luni, 22 octombrie 2012

Comoara de aur masiv de 3000 de ani

O comoara de aur masiv ce este datată ca având 3.300 de ani a fost descoperită in nordul Germaniei. Arheologii spun ca aceasta, formată din bijuterii de aur ce cântăresc în total 1,8 kilograme, ar putea fi "descoperirea secolului".

Oamenii de stiinta sustin ca aurul provine de la mii de kilometri distanta, din Asia Centrala, potrivit Spiegel via ziare.com.

Arheologii din Germania amintesc ca fostul cancelar, Gerhard Schroder, a stabilit impreuna cu liderul rus Vladimir Putin sa construiasca o conducta de gaze, care sa alimenteze Europa de Vest din Rusia, sapaturile efectuate ducand la descoperirea a 117 piese din aur in districtul Gessel.



Conducta trebuia sa aiba 440 de kilometri lungime si urma sa lege orasul Lubmin, din nord-estul Germaniei, de Rehden, din Saxonia Inferioara, in apropierea orasului Bremen.

Cele 1,8 kilograme de aur au fost gasite ingropate pe un camp si constau in bijuterii, dar si niste lanturi sub forma unor spirale. Testarea aurului, realizata la Universitatea din Hanovra, a evidentiat faptul ca metalul pretios provine dintr-o mina din Asia Centrala, sustine Johanna Wanka, ministru al Stiintei din Saxonia.



"Mina de aur trebuie sa fi fost undeva in Kazahstan, Afganistan sau Uzbekistan", a spus chimistul Robert Lehmann.

Comoara gasita in Saxonia poate fi considerata "descoperirea secolului", apreciaza Johanna Wanka. Aurul gasit la Gessel ar putea sa fi fost transportat de caravanele care strabateau muntii din Valea Indusului, din regiunea Asiei de Sud.


Civilizatia din Valea Indusului a inflorit pana in anul 1.800 i.Hr. De acolo aurul a fost trimis cu ajutorul navelor pana in Mesopotamia si apoi in tinuturile din centrul Europei, considera arheologul Henning Hassmann.

Niciun comentariu despre subiectul „Comoara de aur masiv de 3000 de ani”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.