luni, 7 aprilie 2014

Două tablouri pierdute într-un tren, o adevărată comoară de zeci de milioane de euro

Două tablouri care au fost furate acum mai bine de 40 de ani au fost recuperate de poliţia italiană. În tot acest timp lucrările, semnate Gauguin şi Bonnard, au decorat bucătăria unui muncitor, care le-a cumpărat cu doar 23 de euro la o licitaţie de obiecte pierdute. Acum picturile valorează cel puţin 10 milioane de euro, anunță Realitatea Tv.


Povestea celor două tablouri ar putea foarte bine deveni scenariu de film. În 1970 au fost furate dintr-o casă din Londra. Hoţii n-au apucat să le valorifice pentru că le-au pierdut într-un tren.

"Cele două tablouri au fost găsite într-un tren care făcea legătura între Paris şi Torino. Ulterior au fost scoase la licitaţie şi cumpărate de un muncitor iubitor de artă. Până să le recuperăm, au fost expuse pe peretele bucătăriei lui, mai întâi la Torino, apoi în Sicilia unde s-a retras la pensie", a spus poliţistul Mariano Mossa.

După ce a văzut într-o revistă o altă pictură a lui Paul Gauguin, proprietarul şi-a dat seama, într-un final, că are în casă o comoară. A chemat un expert şi aşa a început ancheta.

Cele două tablouri, cumpărate de la obiecte pierde în 1975, cu 45 de mii de lire italiene, ce echivalau cu 23 de euro, valorează acum o avere. Doar tabloul lui Paul Gauguin, "Fructe pe masă", e estimat între 10 şi 30 de milioane de euro. "Femeia cu două fotolii", pânza semnată de Pierre Bonnard, a fost evaluată la 600 de mii de euro.

Niciun comentariu despre subiectul „Două tablouri pierdute într-un tren, o adevărată comoară de zeci de milioane de euro”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.