duminică, 5 iunie 2011

Cum sa gasesti comori sub pamant - Micul ghid al incepatorului

Oare este usor sa cauti comori ? Iata cateva informatii care ar putea sa va starneasca interesul de a incepe sa practicati acest hobby al detectie de metale si al cautarii comorilor sub pamant. Facand abstractie de descoperirile intamplatoare, gasirea unei comori este de cele mai multe ori rezultatul unei pregatiri si planificari riguroase. Un prim indiciu referitor la existenta unor obiecte de valoare poate fi obtinut din povestiri, arhive, carti sau din alte surse. Si astfel munca de-abia incepe, caci este nevoie ca informatiile, de obicei lacunare, sa fie intregite, sa stii in ce circumstante s-a petrecut disparitia, detain despre comoara, locul unde s-ar putea afla si multe, multe altele.


Nu are rost sa incepi cu lopata si tarnacopul, sa faci gropi la intamplare pe un camp, in speranta ca vei gasi aur. Cand cauti comori ai nevoie de un minim de echipament si de cunostinte temeinice referitoare la comoara cautata. Exista o multime de arhive in toate tarile lumii, in care se pot gasi informatiile necesare, in cazul unei cercetari bine directionate. Aceste izvoare trebuie sa fie detectate si exploatate, mai ales atunci cand suntem pe urmele unei mari comori, de importanta istorica.
O alta sursa, de obicei sigura, o constituie scrierile bisericesti, in care sunt consemnate detaliat evenimentele petrecute in zona de-a lungul multor sute de ani.

Dar daca este vorba de comori care se afla in strainatate, poate la celalalt capet al lumii, procurarea informatiei nu este dificila in ultimul rand din cauza barierelor lingvistice — este ceva mai anevoioasa. In asemenea situatii trebuie sa te ajute si alti pasionati si, mai ales, ar fi bine sa iei legatura cu un club de cautatori de comori.

Mai intai de toate, trebuie sa tii seama de o veche zicala: este nevoie de argint pentru a găsi aur! Asta înseamnă că trebuie uneori sa ai mulţi bani ca să poţi începe să cauţi comori. Cum am putea porni la drum, fără bani, spre Mexic sau spre Australia, ca să nu mai vorbim despre tot echipamentul necesar?
0 dată ce avem toate informaţiile despre o anumita comoară, trebuie stabilită zona care urmează să fie cercetată, pe baza unor hărţi bune: chiar si o suprafaţă relativ restrânsă, cum ar fi aceea a unui teren de fotbal, pretinde o procedură sistematizată, dacă nu dorim să scăpăm din vedere tocmai punctul esenţial.


După ce zona de cercetare a fost jalonată, cu precizie, intră în funcţiune detectorul de metale. Acesta a fost realizat prin perfecţionarea greoaielor aparate pentru detectarea minelor din al doilea război mondial. Detectorul reacţionează la obiecte metalice de cele mai diverse tipuri aflate în sol,funcţie de capacitatea aparatului şi de dimensiunea obiectului.

Aparatele foarte moderne dispun şi de dispozitive electronice, care sunt extrem de eficiente: aşa-numitul discriminator este un fel de filtru electronic, care impiedică declansarea unui semnal de detectare in cazul obiectelor metalice de dimensiuni mici până la medii, cum ar fi cuie ruginite, deschizătorul cutiilor de băuturi, capace de sticle şi folii de aluminiu pentru gumă de mestecat. „Sistemul de identificare a tipului de metal" foloseşte conductivitatea electrică foarte diferită a aurului, argintului şi fierului indicând pe o scală, cu un procent ridicat de probabilitate, din ce metal este confecţionat obiectul detectat. Cu ajutorul acestor dispozitive auxiliare se poate evita de la bun început dezgroparea anevoioasă a unor bucăţi de metal lipsite de valoare. Cercetători de la Institutul Battelle din Frankfurt au realizat chiar si un fel radar de teren. Metalul poate fi detectat pana la adancimi de zeci de metri. Un asemenea aparat este extrem de scump si foarte dificil de manuit. El se preteaza cel mult la utilizarea profesionala, in cadrul unei echipe.

