luni, 28 iulie 2014

Omul care a avut acces la documente secrete din biblioteca Vaticanului: "Limba latină se trage din cea română și nu invers"

Miceal Ledwith, confident al Papei Ioan Paul al II-lea şi omul care a avut acces la toate documentele secrete din biblioteca Vaticanului, a făcut recent o afirmaţie care a şocat lumea academică şi nu numai. El a declarat că latina cultă se trage din limba română străveche, nu invers, cum se credea până acum, anunță libertatea.ro.


Într-un interviu acordat postului de televiziune TVR Cluj, în decembrie 2012, Miceal Ledwith, fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea (foto), unul din oamenii care au avut acces la cei 230 de kilometri de rafturi cu cărţi din arhiva bibliotecii Vaticanului şi fost membru al Comisiei Teologice Internaţionale, a făcut o declaraţie şocantă: “Chiar dacă se ştie că latina e limba oficială a Bisericii Catolice, precum şi limba Imperiului Roman, iar limba română este o limbă latină, mai puţină lume cunoaşte că limba română, sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latină, şi nu invers. Cu alte cuvinte, nu limba română este o limbă latină, ci mai degrabă limba latină este o limbă românească. Aşadar, vreau să-i salut pe oamenii din Munţii Bucegi, din Braşov, din Bucureşti. Voi sunteţi cei care aţi oferit un vehicul minunat lumii occidentale (limba latină - n.r.)”. Această declaraţie o puteţi vedea in videoclipul de mai jos, la minutele 52:30 - 53:11.



Cu alte cuvinte, teoria conform căreia romanii au cucerit o parte din Dacia, iar dacii, inclusiv cei din teritoriile necucerite de Roma, şi-au abandonat limba strămoşilor lor şi au început să vorbească latina e falsă. Conform declaraţiei lui Ledwith, la întâlnirea lor cu romanii, dacii nu au avut nevoie de translatori: vorbeau deja limba din care se născuse chiar latina. Din această perspectivă, românii apar drept unul şi acelaşi popor cu dacii, continuatorii direcţi şi legitimi ai acestora. Mai mult, ar rezulta că şi romanii ar fi fost neam tracic. Menţionăm că Miceal Ledwith este o personalitate irlandeză care nu are interese personale în România. De asemenea, reamintim că Papa Ioan Paul al II-lea a spus, cu ocazia vizitei în ţara noastră, din anul 1999, că România este “Grădina Maicii Domnului”. În această ordine de idei, se pune întrebarea: ce ştiu cei de la Vatican despre noi, iar noi habar nu avem?

Genetic, nu ne-am schimbat de 5.000 de ani, suntem tot daci. Un studiu de paleogenetică, realizat între anii 2003-2006, a arătat că genetic suntem daci, iar teoria latinizării făcute de Imperiul Roman este falsă.

Studiul, realizat de dr. Georgeta Cardoş (foto), specialist în genetică, cu sprijinul Universităţii din Hamburg, Germania, a pornit de la ţesuturi osoase recoltate din peste 20 de situri arheologice din România, de la un număr de 50 de indivizi aparţinând populaţiilor care au trăit aici cu 5.000 de ani în urmă. Datele genetice obţinute au fost comparate cu cele ale românilor de astăzi. Concluzia a fost că între actuala populaţie a României şi cele care au trăit pe teritoriul acestei ţări cu 5.000 de ani în urmă există o clară înrudire genetică, iar fondul de bază dovedeşte continuitatea şi legătura strânsă cu populaţia străveche, adică cu dacii, ramura nord-dunăreană a marelui neam tracic, mai anunța Libertatea.

5 comentarii despre subiectul „Omul care a avut acces la documente secrete din biblioteca Vaticanului: "Limba latină se trage din cea română și nu invers" ”:
Anonim spunea...

Foarte interesant mai ales ca incepe a se contura adevarata istorie a românilor urmasi ai dacilor si tracilor care au locuit pe aceste meleaguri cu mii de ani in urma. Bine ca scapam de lozinca românii fii de geto-daci pentru ca mai suntem si pui de traci si ale altor mari popoare nu cum vor uni sa ne desfinteze si ca natie si ca populatie.
Este drept ca multi destepti din lume nu vor voi sa recunoasca trecutul nostru si al limbi noastre dar adevarul nu poate fi ascuns pentru ca el rabufneste la tot pasul si va fi zalog pentru neamul românesc.

Anonim spunea...

