luni, 28 iulie 2014

Noi comori au fost recuperate din ocean

Peste 13500 de monede din aur și argint, precum și "elemente importante ale patrimoniului cultural", au fost recuperate în largul coastei Carolinei de Sud de către Odyssey Marine Exploration, care continuă căutările in sit-ul naufragiului SS Central America.


Pe 18 iulie 2014, compania de explorare marină la mare adâncime a prezentat un inventar complet al comorii recuperate, care include o mare varietate de monede din aur și argint, inclusiv o moneda rară de 20 dolari. De asemenea, compania a declarat că pe lângă moneda Double Eagle a descoperit monede de 10 dolari, 5 dolari, 2.50 dolari și 1 dolar, precum monede cu valori mai mici.


De asemenea, compania a anunțat că a recuperat lingouri din aur, pepite, praf de aur, dar și aur cu proveniența din alte țări.


Cercetatorul sef Bob Evans a precizat că monedele datează din anii 1823-1857 și sunt "o capsulă a timpului pentru aproape toate monedele care erau încă utilizate în anul 1857. Este uimitoare varietatea si calitatea monedelor, descoperirile din acest an fiind foarte diferite față de cele din anii anteriori."


Cu toate că lista de inventar a oferit unele detalii cu privire la monedele și artefactele recuperate, nu există informații cu privire la valoarea comorilor descoperite, motivandu-se că "rapoartele operaționale detaliate ar perturba recuperarea obiectelor vizibile."



În luna mai 2014, compania a raportat totuși că în timpul primei sale scufundări de două ore a recuperat aproximativ 28 de kilograme de aur, care ar valoara aproximativ 1,3 milioane de dolari.



Epava navei SS Central America a fost descoperită în anul 1988, la o adâncime de 7200 de metri, iar operațiunile de recuperare s-au desfășurat până în anul 1991. Operațiunile inițiale de recuperare au fost oprite in momentul în care descoperirea a devenit obiect al litigiilor juridice, 39 companii de asigurare depunand cereri pentru revendicarea aurului.

Pe 6 martie 2014, Odyssey, un pionier in explorarea de mare adâncime in ocean, a primit contract exclusiv pentru operațiunea de recuperare a comorilor.

Conform datelor istorice, nava SS Central America a fost prinsă pe 12 septembrie 1857 într-un uragan și s-a scufundat la 160 mile în largul coastei Carolinei de Sud. Nava avea 425 de pasageri, împreună cu o mare încărcătură de lingouri de aur si monede noi.

Un comentariu despre subiectul „Noi comori au fost recuperate din ocean”:
Anonim spunea...

Asta da comoara, oare pe cand si la noi o companie doritoare sa caute o comoara o va face in Marea Neagra cu gasirea unei mari comori grecesti ???
Dar pana atunci sa privim ce gasesc altii care sant in stare sa expuna o asemenea comoara intr-un decor minunat care sa aduca cat mai multi vizitatori la Muzeu. Priviti si cum se inghesuie lumea sa vada comorile pierdute si gasite, da sant comori cu aur si argint si in nici un caz cioburi de oale, vizitatorii asta cauta aur si argint si pasiunea lor difera de pasiunea Arheologilor care adora cioburile dar trebuie sa ne respectam uni pe alti si sa respectam pasiunea fiecarui individ. Poate se va uita pe aici si un viitor Arheolog care atunci cand va ajunge sef la MNIR va realiza asemenea expoziti si mai ales ca deja pasul a fost facut de actuala conducere MNIR.
Pentru delectarea domniilor voastre uitativa la acest filmulet ca sa intelegeti cat conteaza expunerea marfii pentru populatie, marfa frumoasa aduna admiratorii nu tinerea lor in depozitele Muzeului.
https://www.youtube.com/watch?v=fbzsOAa0IY4

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.