joi, 27 februarie 2014

O comoară din monede de aur în valoare 10 milioane de dolari a fost descoperită de un cuplu

O comoară formată din monede rare de aur din vremea "febrei aurului" a fost descoperită in California, anul trecut, de un cuplu ce se plimba cu câinele.



Ar putea fi cea mai mare comoara îngropată si descoperită vreodată în Statele Unite, valorand peste 10 milioane de dolari. Anuntul a fost facut marti de o firma de evaluare numismatică.


Cele 1400 de piese de aur, datând de la mijlocul la sfârșitul anilor 1800 sunt in stare forte bună si au fost descoperite îngropate în opt cutii de metal, pe teren al cuplului, in aprilie anul trecut, a declarat David McCarthy, expertul in numismatica al firmei Kagin.


"Am mai văzut comori în trecut, în care mii de monede de aur au fost găsite la o calitate foarte bună, dar o comoară îngropată în acest fel este ceva absolut inedit", a spus McCarthy. "N-am văzut niciodată astfel de monede în America de Nord și nu veți vedea niciodată atâtea monede din acea perioada în starea bună pe care o au cele din comoara descoperită de cei doi."

Cuplul a solicitat să rămână anonim, din cauza că se tem că vânătorii de comori vor veni pe proprietatea lor din California de Nord ( stat denumit și Gold Country , după goana aurului ce a cuprins zona intre anii 1848 – 1855 ).

Cuplul se plimba impreună cu câinele lor, atunci când au descoperit un metal ruginit poate ieșea din pământ. Au săpat și au scos obiectul afară.



După ce au vazut monedele de aur din interiorul său, au săpat mai departe și a găsit restul comorii.

Este neclar cine a ascuns monedele de aur, care au fost bătute între anii 1847 și 1894 si ingropate într-o varietate de cutii de metal, pe terenul care în cele din urmă a devenit o parte din proprietatea cuplului.

Este intersant că respectivele containere au fost descoperite la diferite adâncimi, sugerând că recipientele nu au fost ascunse toate acolo, în același timp .


Monedele de aur de 20 dolari probabil au fost noi atunci când au fost îngropate, pentru ca nu au suferit deteriorări importante, chiar dacă au stat în sol peste 100 de ani.

McCarthy a declarat că descoperitorii au dat dovadă de înțelepciune, pentru că s-au abținut de la curățarea monedelor și le-au depozitat cu atentie în pungi mici.



"Am luat una din pungi. Avea o moneda de aur cu valoarea nominală de 20 de dolari, din 1890. Moneda era plina de reziduri", a spus McCarthy, amintindu-și momentul când a văzut pentru prima dată una dintre piesele de aur.



Apoi a curațat moneda si a rămas mut de uimire.: "Părea că a fost bătută ieri", a spus McCarthy.



Compania a preluat în custodie comoara, care este acum cunoscută ca " Tezaurul Saddle Ridge", pentru a clasifica si evalua monedele. Astfel, firma a constatat că tezaurul est formată din aproape 1400 monede cu valoarea nominala de 20 dolari, 50 monede de 10 dolari si patru monede de 5 dolari, toate din aur. Una dintre monede, cu denumirea No Motto Double Eagle, este evaluata la 1 milion dolari.

"Descoperirea tezaurului Saddle Ridge este una dintre poveștile numismatice cele mai uimitoare pe care le-am auzit vreodată. Va fi considerată ca fiind una dintre cele mai bune povesti din istoria de hobby-ul nostru", a spus Don Willis, presedinte al Professional Coin Grading Service.

McCarthy a anunțat că firma Kagin va vinde pe Amazon cele mai multe dintre monede ( peste 90%, la solicitarea celor doi descoperitori), iar o parte vor fi expuse la viitoarea expozitie din Atlanta a Asociatiei Americane Numismatice, la sfârșitul acestei luni.

9 comentarii despre subiectul „O comoară din monede de aur în valoare 10 milioane de dolari a fost descoperită de un cuplu”:
Anonim spunea...

America = civilizatie in care dreptul descoperitorului este sfânt ! Auzi, le vand pe e-Bay ! La noi, asta inseamna direct inchisoare ! România, trezeste-te din comunism, dacă vrei să te numesti țară democratică !

Anonim spunea...

