duminică, 1 mai 2011

Cautarea comorii lui Zamolxe, subiect al primului film 3D romanesc

Primul film romanesc realizat in tehnologie 3D, „Hensi“ va fi lansat în toamnă. Comoara lui Zalmoxes va fi căutată la Cluj de un vânător de comori englez născut în Mănăştur. Acesta este scenariul filmului ce va fi realizat de un grup de amatori clujeni, regizorul fiind jurnalistul Gelu Radu. Se vor folosi camere 3 D. Noua producţie vine cu un context istoric. „Este vorba despre Hensi, un vânător de comori englez. El îşi face o gaşcă de aşa-zişi «prieteni» care îl ajută să caute o comoară legendară, aurul lui Zalmoxes. Bineînţeles, poliţiştii pornesc pe urmele lor şi totul se complică de aici încolo“, povesteşte Gelu Radu, regizorul filmului. Majoritatea cadrelor vor fi filmate în Cluj, însă vor avea loc filmări şi în Anglia, Germania şi Slovacia“, adaugă regizorul. Va fi un film neobişnuit, făcut în stil Tarantino şi Rodriguez, promite Gelu Radu. Filmul va avea 100 de minute aproximativ şi este pură ficţine.


Horia Radu (Hensi), în faţa British Museum, locul în care se vor filma câteva secvenţe din primul film 3D românesc.



Vor filma si la British Museum
Acţiunea porneşte din Anglia, unde eroul, Hensi, află un pont despre legendara comoară a lui Zalmoxe. „Câteva cadre vor fi filmate şi la British Museum. Acolo intrarea este gratis, pentru că operele se consideră că aparţin patrimoniului universal. Am vorbit cu cei de acolo şi ne-au spus că putem să filmăm fără probleme, dacă nu încurcăm lumea“, a explicat Gelu. Filmări vor avea loc în patru ţări, respectiv România, Anglia, Germania, Slovacia.

Care este acţiunea filmului
Un vânător de comori britanic (Hensi) vrea să găsească cu orice preţ aurul lui Zamolxes, o comoară râvnită de mulţi. „Implicarea în nişte tranzacţii cu artefacte antice, cu câţiva ani în urmă, Şi-a pus incontestabil amprenta asupra lui Hensi, făcându-l să caute răspunsuri în mitul zeului dac. Comoara, care pe lângă aur mai are și unele secrete, e râvnită și de alții, fiecare cu propria-i agendă, pe care nici blestemul ce o protejează de mii de ani nu-i descurajează în tentativa de a pune mâna pe ea“, se arată în sinopsisul filmului. Coloana sonoră va fi făcută de către băieţii de la trupa „Personal“. Costurile estimate se ridică la 30.000 de euro, dar echipa de producţie încă se află în căutare de sponsori.

Sursa partiala: http://www.adevarul.ro/locale/cluj-napoca/ PREMIERA_Din_culisele _realizarii_primului_film_3D_romanesc _0_418758190.html

Niciun comentariu despre subiectul „Cautarea comorii lui Zamolxe, subiect al primului film 3D romanesc”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.