Cautatorii de comori folosesc si nuielusa de alun. Desigur, poti sa crezi sau nu in eficienta ei. S-a demonstrat insa ca unii oameni, cu ajutorul unei asemenea baghete din lemn, material plastic sau sarma, pot sa „simta" o sursa de apa sau chiar o concentrare de metale, cum ar fi un sipet cu comori.
Principalul ajutor al oricarui cautator de comori ramane, prin urmare, un detector de metale eficient. Cu ajutorul lui se localizeaza o concentratie de metal mai mare decat cea a minereurilor din zona respectiva. Pentru adancimi de explorare diferite exista si capete de cautare speciale, care, in functie de model, au "forte" de penetrare mai mari in adancime sau in latime.



In procesul de cautare, capul detectorului este purtat la o distanta constanta, de cativa centimetri, deasupra solului si plimbat incolo si incoace, in vreme ce suprafata de cercetat este strabatuta lent. Cand aparatul detecteaza un obiect metalic in sol, faptul este semnalat optic pe un cadran sau acustic printr-un difuzor. Dupe ce s-a stabilit punctul exact, intra in actiune lopata, iar obiectul respectiv este dezgropat cu grija.


Trebuie sa amintim un fapt cat se poate de important: in pamant inca se mai afla ascunse mari cantitati de munitie din diferite razboaie: grenade de mana, cartuse, chiar si grenade antitanc si bombe de aviatie. Acestea reprezinta un pericol de moarte! Nu le atingeti niciodata, ele pot exploda! Cel mai intelept lucru este sa anuntati imediat politia. Echipele de genisti vor declansa operatiunile adecvate de indepartare a pericolului.


Sa presupunem ca ati gasit intr-o padure din Anglia un mic vas cu monede. Proprietarul padurii, care in prealabil si-a dat acordul pentru cautare, va fi informat despre descoperire. Monedele vor fi curatate de un specialist si apoi evaluate. Fericitul explorator si proprietarul terenului isi vor imparti egal descoperirea propriu-zisa sau profitul rezultat din vanzarea acesteia.


Chiar si atunci cand cautam pe plaje, printre ruinele castelelor, prin locuri publice, in foste constructii satesti si chiar la rascruce de drumuri - adica in locuri cu sanse sporite de succes - utilizarea detectorului constituie premisa obligatorie a unui rezultat pozitiv.

Articol trimis de Cosmin G. Poenaru.

47 de comentarii despre subiectul „Cum sa gasesti comori sub pamant - Micul ghid al incepatorului”:
Anonim spunea...

Exista desigur cele doua posibilitati de informare:
-Cea legendara-de natura populara
-Cea de natura stiintifica, uneori discutabila.
Sunt de acord ca amandoua sursele trebuiesc cercetate sau consultate, desi exista dificultati serioase in a stabili un acord intre cele doua surse. Cele mai multe descoperiri se datoreaza mai degraba hazardului decat stiintei. Exista vreo persoana capabila sa discute niste probleme de interpretare in care informatia legendara poate fi combinata cu cea istorica? M-ar interesa la un moment dat doua persoane: Una care sa fie cea mai buna in folclor si cealalta cea mai buna in istorie si respectiv in arheologie. In afara de aceasta intrebare, pot sa afirm ca marile descoperiri se pot face numai in echipa. Pentru descoperirile marunte se pot folosi detectoarele.

lica b spunea...

Buna seara ma intereseaza un site unde pot gasi sa cumpar detector de metale feroase si neferoase ,poate imi recomanda cineva un model tip testat,probat si da rezultate bune multumesc

Anonim spunea...

Buna,ma numesc Adrian si sunt interesat de orice imformatie care ar fi de folos in cazul eliberari autorizatiei pentru detinerea si folosirea unui metal detector in Romania (ex, actele necesare timpul si pretul),locuiesc in Anglia si aici am autorizatie pentru rauri si plaje (care nu se plateste)doar trebuie reinoita in fiecare an,de asemenea sunt membru FID unde platesc 5 lire sterline pe an dar nu acopera Europa toata,de aceea as fi interesat de procedura pentru a obtine aceasta autorizatie pentru Romania,Multumesc anticipat pentru cel va veni cu o buna informatie,o zi buna, brut33uk@yahoo.co.uk

Anonim spunea...

voi cautati potcoave de cai morti. comoara e chiar langa voi... succes.

