luni, 28 aprilie 2014

O comoară din aur, în valoare de mai multe milioane de euro, a fost confiscată

O comoară formată din 15000 de elemente din aur a fost prezentată la Muzeul Național de Istorie din Sofia ( NHM ).


Piesele, care sunt probabil părți din trei coliere diferite, sunt datate în jurul anului 3000 î.Hr. și au fost recent confiscate de către Agenția pentru Securitate Națională ( DANS ), în timpul unei operațiuni împotriva traficului de artefacte culturale.


Potrivit directorului NHM, Bojidar Dimitrov, colierele au fost cel mai probabil realizate de către o civilizație antică mai avansată tehnologic, care a locuit în zona centrașă a Bulgariei de astăzi și sunt aproape imposibil de reprodus de către bijutierii contemporani.


Intrebat despre valoarea comorii, Bojidar Dimitrov a spus: "Astfel de artefacte nu pot fi evaluate financiar, pentru că tezaurele nu sunt mărfuri de supermarket. Aceste artefacte din aur sunt cu 1500 de ani mai vechi decât războiul troian și cu 2500 ani mai vechi decât toate comorile tracice descoperite până acum", a spus Dimitrov.











Totusi, potrivit acestuia, valaorea de piață a acestei comori, mai ales datorită numărului mare de elemente din aur care o compun, dar și vechimii pe care o are, ar putea fi de mai multe milioane de euro.

Niciun comentariu despre subiectul „O comoară din aur, în valoare de mai multe milioane de euro, a fost confiscată”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.