luni, 22 octombrie 2012

108 monede de aur descoperite într-un vas de ceramică

O comoară de aur a fost descoperită in Țara Sfântă, datând din epoca cruciatilor. Comoara a fost gasita in ruinele unui castel din Arsuf, Israel, si dateaza din urma cu 1.000 de ani.

Comoara ce cuprinde 108 monede de aur este una dintre cele mai mari colectii de monede antice descoperite in Israel și a fost gasită intr-un vas de ceramica la distanta de 15 kilometri de Tel Aviv, potrivit Reuters via ziare.com.

Comoara a fost dezgropata la Arsuf, o fortareata strategica din timpul unui conflict religios din secolele al XII-lea si al XIII-lea.

"Este o descoperire rara. Noi nu avem prea mult aur gasit din perioada cruciatilor", a spus Tal Oren, profesor la Universitatea din Tel Aviv.


Arsuf, ce se afla in apropierea coastelor Marii Mediterane, a fost locul unei victorii celebre din secolul al XII-lea, a regelui Angliei, Richard I, cunoscut si sub numele de "Inima de leu" asupra liderului musulman, Saladin.


Dupa 80 de ani, in 1265, armata musulmana a revenit si a asediat orasul timp de 40 de zile. Atunci cand zidurile cetatii au fost cucerite, cavalerii s-au retras in castel, care a fost distrus in cele din urma.


Arheologii sustin ca acest castel a apartinut cavalerilor, care locuiau acolo. Monedele descoperite cantaresc aproximativ 400 de grame in total. "Unele dintre ele au fost emise cu doua secole mai devreme in Egipt si vor fi studiate in urmatoarele sase luni de catre experti", a declarat Tal.

Niciun comentariu despre subiectul „108 monede de aur descoperite într-un vas de ceramică”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.