cumparati un Garrett Euro 350 ca e mai tare decat 150 sau 250 si mai tarziu iati si bobina mare de 12" pentru adancime.
Pentru anonim 28 Dec. sa sti ca detectoarele scumpe nu bat bine la adancime ci sunt specializate pe discriminare.In SUA detectoristii cauta monede si le cauta pe cele mai valoroase si mai au o problema cu multele inele de la dozele de suc,pe vremuri inelele se desprindeau de doza si baietii le aruncau peste tot.Acum cand cauta inele din aur ,au aceasi frecventa cu pool-tab adica cu inelele de doza si cu staniolul.Deci detectoarele inteligente iti spun mai precis daca ai ingropata o moneda zinc sau un pool-tab sau un inel din aur.Dar avand mai multe filtre pentru discriminare automat scad performantele pentru adancime.La noi nu ai inca probleme cu staniolul deci poti cumpara un detector mai ieftin.Pentru adancime mare iti recomand EDS plus cam 900 eu. sau EDS winner cu 360 eu. la bulgari oferta.Mai sunt cele din gama Tesoro Vaquero sau Tejon care bat bunicel si discrimineaza bine la fier.
Cine are la noi un CTX 3030 sigur nu o sa stea cu tine de vorba aici ca e baiat de bani.
Uite trei filmulete sa-ti faci o idee.
http://www.youtube.com/watch?v=BDM-soFPJqc
http://www.youtube.com/watch?v=QjlocDsaYEk
http://www.youtube.com/watch?v=1PaRyOEaYoQ

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   1 – 200 din 411   Mai noi› Cele mai noi»

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.