miercuri, 18 septembrie 2013

Comoara pierdută în mlaștini

Regele John cel Aspru ( cel Rău ) a fost deosebit avid în a aduna prin prăduire comori constând în bijuterii de aur si pietre pretioase, precum și monede pentru el, gărzile sale, soldații și adepții curții.

În anul 1216 regele John a călătorit către Bishops Lynn, în Norfolk, unde a ajuns pe data de 9 octombrie.

Regiunea este numită pe bună dreptate The Wash, fiind o imensă întindere de mlaștini și zone periculoase pline cu noroi.

Ajuns la episcopul Lynn, Regele Ioan cel Aspru s-a îmbolnăvit de dizenterie și a decis să se întoarcă la Castelul Newark, prin Wisbech. A ales calea mai lentă, dar mai sigură, prin The Wash.

Dar se pare că a fost o alegere greșită. Soldații și căruțele pline cu bunurile sale personale de mare preț, inclusiv bijuteriile coroanei pe care le-a mostenit de la bunica sa, împărăteasa Germaniei, s-au scufundat în mlaștini, probabil aproape de Sutton Bridge.

Carele cu comori s-au pierdut de atunci pentru totdeauna și nu au mai fost recuperate nicioadată.


Valoarea curenta estimată a comorii pierdute este de 70 milioane dolari. Comoara cuprindea pe lângă bijuteriile Coroanei, și cupe de aur, farfurii de argint, o bagheta de aur cu un porumbel, sabia lui Tristram si enorm de multe monede de aur.


Regele John cel Aspru a murit câteva zile mai târziu, pe 18 octombrie 1216.

Ce sa întâmplat de fapt este probabil o poveste mult mai complicată, care stârnește imaginația căutătorilor de comori din întreaga lume.

5 comentarii despre subiectul „Comoara pierdută în mlaștini”:
Anonim spunea...

Foarte interesant! Oare detectoarele de metale o gasi in mlastini ? Cred ca trebuie detectoare speciale de apă ! Exista asa ceva si de unde se pot cumpara?

Anonim spunea...

detector rezistent la apa ... J.W.Fishers Pulse 8X Metal Detector & Under Water Connector with Coil Wire

Unknown spunea...

Satelitii dispun de cele mai performante detectoare.Daca ei nu au gasit comoara lasati-o balta.

Anonim spunea...

Ai tu acces la scanările acelor sateliti, ca sa verifici daca au gasit sau nu comoara ?

Anonim spunea...

Condor, care este indicativul sau denumirea acelor sateliti care cauta comori ? Care e pozitia lor orbitala, in grade Est - Vest ? Sa citesc si eu despre ei.

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.