"Ce ştiu cei de la Vatican despre noi, iar noi habar nu avem?" intrebarea este cat se poate de aiurea pusa. Numai incultii si cei certati cu cititul nu cunosc despre documentele oficiale emise de catre domnitorii Tarilor Romane dar si de cancelariile straine in care nu se vorbeste despre "romani" ci despre valahi, vlahi sau daci. Toate aceste denumiri fiind folosite pentru acelasi popor. Mihai Viteazul era numit "Malus Dacus"(dacul cel Rau). Tudor Vladimirescu ii scria lui Ipsilanti: „Ce este comun între daci şi greci?" Nu asta este problema. Problema este de ce gasca aceasta de asa-zisi istorici ne ascund cu o intentie clar criminala aceste date si in interesul cui ne scriu ei istoria nationala? Pentru cine lucreaza ei de fapt? Ce interese obscure deservesc si pentru cati bani? Va mai dau un exemplu criminal: toti batranii tarii spun ca au existat uriasi pe aceste meleaguri si chiar s-au si gasit oasele lor. Acceasi gasca de banditi arheologi, desi exista martori, ei(arheologii) sustin ca nu exista asa ceva si ca ei n-au gasit nimic. Oare tot satul Popesti minte, numai Vulpe masonul si marele arheolog spune adevarul? Din aceasta cauza am inceput sa caut pe cont propriu si chiar am si gasit o locatie unde cu certitudine sunt ingropate aceste oase de urias. Orisicine doreste sa se implice ma poate contacta la servicii.servicii@yahoo.com pentru a reda istoria acestui neam.

Anonim spunea...

Oare cine se ocupa cu studierea omului, aparitie, dezvoltare, evolutie si involutie ?
Arheologul ? nu pentru ca arheologul este cel cu ciobulete, ciobisoare si ulcioare.
Dar atunci cine ne poate confirma ca au existat Uriasi ?
Antropologul, ce face oare acesta, si cu ce se ocupa ?
ANTROPOLOGÍE s.f. 1. Învățătură despre om. 2. Știință care studiază apariția omului și a raselor umane, evoluția biologică a omului.
Interesant, si ce spune Antropologul asta despre uriesi ?
Spune ca nu au existat uriasi pentru ca nu exista nici un schelet descoperit deci nu exista dovezi palpabile asa ca verdictul este unanim. Uriasii nu au existat, ei au fost inventati de bunicile care obisnuiau sa depene povesti la gura sobei pentru nepotei care ascultau cu gura cascata evenimentele tragice pe care le savarseau Uriesii.
Asa ca plecau la culcare ingroziti avand cosmaruri cateva nopti la rand si ramanand marcati si cu sechele pe tot timpul vietii lor. Halal bunicute zmintite.
Bine bine dar cum ramane cu povestea din vechiul testament unde se spunea despre un popor de uriesi ?
Daca vrei sa intelegi ce este cu acea poveste atunci citeste cartea lui Moise care se numeste Pentateuhul sau cele cinci carti ale lui Moise care formeaza aceasta carte fiind si cartea Legii data poporului lui Israel.
....Cand poporul lui Israel se afla in desert dupa fuga din Egipt si ne-mai avand provizi au trimis iscoade care sa caute o tara de unde ar putea cumpara hrana. Dupa un timp intorcanduse iscoadele si fiecare spunand ce au vazut, una dintre ele a gasit o tara cu ogoare imbelsugate dar acolo locuieste neamul uriesilor si sa nu mearga ca vor fi omorati de uriesi.
Dar mai pe urma s-a dovedit ca acolo locuiau oameni asemenea lor si totul a fost o minciuna de frica razboiului si pentru minciuna iscoadele au fost pedepsite.
Asa ca omul cand vrea sa inventeze poate inventa orice.
Cat despre masonerie nu vad care este diferenta ca unul isi zice Crestin altul Musulman altul Budist si altul Mason.
Pana la urma toti sant oameni si toti sant la fel si la fel toti pot face bine dar toti pot face si rau. Asa ca singura diferenta dintre ei este ca poate fi un om bun sau poate fi un om rau, el isi alege calea.

Anonim spunea...

Ce ştiu cei de la Vatican despre noi, iar noi habar nu avem?
Ce ştiu cei de la Vatican despre noi, iar noi habar nu avem?
Ce ştiu cei de la Vatican despre noi, iar noi habar nu avem?
Am citit acest articol in clipa cand a fost publicat aici si cel mai mult ma atras titlul
Ce ştiu cei de la Vatican despre noi, iar noi habar nu avem?
care vad ca acum a disparut, nu trebuie sa luam in seama toti nemultumitii ca atunci nu mai avem un articol autentic.
Ce ştiu cei de la Vatican despre noi, iar noi habar nu avem? Cei de la Vatican stiu multe pentru ca detin o biblioteca uriasa plina de manuscrise foarte vechi pe cand Biblioteca noastra Nationala nu mai are asa ceva ca ori au fost distruse de comunisti ori arse in incendiul pus la revolutie ori au fost "donate".

Anonim spunea...

Parca suna asa: Ce ştiu cei de la Vatican despre noi, iar noi nu stim?
Cei de la Vatican stiu multe iar noi am ajuns sa nu mai stim pe ce lume traim, suntem vai de capul nostru, da e bineeee!

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.