sâmbătă, 23 iulie 2011

Comoara de pe corabia căutătorilor de comori

O comoara continand peste 2 tone de aur, metal pretios care valoreaza peste 88 de milioane de euro, a fost descoperita in largul coastelor Țării Galilor, intr-o epava victoriana unei nave scufundate in anul 1859. Scafandrii au scos din apa pepite de aur si monede, precum si alte artefacte, anunta TheAge.



Se pare ca nava se scufundase in apropierea unei insule din Tara Galilor, pe drumul de intoarcere din Australia inapoi spre Marea Britanie, in ultima parte a calatoriei sale de la Melbourne la Liverpool, fiind incarcata cu bogatiile cautatorilor de aur, care reveneau acasa cu aurul pe care il gasisera.

Zona descoperirii comorii


 "S-a gasit aur, pepite si monede, precum si 200 de artefacte. Inca exista mult aur acolo,pe epava, aur care nu a fost inca scos la suprafata", a spus Vincent Thurkettle, seful echipei care a gasit epava si comorile ascunse in ea.



Doar 80% din comoara a fost recuperata, ceea ce inseamna ca inca mai e de munca la bordul navei naufragiate. Descoperirea a fost anuntata catre Receiver of Wreck, care gestioneaza toate epavele. Rudele celor care s-au pierdut in naufragiu vor putea sa isi recupereze bunurile, daca vor putea dovedi ca sunt urmasii acelor aventurieri. Insa probabil aurul gasit va fi obtinut de catre echipa care l-a gasit sau poate aceasta echipa v-a prelua doar contravaloarea de piata a comorii, iar comoara va fi vanduta unui muzeu. Se pare ca echipa care a facut descoperirea studiaza de 7 ani cazul, insa doar acum a fost de acord sa dea detalii in legatura cu uimitoarea lor descoperire.

 Desi se pare ca a fost evaluata comoara gasita, echipa a refuzat sa comunice cat de mare este valoarea aceasteia. Oricum, cel putin 2200 de kilograme de aur au fost gasite pe corabia scufundata, numai valoarea aurului gasit fiind de peste 88 milioane de euro.  Dar probabil orice moneda gasita pe corabie va costa de 2-3 ori cat ar valora in mod normal, multi fiind cei care ar fi dispusi sa plateasca chiar mai mult pentru a avea un astfel de exemplar in colectie.

Sursa: http://www.theage.com.au/victoria/ gold-rush-ship-yields-its-treasures-20110717-1hk4o.html

Niciun comentariu despre subiectul „Comoara de pe corabia căutătorilor de comori”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.