Cristi spunea...

Dute si cauta tu potcoave. Ca uite unii au gasit si altceva: http://hartacomorii.blogspot.ro/search/label/Comori%20din%20Romania

http://hartacomorii.blogspot.ro/search/label/Comori%20internationale

Anonim spunea...

constantin o3 o4 2013.cu multi ani în urma , am vazut un loc de unde eșea foc din pamînt .caut persoana autorizată pentru a depista ce ar putea fi .

Anonim spunea...

Daca unii gasesc comori asta nu inseamna ca gasesc toti. Si daca cei care gasesc comori, asta nu inseamna ca le si apartin aceste comori. Au doua variante: Sa fuga cu comoara si sa o valorifice pe naspa. (nerecomandat amatorilor) sau sa o predea autoritatilor in termen de 72 de ore si sa se roage de baiatul ala care ii intocmeste procesul verbal de predare primire a comorii, sa-i spune: "Ne..nea, da' si mie 3 lei!" cu mana intinsa ca un cersetor si daca i se face mila lu' ala sa zica: "Hai bine ma! Mars acasa si roade un os 18 luni pana iti dam noi cat ni se scoala pana la 30% din cm, din evaluarea pe care o face un baiat de vinde cartofi in piata." Si ga-taaaaaaa!!! esti fericitul posesor al comorii!!!

Marius spunea...

Dar daca nu toti gasesc comori, nu inseamna ca UNII nu gasesc. Si chiar gasesc. Ti-ar placea sa fi tu acela? Pai nu sanse aproape inexistente sa gasesti, daca nu cauti. E ca la Loto, daca nu joci nu ai cum sa castigi. Iar daca joci, sansa e exagerat de mica sa castigi, dar cineva tot va castiga din cand in cand.

Cosmin spunea...

Doresc sa fiu contactat la email cossy_lovebuttocks@yahoo.com daca stie cineva vreo metoda rudimentara de detectare a comorilor (acea tehnica cu alun).

crocodilul spunea...

Se numeste radiestezie si este foarte precisa masuratoarea, acum totul depinde de experienta utilizatorului.

Anonim spunea...

scrieti pe internet cum sa-ti faci un detector de metale dintr-un telefon

Anonim spunea...

Iti bagi o aplicatie in telefon si detecteaza maxim 10 cm in aer liber si 2 cm in pamant. Egal cu zero.

Anonim spunea...

detectez aur si alte comori orce distanta cu mina vasta experienta am facut mute descoperiri si vindecari caut colaborare sapare e mail ogoionel@gmail.com

Anonim spunea...

aia cu telefonu nu-i adevarat,ca detecteaza 2 cm in pamant,al meu detecteaza 30 cm,nu stiu ce rabla de tel ai tu dar eu am samsung galaxy ace,si aplicatia aia se bazeaza pe semnal si bineinteles de telefon,normal ca o rabla de nokia detecteaza 2 cm asea ca nu vreau sa spui minciuni

Anonim spunea...

Lol, nici nu exista programul ala pentru Nokia, fiindca Nokia are symbian, iar softul respectiv e pentru Android. Iar daca telefonul meu Samsung S4 ( care in opinia ta e o rabla ) detecteaza doar 2 cm, cum ar putea supertelefonul tau samsung galaxy ace, care costa pe sfert cat telefonul meu, sa detecteze 30 cm, mai mult decat un detector de metale mediu ? :))))

Anonim spunea...

bai eu mi am bagat verigheta in pamant la 30 cm si mi-a detectat-o apoi mie nu mi pasa ce tel ai tu

Anonim spunea...

"Băi" Anonim 2 noiembrie 2013, 16:38, vorbește frumos ! :) Și mergi cu minciunile pe la alții care nu se pricep...

alin spunea...

