duminică, 1 mai 2011

Falusul din aur, un pandativ roman declarat comoara

Un pandantiv roman in formă de falus a fost obiectul unei anchete care studia comoara gasita la Norfolk, Anglia. Realizat din aur şi modelat în forma distinctiva a unui falus, pandantivul a fost găsit de detectoristul Kevin Hillier la începutul acestui an şi raportat prin sistemul Portable Antiquities Scheme, care a confirmat descoperirea ca fiind o comoara.



Cautatorii de comori care gasesc obiecte de aur şi argint sau tezaure monetare cu o vechime de peste 300 de ani au , în Anglia şi Ţara Galilor, obligaţia legală să raporteze, în conformitate cu Legea Comorilor din 1996, gasirea unor astfel de artefacte. De asemenea, orice artefacte preistorice din metal, găsite după 1 ianuarie 2003 sunt declarate comoara.



Pandantivul este descris de Erica Darch, un ofiţer care tine legatura cu descoperitorii de comori: "Acesta artefact este gol, format din foi de metal sudate împreună pe lungime, rotunjite si avand o deschizătură mică lăsată deschisă la ambele capete. O buclă formată din trei foi de metal este poziţionata în partea de sus, având atasate separat două sfere solide reprezentând testiculele".

Ceea ce este interesant la acest mic pandantiv nu conceptul său sub forma de falus, fiindca au mai fost descoperite astfel de obiecte de bronz in Anglia, ci faptul ca este realizat din aur.

Pandantive asemanatoare, tot sub forma de falus, dar realizate din bronz






Pandantivul a fost probabil purtat de către un soldat roman, care credea ca acesta este un talisman purtator de noroc si ca este util pentru a proteja purtatorul de la vraji si de rău. Pandantive de acest tip au mai fost găsite în situri romane timpurii ce aveau caracter militar. 

Niciun comentariu despre subiectul „Falusul din aur, un pandativ roman declarat comoara”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.