luni, 22 octombrie 2012

Comoara veche de 400 de ani, în valoare de 200 de milioane de dolari

O comoara care stătea ascunsă de secole în adâncul oceanului a fost descoperita de catre un arheolog, la aproximativ 5 kilometri in regiunea Malacca din Malaezia. Epava contine lingouri de aur, dar si alte relicve valoroase, ce ar putea valora 200 de milioane de dolari.

Un galion din lemn s-a scufundat, impreuna cu o multime de comori, in urma cu aproximativ 400 de ani. Epava a păstrat artefactele foarte bine conservate, mai ales ceramica, monedele vechi, margelele, sticla si lingourile de aur, potrivit Asia One via ziare.com.

Un arheolog din Kuala Lumpur, Malaezia, sustine ca nava ar fi scapat de vanatorii de relicve subacvatice deoarece a fost ingropata in nisipul de pe fundul oceanului. Cercetatorul crede ca descoperirea reprezinta prima epava intacta gasita de la ocuparea regiunii Malacca de catre olandezi.



El si echipa sa au gasit structura corabiei aproape completa la 1 metru sub fundul apei si la o adancime de 27 de metri de suprafata oceanului, in Stramtoarea Malacca.



"Descoperirea este monumentala, deoarece o mare parte a corabiei a ramas intacta si nava pare sa fie foarte bine conservata datorita nisipului", a spus arheologul.



Nava de lemn a fost detectata in timpul unei expeditii subacvatice, desfasurata cu cativa ani in urma, potrivit lui Datuk Khamis Abas, directorul Muzeului din Malacca.

Niciun comentariu despre subiectul „Comoara veche de 400 de ani, în valoare de 200 de milioane de dolari”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.