luni, 22 octombrie 2012

1000 de monede de bronz - 100.000 de euro

O comoara a fost descoperita în Meximieux, in apropiere de Lyon, în Franta. Tezaurul este format din aproape 1.000 de monede de bronz din epoca Imperiului Roman si valorează aproximativ 100.000 de euro.

Monedele dateaza din secolul al III-lea d.Hr., din perioada romana, informeaza publicatia franceza Le Figaro via ziare.com.

Descoperirea a fost facuta de catre un muncitor, care efectua lucrari pe un teren privat.

"Aceasta comoara extraordinara a fost gasita in mod intamplator in localitatea noastra, care in trecut a fost un vechi oras roman. Cineva a ascuns aceste piese in pamant, acum peste 1.700 de ani", a spus Christian Bussy, primarul din Meximieux.


Fiecare moneda ar putea valora 100 de euro. Piesele vor fi evaluate de catre Comisia nationala de cercetare arheologica pentru a determina valoarea stiintifica si istorica a acestora.

Conform codului civil francez, "daca o comoara este gasita pe terenul altcuiva, ea apartine jumatate celui care a descoperit-o si jumatate proprietarului terenului".

"Este o descoperire exceptionala si rara, in acelasi timp", a declarat Helen Breichner, arheolog la Directia regionala de relatii culturale din Rhone-Alpes.

Niciun comentariu despre subiectul „1000 de monede de bronz - 100.000 de euro”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.