PASIONAT DE ISTORIE, DIN HUNEDOARA , DETIN LICIENTA PENTRU FOLOSIREA DETECTORULUI DE METALE, DETIN DEASEMENEA UN DETECTOR PROFESIONAL, DACA CREDETI CA AVETI CUNOSTINTE DESPRE VREO COMOARA CARE AR PUTEA EXISTA , SI NU SE AFLA IN PERIMETRUL UNUI SIT ARHEOLOGIC, ATUNCI PUTEM COOPERA IAR DACA GASIM CEVA , PUTEM PREDA MUZEULUI, IAR BANII SA II IMPARTIM. adresa de mail este popa.alin84@yahoo.com

Anonim spunea...

ptr alin ce detector ai? cat bate in adancime ptr o galeata?

Unknown spunea...

la ce institutie tree sa ma adresez pentru o licienta ? va multumesc daca mati putea ajuta soringlumetu@gmail.com

Anonim spunea...

Poate vrei sa spui autorizatie pentru detector de metale ? Ai deplatit 10 (zece) LEI, la Trezorerie, TAXA PT. AUTORIZATII SI LICENTE, BENEFICIAR POLITIA ROMANA. Copie dupa C.I., factura detector sa fie semnat si stampilat, cazier judiciar, si te duci la Politie spui la portar ca vrei la SERVICIUL DE INVESTIGATII CRIMINALE, BIROUL DE COMBATERE A INFRACTIUNILOR CONTRA PATRIMONIULUI, unde vei primi un formular, ia si detectorul in cutie. Pana nu ai autorizatia nu ai voie sa faci detectari pe teren. Cam intr-o saptamana o sa primesti autorizatia.

Unknown spunea...

Pentru un incepator, ce tip de, detector eficient imi recomandati si ce ghid de instruire. Unde se mai pot gasi, in afara de internet, ce tip de magazine ?! Sunt rugati doar cei ce vor sa ajute cu o informatie, daca se poate, n-am nevoie de critici sau "negativisti" ;) valyciurea@yahoo.it Succes cautatorilor !

Anonim spunea...

Unele magazine online au si magazin fizic. De obicei, pe siteul magazinului online este specificata si adresa magazinul fizic, daca sunt firme serioase, precum si un telefon. De asemenea, firmele serioase ofera sfaturi pentru cumpararea unui detector, la telefon sau mai recomandabil prin vizitarea magazinului fizic, face to face, cu proba efectiva a detectorului. Tot ei iti vor si sfaturi. Nu exista scoli de detectoristi in Romania, deci in afara de informatiile de pe internet, doar cei de la magazine iti mai pot oferi sfaturi față in față ( si eventual alti prieteni cu experienta din lumea reala ).

Anonim spunea...

