luni, 1 aprilie 2013

A găsit un meteorit estimat la 5,3 milioane de dolari

Faustino Asensio Lopez gasit un meteorit de metal de aproape 100 de kilograme în anul 1980 în Ciudad Real, în timp ce avea grijă de animale cu tatăl său.



Arthur Ross Hall of Meteorites găzduieste Meteoritul Gibeon, un meteorit similar descoperit în anul 1836, în Namibia, Africa.

Gibeon, un meteorit similar

Folosit timp de mai mult de 30 de ani ca presă de către agricultorul spaniol Faustino Asensio Lopez, acesta s-a dovedit a fi un meteorit de fier în valoare de cel puțin 5,300,000 dolari.

Meteoritul are aproximativ o lungine de 46 cm, o lățime de 32 centimentri si o grosime de 20 cm.

Faustino Asensio Lopez l-a folosit in activitățile gospodaresti până in anul 2011, când a vazut un reportaj la televizor despre un meteorit si atunci s-a decis sa îl contacteze pe geologul Juan Carlos Gutierrez Marco.

După analize de specialitate, "presa" s-a dovedit a fi un meteorit metalic "preistoric", o bucată solidă de la un asteroid sau alt corp ceresc care a supravietuit impactului cu suprafața Pământului.



Acesta este alt patrulea meteorit descoperit în Spania.

Cele anterioare au fost găsite lângă Quesa, în 1898, în apropiere de Granada în 1912 și aproape de Zaragoza în 1950.

"Meteoritul a rămas îngropat și din cauza aceasta a rezistat atata timp ca metal necorodat", a spus geologul spaniol.

Muzeul Mineritului din Madrid a deschis o expozitie, oferind publicului spre studiere un fragment care a fost folosit pentru testare, dar si o copie a originalului.

Niciun comentariu despre subiectul „A găsit un meteorit estimat la 5,3 milioane de dolari”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.