ACEASTA ESTE ADEVARATA DEMOCRATIE.
Aici se arata cum sunt respectate drepturile omului, dreptul de a pastra o comoara gasita a carui proprietar nu mai exista pe acest pamant, deci nu mai are cine sa o revendice si sa dovedeasca ca este a lui de drept.
Atunci ar trebui sa devina de drept gasitorului.
Da, daca ai gasi-o in Sit-uri atunci automat ar fi a Statului. Dar atata timp cat tu o gasesti intamplator, aiurea pe camp, cu sau fara detector ar trebui sa fie a ta sau macar sa fie rascumparata 100% de la tine.
Bogatiile subsolului romanesc sunt materile prime ca: titei (petrolul ), aurul neprelucrat, sarea, gazele, e.t.c.Dar aurul prelucrat sau argintul care a fost cumparat de o persoana de la stat si ingropata sau pierduta nu ar mai trebui sa apartina de drept statului pentru ca statul si-a luat o data banii pe aur ca minereu.
Dar cum pe acest pamant nu exista dreptate si nu o sa existe niciodata, resemnativa.
Asa ca uitativa si visati la norocul altora.

Anonim spunea...

Se tot vorbeste de drepturile omului la noi.
Aici este nevoie de o mica precizare si anume sa ne intoarcem cu 100 de ani in istorie.
1 America, fermierul isi apara proprietatea cu pretul vieti lui si a familiei lui.Cand venea "baiatul destept" sa ia pamantul fermierului cu japca era intampinat cu gloante.
2 Romania,vine Boierul cu japca si spune:
- mai Ioane, eu in iarna ti-am dat imprumut un sac cu linte sa ai ce manca tu si familia ta.
Acum e Primavara si tu nu ai de unde sa-mi dai inapoi datoria, atunci m-am gandit sa-ti iau casa si femeia iar tu sa fi sclavul meu pe viata, ce zici ?
- sarutmana boierule, asa sa fie cum voiesti.

Grivei spunea...

Datorita legislatiei tampite, coruptiei si abuzurilor din Romania, multe comori au fost pierdute definitiv. Eu personal, daca as fi gasit asa ceva in Romania, la cat de prost sunt, as fi topit monezile sa-mi fac ghiuluri, lanturi si inele. Daca le gaseam intr-o tara civilizata, atunci era altceva, le-as fi introdus, asa cum este si normal, in circuitul numismatic.

Anonim spunea...

C.A.P.-urile sau furat.
Fabricile sau trimis la fier vechi in Turcia.
Padurile sau defrisat in nebunie.
Bancile au fost pacalite de smecheri.
Lacurile au fost privatizate pe nimic.
Oare ce o mai fi de furat in tara asta? Stai ca am gasit,sunt comori nedescoperite.
Dar la naiba uite ca acum au toti detectoare autorizate, ia sa dam o lege prin care sa aibe numai Baietii Destepti si cu facultate dreptul la detectoare si apoi comoara lui Decebal venim, comoara lui Brancoveanu venim, comoara lui Pintea venim, comoara lui Mos Craciun venim noi cei care am avut permisiunea si in regimul trecut sa sapam, sa datam si sa predam ce vrem noi. Asa sa tot ai Facultate si Doctorate ca iti scoti investitia cat de curand.

Anonim spunea...

Va amintiti de cuplul din California care a gasit un tezaur format din monede de aur in valoare de 10 milioane dolari pe proprietatea lor ?
Sunt sanse ca sa ramana fara comoara pana la urma pentru ca ultimile stiri din San Francisco arata ca:
Exista o poveste care descrie jaful de monede din aur de la Monetaria San Francisco la inceputul secolului trecut. Asta ar putea explica de unde provin monedele din aur in valoare de 10 milioane dolari care au fost gasite in ultima luna in California.
Stirea cu jaful a fost gasita in Biblioteca Digitala din Haithi si suna cam asa:
Detalile cu privire la jafuldin 29 Iunie 1901 a 30.000 dolari din aur din anul 1899, monede care nu au apucat sa intre in circulatie pentru ca au fost furate din Monetaria San Francisco.
Aceaste monede din stire se potrivesc cu monedele de aur gasite recent la poalele Muntilor Sierra, care sunt monede noi din aur si in valoare putin mai mica de 30.000 dolari din care cele mai multe sunt batute la Monetaria San Francisco la sfarsitul anilor 1800.
In cazul in care se dovedeste ca monedele provin din acel jaf atunci gasitorii vor trebuii sa plateasca pentru a le pastra pentru ca se schimba statutul de la "comoara gasita" la statutul de"bunuri furate gasite".
O Comoara poate fi atunci cand : obiecte din aur sau argint sub forma de monede, bijuterii sau lingouri, ascunse de un proprietar necunoscut in pamant sau alt loc privat pentru o perioada indelungata de timp. Comoara este atunci cand proprietarul este necunoscut si nu poate revendica obiectele.
Dar in acest caz proprietarul este Trezoreria U.S. care este adevaratul proprietar.
Comoara ar fi putut apartine gasitorilor doar daca nu mai exista adevaratul proprietar.
Pe romaneste: tezaurul apartine Statelor Unite care au pirdut acesti bani atunci cand au disparut din caserie suma de 30.000 dolari in aur.Dolarii nu au fost gasiti deoarece vinovatul nu a vrut sa spuna unde i-a ascuns.
Prin urmare pentru cuplul care a gasit acum comoara a fost o poveste frumoasa dar care a tinut putin.
America este o tara democrata care are legi pentru toate situatile care pot apare.
In acest caz daca comoara era a unui om ar fi apartinut gasitorilor
Daca a fost furata de la Stat atunci apartine Statului si dupa 100 de ani.
Cred ca este corect si cinstit, dar ma intreb oare cum se simt tinerii care peste noapte au devenit Milionari si a doua zi au devenit oameni obisnuiti ????
S-a simtit sigur NASOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL.
AICI AVETI STIREA IN ORIGINAL
http://pjmedia.com/tatler/2014/03/03/gold-treasure-trove-shocker/?mjp