Bun titlu. Cum sa gasesti comori sub pamant.
si eu m-am intrebat de multe ori, oare cum pot sa gasesc o comoara?
Raspunsul i-mi venea automat in minte. Intr-un Castel medieval, intr-un conac vechi unde a stat un boier care a fugit grabit si nu a mai apucat sa-si scoata comorile din ascunzatori, intr-o casa veche din capitala unde oameni de alte nationalitati sau religi au fost luati in toiul nopti si urcati in dube.
Da acestea erau visele mele acum 40 de ani cand eram si eu fecior si visam la comori, dar cu varsta mi-a trecut pentru ca mi-am dat seama ca nu am cum sa demolez un castel, un conac sau casa cuiva doar sa vad eu daca ascunde o comoara. Plus ca erau si atunci ca si acum rigorile legii prin care cautatorii de comori erau vanati si dispareau daca aveau norocul a se impiedica de o ulcica cu galbeni si o predau sau nu o predau la stat.
Dar ala nu era decat inceputul, pentru ca si atunci ca si acum daca predai comoara erai luat la intrebari, unde ai gasit-o, de unde stiai de ea, cu cine ai mai fost, cum ai carat-o acasa, unde este restul.... cu asta cu restul si atunci ca si acum nu o scoteai la capat, unde e restu zii gainarule, unde e restu zii profitorule si pe atunci disparea gasitorul daca dadea ortul popi in beciul securitati sau il dadea cateva luni mai tarziu din cauza organelor rupte sau strivite.
Acum de, e altfel, acum nu iti mai rupe nimeni organele dar in schimb te iau Arheologii in primire si din om scot din tine neom, pun televiziunile sa-ti insceneze tot felul de fapte necomise, de la: comoara a fost gasita de un mosneag in varsta de 75 de ani care desi merge taras ajutat de un baston totusi el este gasitorul comorii, chear a reusit sa doboare recordul mondial la sapat si carat cu un picior in groapa si cu un baston intr-o mana.
Sau iti scot varianta cu: tezaurul a fost pregatit de vanzare in strainatate dar cum nu a mai putut veni cumparatorul la noi din cauza ca a facut gripa si in urma gripei a suferit un infarct si nu a putut fi resuscitat pentru ca deja se afla in cursa aeriana Londra - Bucuresti si nu se gasea nici un doctor la bord dar mai ales ca si cursa a fost deturnata de un terorist care a cerut aterizarea la Roma, din aceasta cauza sau din aceste multiple cauze gasitorul a ramas fara client si a fost nevoit sa o predea Muzeului. .
Asa ca Arheologi din zilele noastre au o imaginatie foarte, foarte bogata asa ca sa nu ne mai miram ca noi suntem stramosii romanilor iar Traian era un dac care a venit sa-si viziteze stramosii mai ales ca avea un var in viata pe nume Decebal ca celalalt var de gradul intai pe nume Burebista murise cand Traian era mic.
Dar ma intreb, istoria ca istoria, poti spune ce vrei atata timp cat lumea te crede.Dar cu obiectele metalice care ar trebui gasite in situri de lucratorii Muzeelor oare de ce nu se gasesc? Lucratorii cauta doar cioburi si din inertie cand gasesc ceva metalic il ingroapa la loc ca fiind neelocvent pentru ca nu se poate determina perioada lui prin metoda , determinarea vechimii la cioburi?
Sau ma gandesc ca atunci cand ei ingroapa obiectele metalice la loc fiind neimportante ca nu sunt cioburi si sunt intrebati de alti: da ceva metale nu ati gasit?
Dau automat raspunsul: au fost braconierii de detectoristi legali cu detectoarele si au scos tot metalul.
Acum eu cred ce vreau, voi credeti ce vreti si autoritatile cred ce cade mai bine ca stire.
Da, asta e democratia, fiecare crede ce vrea si face numai ce vor altii.

Anonim spunea...

Cum sa-ti zic? Anonim sau "MKB" oricum tot tu esti.
Daca vrei sa afli mai multe despre flacari albastre ia legatura cu
Bogdan Popa7 noiembrie 2013, 02:36
florin popaene18 noiembrie 2013, 19:10
Ca astia doi sigur te lamuresc despre flacari, dar mai bine uitate intr-o oglinda si atunci ii vezi pe toti.

Anonim spunea...

MKB

De acord cu tine. Credeam ca sunt singurul care se lupta cu morile de vant incercand sa le "luminez mintea".

Anonim spunea...

MKB
Tu tot mai crezi in zana maseluta ?!

Anonim spunea...

MKB

Bine punctat. Ti-as da o lada de bere daca as sti cine esti. Numai ca oamenii ca tine sunt ignorati de cei care nu vor sa-si dea achelarii de cal jos sa vada lumea reala si din alt unghi. Dar cred-ma ca iti bati gura de pomana.

Anonim spunea...

MKB

Vezi ca faci comfuzii. Eu spre deosebire si de tine las o "amprenta" (MKB). Si nu te mai pripi cu acuzatiile. Oi fi eu "avocatul diavolului" dar macar nu ma ascund dupa "anonim" . Fratilor, daca nu vreti sa stie lumea cine sunteti cu adevarat lasati in pseudonim cum las si eu sa stim macar cine si cui ne adresam. Vad ca pe unii ii deranjeaza ca le spun adevarul in fata. Ce au de pierdut si ce au de castigat. Voi faceti ce vreti suntem o tara relativ "libera". Nu va baga nimeni mana in buzunar nici macar statul pentru ca dati voi de buna voie.
Ce imi place este sa va intarat, sa vad frustrarile voastre si atat. Can mi-oi lua si eu un detector nu o sa mai am timp de voi. Atunci voi fi pe teren sa gasesc comori. Dar stai linistit ca nu voi lua tot o sa-ti las si tie. Numai ca dupa ce v-oi lua trei sferturi din comoara restul ingrop la loc dar nu inainte sa pun sub fiecare oala cu galbeni ramasa cate o mina antipersonal. Sa vezi atunci cum va zice babele pe la colturi: "a fost blestemata maica, ai vazut ce a patit ala de a gasit comoara?, lo luat dracul". Hai ca te-am pus pe ganduri, ai grija pe unde sapi sa nu-ti intalnesti Creatorul mai repede decat ai sperat.
Acum lasand glumele la o parte, scuteste-ma te rog cu alte comentarii.

