luni, 21 aprilie 2014

Oul de 33 milioane dolari

Când un intreprinzator din Midwestern, care se ocupa cu recuperarea de metale refolosibile, a gasit oul din aur intr-o piață de vechituri, el nu a anticipat oportunitatea de a câstiga o uriașă sumă de bani, ci a calculat doar valoarea aurului. Pentru acest ou a platit 13.300 dolari.



După ce a eșuat să-l vândă, deoarece cumpărătorii îi spuneau că e prea scump, omul a decis să se documenteze și a descoperit că era proprietarul unui ou Faberge, în valoare de 33 milioane dolari. Norocul lui a fost că potentialii cumparatori a crezut că a supraestimat prețul. Din fericire pentru el, într-o noapte, proprietarul a tastat cuvantul "Ou" și "Vacheron Constantin", un nume gravat pe ceas, în motorul de cautare Google.



Kieran McCarthy, expertul care a verificat extraordinara comoară, a asemănat momentul cu descoperirea arcei pierdute din filmul Indiana Jones.

"N-am visat niciodată că o piesa de acest calibru va fi adusă vreodată la noi", a spus McCarthy, directorul firmei de antichități Wartski, specialist in Faberge.



McCarthy a spus : "Descoperitorul a venit la noi si a adus poze cu oul. Am știut instantaneu ce era. Am fost uluit. Le-am examinat și am spus: "Ai un Ou de Paște imperial Faberge, in valoare de 33 milioane dolari", iar el , practic, a leșinat. A găsit o comoara extraordinară, intr-un loc unde nimeni nu se astepta. Comorile pot fi oriunde. Nu se găsesc neaparat în palate impunătoare, în cetati sau sub pământ.".



Oul ornamental este al treilea din cele 50 de ouă imperiale de Paște, proiectate de Carl Faberge pentru familia regală din Rusia.

 Carl Faberge


Dupa Revolutia Rusa, toate ouăle au fost confiscate de către bolșevici și foarte multe au fost vândute în Occident.

Dar opt dintre ele lipsesc, dintre care doar despre trei se crede că au supraviețuit Revoluției, inclusiv aceasta.

Oul conține un ceas Vacheron Constantin , care a fost oferit cadou de catre Alexandru III pentru soția sa, împărăteasa Maria Feodorovna, in ziua de Paști a anului 1887.

Maria Feodorovna, născută Marie Sophie Frederikke Dagmar, Prințesa Dagmar a Denemarcei,
a fost soția țarului Alexandru al III-lea al Rusiei și mama ultimului țar Nicolae al II-lea al Rusiei. 

Acesta ou a fost văzut ultima oară la o expoziție din St Petersburg, în martie 1902, iar ultima prezență a sa este înregistrată în Moscova, în anul 1922.

Oul a fost expus la Londra, intre 14-17 aprilie 2014, după care probabil va fi vândut si va ajunge intr-o colecție privată anonimă, într-un oraș care va rămâne un mister. Nu se știe când va mai fi văzut din nou acest ou de aur. S-ar putea dispară pentru încă 100 de ani.

Dar norocosul descoperitor va afla în curând ce înseamnă viața de lux asigurată de cei 33 milioane de dolari pe care îi va obtine din vânzarea Oului de Paste, pe care l-a cumpărat din târgul de antichități.

7 comentarii despre subiectul „Oul de 33 milioane dolari”:
Anonim spunea...

