joi, 3 octombrie 2013

Avionul uitat cu 20 de miliarde de euro la bord

Un avion cargo cu 20 de miliarde de euro stă, de șase ani, nerevendicat de nimeni, în aeroportul Sheremetyevo din Moscova, fără ca cineva să știe cui aparține această comoară, anunta Ziua News. Unii spun că banii ar face parte din comoara secretă a lui Saddam Hussein.


Printre sutele de avioane care aterizează în Rusia și fac legătura Moscovei cu restul lumii, se află unul care, din 7 august 2007, este blocat într-un hangar al aeroportului moscovit, și care are la bord o adevărată comoară. Se spune că în interiorul aeronavei se găsesc 20 de miliarde de euro, toți în bancnote de 100.


Avionul a venit de la Frankfurt, iar fișa de expediție a aeroportului indică faptul că la bord se găsesc circa 200 de paleți cu bancnote, fiecare conținând până la 100 de milioane de euro. Unele voci susțin că proprietarul prețioasei încărcături ar fi un iranian, Farzin Koroorian Motlagh, de 57 de ani.

Vameșii ruși au cerut, de mai multe ori, proprietarului să se "prezinte el însuși" pentru a-și ridica comoara, însă s-au trezit pe cap cu o serie de falși proprietari, care nu au reușit să convingă autoritățile că ei sunt cei îndreptățiți să ridice banii.

"Este posibil ca banii să ii aparțină lui Saddam Hussein", au declarat surse din cadrul serviciilor secrete ruse pentru ziarul Moskovsky Komsomolets. Există însă și alte posibilități, a precizat sursa. Nu doar Saddam era un dictator care adunase o avere semnificativă. Ar putea fi vorba și de fostul lider libian Muammar Gaddafi. O altă explicație, a precizat sursa citată, ar fi că banii aparțin mafiei ruse sau unui oficial rus corupt, care acum se tem să îi mai revendice.

Informații de dată recentă, intrate în posesia celor de la Moskovsky Komsomoletsk, arată că banii ar fi fost "donați" de iranianul Motlagh unei fundații obscure numită "The World of Kind People", al cărei sediu se află în Ucraina, dar destinația finală era tot Rusia. Fundația are un lider și în Rusia, Alexander
Șipilov, care, până acum, a făcut tot ce a putut pentru a intra în posesia banilor, dar nu a reușit să convingă autoritățile aeroportului. În cazul în care banii i-ar fi intrat în conturi, Șipilov ar fi devenit mai bogat decât Roman Abramovici, a cărui avere este estimată la 8 milioane de euro.

Nimeni din interiorul aeroportului nu poate să dea vreo explicație în acest caz. Biroul de Presă al aeroportului moscovit neagă faptul că avionul sau banii s-ar afla într-unul din hangarele sale. Nici Șipilov nu dorește să facă lumină în acest caz, evitând să vorbească cu presa.

Niciun comentariu despre subiectul „Avionul uitat cu 20 de miliarde de euro la bord”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.