Anonim spunea...

Foarte frumos articolul si ma face sa imi doresc ca sa caut si eu comori pana nu la gasesc alti. Ma gandesc sa cumpar un detector si pentru ca la noi cele mai multe comori sau gasit cu modelul garrett cred ca o sa cumpar unul ACE 250 pentru ca pretul este mic fata de cate gaseste. Dar ma gandesc si la EURO 350 care este mai scump unpic dar bate mai adanc si gaseste mai multe obiecte. Vad eu ce cumpar in functie de cati bani reusesc sa strang pana vine vara si timpul o sa fie uscat.

Anonim spunea...

Sfatul meu este sa cumperi un AT PRO International care este mai scump dar da rezultate mai bune si daca mai ai bani cumparati si um tractor ca ai nevoie. Ca sa sti ce model sa cumperi ai aici ceva asemanator.
https://www.youtube.com/watch?v=xssRlhtuOFQ

Anonim spunea...

Buna sapatura, exact cum spun detectoristii veterani.
Sapatura mica bucurie mare. Ca la Iulian
Sapatura mare bucurie mica. Ca la ei.
Daca merg la capatul satului unde tarani au aruncat gunoiul gasesc ce au gasit si ei dar de zece ori mai multe.
Buna detectie si bun detectorul daca cauti unde trebuie si nu pe aratura.
Am citit pe postarile detectoristilor ca si la noi pe aratura nu gasesti decat fire vechi, dar pe pajiste sigur gasesti monede si alte chesti bune. Uni spuneau ca se afunda fierul la arat. Asa ca nu o luati pe aratura, luatio printre araturi.

Anonim spunea...

Mai bine ca incepator cumpara Garrett EuroACE 350 si mai incolo unul mai scump dupa ce ai experienta,
Uite aici cum functioneaza si performantele lui.
https://www.youtube.com/watch?v=OOTf2HjVgeM&list=PL41ADDB800F2158ED

Anonim spunea...

Cum sa gasesti comori sub pamant - Micul ghid al incepatorului

In primul rand trebuie sa ai un detector care bineanteles sa fie autorizat la politie.
In al doilea rand sa verifici daca acolo nu este un sit arheologic trecut in ran.
In al treilea rand trebuie sa sti din insemnarile istorice vechi ca pe acele locuri au existat asezari sau drumuri sau piete antice.
Si apoi ai nevoie de mult, mult noroc sa dai tocmai tu peste comoara ascunsa. Asa cum au facut si cei care au gasit comori.
Doar atunci te poti numi cautator de comori pentru ca altfel esti doar detectorist de metale.
Ca la loto, multi joaca putini castiga.
Dar lozinca este aceiasi, cine nu joaca nu castiga ci doar viseaza la castig.
Cine nu are detector nu este cu adevarat cautator de comori, poate fi doar visator de comori.
Asa ca luativa un detector sa aveti o sansa la gasirea comorii mult visata.
Acest spot nu este unul publicitar pentru detectoare dar este un indemn pentru a fi cat mai multi detectoristi si in tara noastra pentru a fi scoase la lumina artefactele care se degradeaza in sol si sunt pierdute date foarte importante.

mihai sipos spunea...

As avea o intrebare,si anume: Cit costa un asemenea detector, si de unde poate fi procurat?

Anonim spunea...

Salut.... am si eu un Safari Minelab. Ce patere aveți? Ma poate ajuta la ceva?

Anonim spunea...

Il inregistrezi la Politie ca sa iei autorizatie si apoi cauti comori si alte artefacte. Daca vei gasi, asta e alta discutie....
Sau il vinzi...

Anonim spunea...

Și cam cat pot lua pe unul ca sincer nu vreau sa ma complic. Dar e bun aparatul asa în general?

