vineri, 29 iulie 2011

Lupii si zeii

Cândva prin secolele VI sau V inainte de Hristos, geto-dacii (?) sunt un popor care cred intr-un singur zeu. Ei sunt cei de la care au rasarit toate legendele pe care orice cautator de comori le viseaza ca fiind adevarate.


"Toate caile duc spre zei" ni se spune in finalul trailerul acestui film produs in Republica Moldova. Căci despre un film este vorba, nicidecum despre o legenda a unei comori. Un film despre stramosii nostri, care a fost realizat de Moldova Film.



Filmul este o drama istorica despre daci, actiunea avand loc in anii 600 inaintea erei noastre. Spectatorii care au asistat la premiera au avut pareri diferite. Unii spun ca le-a placut filmul, in timp ce altii l-au criticat, sustinand ca ar fi prea putina actiune. La randul sau regizorul afirma ca a fost nevoit sa renunte la multe scene din cauza bugetului prea mic. Pentru aceasta pelicula, Studioul Moldova Film a cheltuit peste 3 milioane de lei, bani alocati din bugetul statului. Scenele au fost filmate in toamna anului 2007 in mai multe localitati de pe malul Nistrului si in Codrii Moldovei.

 

Nu conteaza daca filmul e bun sau prost, important este ca unii inca mai fac filme despre stramosii nostri, nu doar despre curve, hoti, violuri, manele si bani, temele preferate ale filmelor romanesti recente. Voi ce parere aveti ?

Niciun comentariu despre subiectul „Lupii si zeii”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.