duminică, 15 iunie 2014

Extragerea monedelor din comoară se face în public la britanici

Cercetarile asupra descoperirii secretelor celui mai mare tezaur din lume de monede celtice este elementul central al unei noi expoziții de la Muzeul Jersey. Conservatorul Neil Mahrer și echipa sa lucrează într-o mare cameră de sticlă, la vederea publicului. Lucrarile de curațire si desrindere din tezaur a monedelor sunt de asemenea afisate printr-o transmisiune în direct audio-video in sala de proiectie a muzeului.






Este de așteptat să dureze aproximativ trei ani aceasta munca de separare a monezilor si a altor bijuterii incluse in comoara: "Se lucreaza asupra tezaurul șase zile pe săptămână. Veți putea vedea cum scoatem monedele, cum le tratăm pentru a îndepărta coroziunea si cum folosim uneltele de mână. Dacă vom descoperi in tezaur noi obiecte din aur, vom anunta aceasta prin actualizări pe Facebook și Twitter", au anuntat cercetatorii.


Obiectele de aur și argint, precum și monedele din tezaur, sunt considerate a valora aproximativ 10 milioane de lire sterline. Tezaurul a fost descoperit de doi entuziaști detectoristi de metale și se estimeaza că ar conține aproximativ 70.000 de monede, desi initial s-a crezut ca este vorba doar depre 30.000-50.000 monede si nu se stia că printre monede se află si bijuterii antice din aur. Coroana regală a pretins dreptul de proprietate asupra tezaurului, descoperit de Reg Mead și Richard Miles într-un câmp din Grouville.

3 comentarii despre subiectul „Extragerea monedelor din comoară se face în public la britanici”:
Anonim spunea...

Normal ca la ei se face totul la vedere, un motiv este pentru ca tezaurul a fost predat intact. Mai exact cei doi descoperitori cand au vazut despre ce este vorba au chemat angajatii Muzeului ca sa continue munca de scoatere si transport a comorii, asa ca inca nu se stie cate monede sunt si cate podoabe din aur mai exista intercalate printre monedele din argint.
Asa ca sa nu existe suspiciuni la recuperarea completa ca ar fi fost atatea sau atatea, se filmeaza totul si se arata adevarul.
Al doilea motiv poate fi ca prin acest material didactic filmat sa poata invata si viitori Arheologi tenhici de recuperare si conservare a unui tezaur.
Dar acum stau si va intreb daca la noi legea spune ca primesti 30 la suta din ce predai si tu gasesti un ditai butoiul cu monezi si chemi angajatii Muzeului, oare cu ce te alegi? vei primi 30 la suta din comoara pe care tu ai gasit-o, ai declarat-o, dar ei au carat-o?
Pana aflati raspunsul va spun cum va fi cu recompensa de la englezi.
Da Coroana Britanica a revendicat comoara pentru ca asa este legislatia la ei, toate comorile cu o vechime mai mare de 300 de ani sunt revendicate ca fiind ale Coroanei dar atentie : comoara este evaluata dupa pretul de catalog peacticate si la casele de licitatie si i se pune valoarea reala din care se scad cheltuielile de restaurare si suma ramasa (care de obicei este foarte consistenta) se imparte la doi, adica cei doi gasitori primesc jumatate din suma iar cealalta jumatate revine proprietarului de teren unde s-a facut descoperirea. Daca unul dintre descoperitori este propietarul terenului atunci va fi mai bogat decat colegul sau.
Zau ca iti vine sa zici da la ei de ce se poate si la altii ba?

Anonim spunea...

Aa si ca sa nu apara vreun carcotas care sa intrebe da de unde ai scos-o pe asta cu 300 de ani va postez un punct din Legea Detectiei la englezi.

WHAT TYPES OF ARCHAEOLOGICAL FINDS
WOULD YOU LIKE TO RECORD?
We would like to know about everything that you have
found - not just metal objects. We record all objects
made before about 1700 and are selective in recording
more modern finds. It is often best to let a Finds
Liaison Officer see all your finds, especially if you are
unsure what they are; a nondescript lump of metal
may turn out to be of archaeological interest.

Adica pe scurt, se declara si se inregistreaza toate obiectele gasite nu numai cele metalice dar si din alte materiale mai vechi de anul 1700. Dar ar fi bine sa lasati si obiectele mai noi Ofiterului de legatura pentru a vedea toate descoperirile care pot fi de interes arheologic.
Dar vedeti voi, noi romanii ne-am multumi si cu bruma care ne-o acorda legea noastra pentru ca stim cum stam monetar la nivel de tara, dar sa fie si aia si mai ales sa fie data cu inima curata nu cu regrete si rautate.
Fiti sanatosi si incercati sa fiti mai buni.

Anonim spunea...

Si inca un amanunt.
La ei comoara se numeste un tezaur format din monede de argint sau din aur care sa aibe o vechime mai mare de 300 de ani din momentul descoperiri gasita la un loc sau un grup de obiecte din argint sau aur dar tot asa mai vechi de 300 de ani. Aceea este pentru ei comoara.
Gasirea unei comori trebuie declarata in termen de 14 zile.
Daca Muzeul considera ca nu are nevoie de gaselnita ta atunci iti este inapoiata in termen de 28 de zile si este a ta, faci ce vrei cu ea. Poate si baietii din Constanta primesc inapoi ulcica cu 161 de arginti ca spunea un angajat al Muzeului ca nu reprezinta nimic istoric acei bani.
De asemenea nedeclararea gasirii unei comori se pedepseste cu 3 luni de carcera sau amenda, daca fapta este considerata grava se pot primi ambele pedepse.
Asa ca sa fim sanatosi, sa ne uitam la descoperirile altora si sa visam frumos. Noapte buna copii si tie Panzer.

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.