Anonim spunea...

E bun. E aproape 900 euro nou cu garantie si accesorii.
La mana a doua cere si tu 300-400 euro pe el, daca functioneaza foarte bine, sau 200 daca vrei sa scapi mai repede de el.
Daca nu ai factura pe el pe numele tau, slabe sanse sa il vinzi, ca nu il cumpara nimeni, ca trebuie facute acte prin notar, ca altfel ca nu poate sa il foloseasca legal, nu il poate inscrie la Poilitie sa ia autorizatie fara factura de cumparare.

Anonim spunea...

Are cineva Minelab E Trac? Ati putea sa ma ajutati cu unele sfaturi privind setarea si utilizarea lui?

Anonim spunea...

Pai trebuie sa fii mai explicit. Ce anume nu intelegi din manual in utilizarea lui ? Explica punctual...

Anonim spunea...

Manual nu am. L-am cumparat la mana a doua. Sunt incepator in detectii si doresc sa-l setez in asa fel incat sa nu mai detecteze orice bucata de fier ruginita sau alte "gunoaie". Daca ma poti ajuta, lasa-mi un nr. de tf. pt. a discuta mai multe. Ms.

cris spunea...

Foloseste discriminarea ( discrimination ), daca vrei sa nu iti mai gaseasca metale feroase :

http://hartacomorii.blogspot.ro/2012/05/discriminarea-detectoarelor-de-metale.html

Uite aici manualul si toate instructiunile de folosire a detectorului Minelab E Trac :

https://www.minelab.com/__files/f/4065/4901-0065-1.3%20Instruction%20Manual%20E-Trac_Screen.pdf

Anonim spunea...

  Salut şi felicitări pentru site! Am ajuns aici din pură întâmplare şi am rămas plăcut surprins de bogătia de informatii şi pasiunea cu care este tratat şi dezbătut detectorismul. Ţineţi-o tot aşa!
  Citind commenturile legate de subiectul comorii brâncoveneşti de la Baia de Aramă am observat că nimeni nu aduce în discuţie mormântul comun în care s-au descoperit osemintele fără cranii ale celor patruzeci de oameni care se presupune că ar fi participat la transportul şi depozitarea comorii şi nici despre Ieromonahul Vasile care a murit în intervalul dintre semnarea documentului şi zidirea acestuia în biserică.
  Personal cred că sunt foarte importante aceste două indicii şi ne pot deschide o înţelegere mai adâncă a întregii poveşti. Să confirme aceste descoperiri existenţa unui secret legat de mănăstire? Să îşi dorească oare biserica să ascundă faptul că are legătură cu moartea a peste patruzeci de oameni pentru a nu-si stirbi imaginea în faţa credincioşilor şi nici pe cea a Sfinţilor Mucenici Brâncoveni? De ce nu pune statul piciorul în prag fiind vorba nu doar de o valoare materială ci şi de una istorică?
  Pe cei care se grăbesc să afirme că e vorba de legende şi povesti din “o mie şi una de nopţi” sau că lucrările de cercetare arheologică pun în pericol mănăstirea aş dori să îi rog să aducă dovezi care să le sprijine afirmaţiile.

Anonim spunea...

Ai dreptate, atata indiferenta si nepasare din partea statului, oare o fi asa sau acesta comoara nu trebuie descoperita in prezenta tuturor. Sa fi fost doar o diversiune? Eu unul cred ca dupa ce a fost gasit acel document impreuna cu harta comorii, sunt sigur ca unii nu au mai avut somn noaptea si s-au ocupat deja de ea. Avocata stia ca sunt peste 20 tone de aur, de unde? Preotul Ionel Blaj a cedat asa de usor si chiar si-a dorit sa fie transferat in alta parte,ei nah si chiar le da originalul in schimblul plecarii sale in America. Parerea mea este ca acea comoara nu mai este demult acolo, dar statul trebuia sa mearga pana la capat si sa puna lumina in acel loc, chiar daca Ioan Blaj ar fi inventat aceasta poveste.

Anonim spunea...

locurile comorii
detalii
la tema
cautarii

Anonim spunea...

Cum găsești cu cloamba de alun aur
Daca știe cineva

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.