Anonim spunea...

Da, dar e un element pe care si tu si ei l-ati omis: chiar daca e adevarat, vor primi 50% recompensa fiindca au gasit bunurile pierdute, conform legii americane. "The rewards made will reflect all the circumstances of the find but commonly the value of the object will be paid divided 50:50 between the owner and the finder."

Anonim spunea...

Chiar daca ar fi asa, statul american trebuie sa dovedeasca ca monedele provin din locatia de unde au fost furate. De asemenea, trebuie sa dovedeasca faptul ca PERSOANA CARE LE-A INGROPAT ESTE CHIAR HOTUL SI NU ALTA PERSOANA, DE EXEMPLU UNA CARE A VANDUT CEVA SI A OBTINUT ACELE MONEDE si apoi le-a ingropat. In America. buna credinta se prezuma, iar ca sa dovedeasca acele presupuneri dupa atatia ani va fi foarte greu, daca nu chiar imposibil. In America e democratie, nu e comunism ca la noi. Bineinteles, chiar daca va dovedi statul american ca a ingropat chiar hotul acolo acele monede, dar a mai ingropat si altele din alte jafuri, chiar acel articol spune ca daca se va dovedi asta, vor fi banii impartiti jumatate-jumatate. "In this case, the finders and the government would split ownership." :) Deci America = democratie.

Sunt 100% sigur ca nu se va dovedi nimic ( chiar daca va depune astfel de cereri statul american, se va ajunge la proces , iar acolo legea e lege, nu e targuiala ). Oamenii isi vor lua banii, chiar daca nu vor mai putea sa le vanda pe Ebay pana se hotaraste decizia. Desi cred ca nu va porni statul american un astfel de proces care sa ii pateze imaginea, pentru 10 milioane de dolari.

Concluzia mea este ca respectivul articol este unul platit sau unul la comanda, pentru a satisface interesele unor grupuri similare cu cele din Romania, care sunt impotriva detectoristilor si norocosilor.

Anonim spunea...

Mare dreptate ai avut Anonim din 4 Martie cand afirmai ca esti sigur 100% ca tinerii vor ramane cu toata comoara gasita.
Azi s-a dat stirea ca intradevar intreaga comoara ramane gasitorilor chear daca acei bani faceau parte din jaful anului 1800.
Asta da democratie, de fapt respectarea dreptului la posesie a gasitorului unei comori care a fost pierduta si prin urmare gasitorul devine propietarul de drept al comorii. Asta inseamna drepturile omului si respectarea norocului lui.
Noi intodeauna am fost prostiti din vechi timpuri si suntem considerati si acum prostii baietilor destepti.
Urmaresc cu interes mizerile care sunt facute la noi celor care au norocul sa deie peste o comoara, omul o preda cu o mare bucurie sufleteasca si primeste in schimb huiduieli si dosare penale. Se afirma ca nu sunt fonduri, nu sunt bani de recompensa, dar nesimtire si rautate este din belsug, dupa ce ca nu recompensati omul il mai faceti si cum va vine la gura.
Ma intreb de multe ori cum de va mai suporta pamantul si nu va inghite sau cum de nu va trazneste Dumnezeu la cat de rai si nesimtiti sunteti.Rusine sa va fie celor nesimtiti care distrugeti viata oamenilor cinstiti si inocenti.

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.