duminică, 13 martie 2011

Coiful roman care a transformat un simplu fermier intr-un milionar

Un agricultor care a devenit un milionar, dupa ce un coif roman găsit pe terenul său a fost vândut pentru 2 milioane de lire sterline, spune ca neaşteptata suma de bani nu i-a schimbat modul de viaţă. Eric Robinson a primit jumatate din bani ( 1 milion de lire sterline ), în timp ce doi entuziaşti ai detectiei de metale, care au găsit coiful de la Crosby Garret, Cumbria, au primit si ei 1 milion de lire sterline.


Fermierul Robinson a spus ca in fapt cheltuielile majore pe care le-a facut dupa ce a primit milionul de lire, au constat în achiziţionarea de locuinţe pentru cele două fiice. Un ofertant misterios a cumparat coiful de la Christie's din Londra în luna octombrie. Coiful, despre care se crede că fusese purtat de soldaţi la evenimentele sportive, a fost evaluat initial de autoritati la pretul de 300.000 de lire sterline. Muzeul Carlisle Tullie a fost unul dintre ofertanţi, dar nu au avut succes in achizitionarea coifului.


Un tată şi fiul sau, ambii din Peterlee, Durham descoperisera coiful in luna mai anul trecut. Fermierul Robinson a declarat pentru BBC Inside Out: "De şapte ani cei doi cautau comori şi nu gasisera nimic. Când au găsit coiful, si-au dat seama imediat ca are de-a face cu romanii".

Coiful a fost descris de catre fermier ca fiind descoperirea vietii sale: "Ştiu multe despre oi şi vite, dar nu am nici o idee despre ceea ce sa întâmplat demult cu acei romani si nu stiu niciun fel de istorie. Aşa că am lăsat totul în mâinile lor, să facă ei ce cred ca e corect cu acel coif pe care l-au gasit pe terenul meu, eu nu stiu cum se procedeaza cand se gasesc astfel de lucruri. Am avut incredere in ei si se pare ca au fost oameni seriosi."

Fermierul Robinson a spus ca vestea descoperirii a fost primita cu entuziasm de către sătenii din Crosby Garret, lângă Kirkby Stephen. El a adăugat: "Oamenii au fost mulţumiţi că a fost găsit aici un astfel de obiect de mare valoare şi aceasta descoperire a adus un pic de entuziasm în tot satul.Dar aceasta descoperire si banii multi care au venit cu ea nu ne-au schimbat deloc. Am ramas aceeasi oameni simpli."

2 comentarii despre subiectul „Coiful roman care a transformat un simplu fermier intr-un milionar”:
activ mob spunea...

Cum cade norocul peste unii, asa din senin!

Ioan spunea...

Taica asta parca e un taran de la noi :)
si dupa vorba si dupa port

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.