Asta da noroc pe el dar la noi oare cine isi permitea sa deie 13.300 $ pe un ceas de aur? Romanul cu bani mai bine isi cumpara inca o masina sau face inca un concediu la capatul lumi.
Dar sa presupunem ca eu sau tu am fi avut acei 13.300 $ si gaseam in targul de vechituri din Vitan acest ou dupa care cautam pe internet cam ce valoare are si plini de uimire constatam ca am pus mana po o mare comoara.Dar pentru ai primi adevarata valoare in euro trebuie vandut la licitatie intr-o tara serioasa. Oare ce se intampla in acest caz ?
Prima varianta ......
A doua varianta .....
Toate variantele ......
Ori ce varianta te duce la puscarie sigura.
Rezultatul, toata lumea ar fi spus, vezi maica ce a patit ? la ajuns blestemul comorii.
Daca stai si te gandesti ca ai o viata dar nu ai dreptul pe deplin la ea ci trebuie sa ti-o traiesti asa cum vor altii.
Stam si ne holbam la viata si norocul altora dar am ajuns la vorba batranilor de dupa revolutie, maica am castigat libertatea da la ce foloseste ?
Mamaie, foloseste da numai pentru unii, asa ca pe vremea comunistilor.

geo spunea...

Anonim, tot ce ai comentat e fals. Daca citeai cu atentie, observai ca oul este daruit de Paște, in anul 1887. Deci nu este considerat artefact nici in Romania, ci doar o vechitura, dar una de mare valoare. Nu se aplica legislatia comorilor.

Anonim spunea...

Dupa teoria ta ca ce este vechi pana in 300 de ani nu trebuie predat ca nu e artefact poate ca ai avea dreptate.
Dupa legislatie si dupa regulamentul Muzeului tot ce este mai vechi de 100 de ani trebuie predat ca este artefact.
Asa ca tu comentezi fals.

geo spunea...

Ia arata-mi si mie legea aia... Si chiar daca ai avea dreptate, ai murdarit tot acest site cu comentarii impotriva arheologilor, in scopul clar de a porni conflicte intre detectoristi pe de alta parte si autoritati si arheologi pe de alta parte. Problema e ca nu iti functioneaza manevra, detectoristii sunt oameni inteligenti si nu apleaca urechea la flameul tau. Iti garantez ca nu vei mai scrie nici un comentariu flame si negativist pe acest site, fara sa fie urmat de un comentariu de al meu, care sa demaste intentiile tale.

detrax spunea...

Chiar asa! Hai sa discutam la obiect, legat de subiect si nu probleme personale ale unora care au frustrari. Subiectul articolul este OUL FABERGE descoperit de acea persoana si nu ca vai ce ar păți daca era descoperit in Romania.

Anonim spunea...

Chear asa Detrax ceea ce am incercat sa va arat eu nu sunt frustrari personale ci este adevarul despre aceasta natiune care se bucura cand vede realizarile altora din alte tari dar aceasta natiune nu este in stare sa-si promoveze proprii descoperitori si mai bine ii ingroapa in legi si noroi. Dar este deja recunoscut pe plan mondial ca suntem o tara care si-a distrus totul pentru ca asta stim si asta facem de secole. Adevarul este ca niciodata nu o sa fim ca altii pentru ca gandim si judecam aiurea, adica distructiv si nu constructiv. Eu tin la respectarea legilor dar la noi legile sunt aplicate dupa bunul plac al legiuitorilor si celor cu functii. Ca sa intelegi, daca esti cu functie si cu bani ai dreptate iar daca esti simplu OM de rand esti nedreptatit. Dar se uita esentialul si anume ca tu esti OM si celalalt a devenit neom.
Dar noi ne uitam la altii si spunem oaaau ce noroc, dar nu suntem in stare sa ne cerem dreptul legal la norocul nostru si de aceea vom privi mereu la norocul altora.
Nu te deranja sa-mi raspunzi pentru ca este ultima oara cand mai postez aici si tac asa cum tac si altii si nu mai posteaza satui de lugu - lugu in defavoarea adevarului. Ba vad ca in ultimele luni v-ati procopsit si cu un circar.
Va doresc cat mai multe articole de calitate si cati mai multi pasionati de acest hobi. Gheorghe

detrax spunea...

Ok, ma bucur ca ai inteles. Mie nu imi plac comentariile negativiste si care critica non-stop. Chiar tu spui ca vrei sa fii constructiv, dar nu construiesti nimic altceva decat scandal. Scandalul si critica nu sunt constructive, chiar daca unora li se par.

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.