miercuri, 27 iulie 2011

A descoperit cu un detector de metale un inel in valoare de 35000 de lire sterline

Un inel rar cu safir, descoperit de catre un entuziast cu ajutorul unui detector de metale, a fost cumpărat astazi de către Muzeul Yorkshire. Muzeul a ridicat suma platita pentru achiziţionarea inelului la 35.000 de lire sterline. Arheologii au descris inelul ca fiind o descoperire "spectaculoasa". Diametrul exterior al inelului are 2,5 cm. Specialistii banuisesc ca inelul ar fi fost realizat in sec. VII.


Inelul a fost găsit lângă York, in Anglia.  Acest inel a fost descoperit în aprilie 2009 de către Michael Greenhorn, membru al York and District Metal Detecting Club.

Michael Greenhorn a declarat: "Cautam pe un câmp impreuna cu alti 25 de membrii ai clubului nostru, intr-una dintre "scanarile" noastre periodice. Nu gasisem nimic si tocmai cand am ajuns la sfârşitul câmpului, am primit un semnal de la detectorul de metale... Am săpat in acel loc si am văzut o bucatica de aur stralucind, care s-a dovedit a fi un inel. Mi se pare un lucru extraordinar ca l-am gasit !"

 Natalie McCaul, curator asistent de arheologie la Muzeul Yorkshire a declarat: "Cel mai intrigant pentru noi este faptul ca nimic asemanator cu acest inel nu a fost gasit pana acum la noi, ceea ce face incredibil de dificila datarea artefactului."

 Muzeul doreste sa aduca experţi care sa examineze inelul, pentru a obtine mai multe informatii despre acesta.

 Descoperitorul inelului a spus ca a fost foarte "încântat" de faptul ca inelul a fost cumpărat de catre muzeu si nu de catre un colectionar:  "Este năucitor cand ma gandesc ca descoperirea mea va fi expusa alături de comori uimitoare, cum ar fi tezaurul Vale of York sau Jewel Middleham," a mai spus entuziastul cautator de comori.

Niciun comentariu despre subiectul „A descoperit cu un detector de metale un inel in valoare de 35000 de lire sterline”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.