vineri, 25 februarie 2011

La 5 centimetri de comoară

In anul 2009, in Suedia, un tezaur de peste 100 de monede de argint, toate extrem de rare, despre care se crede ca ar fi din secolul al 12-lea, au fost găsite într-un mormânt datând din secolul al 14-lea. "Este fantastic că am găsit monede de argint într-un mormânt", a declarat arheologul Hanna Menander pentru ziarul local Motala & Tidning Vadstena. "Mormintele din aceasta perioada nu contin de obicei comori, iar a gasi un saculet cu bani intr-un mormant din perioada respectiva este chiar o descoperire unica".


Menander şi colegii sai, Annika Konsmar şi Magnus Stibéus, au concluzionat că monedele trebuie să fi fost în circulaţie o perioada mare de timp, poate chiar secole.


Comoara ascunsă in mormant a fost găsita in momentul in care in zona se faceau excavatii pentru a netezi terenul, in vederea construirii unei linii de cale ferata care sa faca legatura in Mjölby şi Motala.


Ceea ce este foarte interesant la acasta descoperire este ca săpături arheologice fusesera efectuate in acea zona in urma cu cinci ani, dar s-au încheiat exact la 5 centimetri distanta de locul unde au fost gasite monedele.


Acest articol a fost prezentat in premiera pe site-ul nostru Harta Comorii.

Niciun comentariu despre subiectul „La 5 centimetri de comoară”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.