duminică, 31 august 2014

Harta comorii și povestea căutării tezaurului de la Baia de Aramă

Pe 12 noiembrie 2013 izbucnește un urias scandal, într-un loc dedicat rugăciunii si păcii sufletești: curtea unei mănăstiri. Miza războiului este aurul, foarte mult aur, un tezaur imens îngropat acum trei secole de către domnitorul Constantin Brâncoveanu. Tezaurul, dacă exista si ar fi fost descoperit, ar fi reprezentat una dintre cele mai mai comori din lume. Cel putin aceasta sperau arheologii si cautatorii de comori să descopere sub Biserica Sfinții Voievozi din Baia de Aramă.

"Sa nu spui niciodată "niciodată". Nu putem pretinde că știm totul despre Brâncoveanu. In teorie nu putem exclude că ar exista acolo un tezaur ascuns. Trebuie sa elucidăm chestiunea. Aurul îți ia mințile. Mai ales când aurul devine p legendă, îți poate întuneca judecata", declara Ministrul Culturii, Daniel Barbu.

Goana dupa tezaurul ascuns începe în anul 1997, când sute de persoane iau cu asalt zona, auzind de la alții ca s-ar săpa după o comoară. Incidentul este confirmat de către polițiști. Un subcomisar de la Poliția Mehedinți a precizat că "au încercat să sape sub altarul bisericii, dar apoi altarul a fost betonat", când Poliția intervenit.

Dar Baia de Aramă nu s-au liniștit, din cauză că respectivele căutări au fortificat legenda comorii.

În anul 2008, un reporter aude povestea si purcede sa găsească adevarul. Astfel, acesta află că totul ar fi pornit de la unul sau mai multe documente, descoperite in anul 1996, în timpul lucrărilor la altarul bisericii.


Documentul se afla intr-o cutie neagră de tablă, alaturi de alte documente. La un moment, documentele ar fi ajuns la un avocat al aparării, care le-a xeroxat, apoi le-a predat înapoi, cand a fost solicitată aceasta.


Dacă originale există si copiile sunt dupa documente autentice, acestea ar fi cu adevarat explozive, fiindca sunt semnate chiar de către Constantin Brâncoveanu. În document se vorbește despre un tezaur pe care domnitorul l-ar fi ascuns la Baia de Aramă.

Actul este împărțit în patru scrieri, dintre care una pare să fie un testament redactat în limba română, dar cu litere chirilice.

Cu Mila lui Dumnezeu, eu, Basarab Voievodul Constantin Brâncoveanu, Domn al Țării Românești, azi leatul 1703, împreună cu Starostele băieșilor Milco Băiașul si cu Banul Olteniei, Constantin Brăiloiu, am hotărât, în Băiașa de Sud, Cornet, la hotarul Bulbei, să îngropăm, de la Crucea Sfântului Altar, la patru picioare, un cazan și mai jos Visteria Domnească și nimeni să nu îndrăznească să tulbure decât în folosul monastirii. Am scris aceasta în taină în luna maiu, ziua a saptea, 1703 și încă blestem am pus, din porunca mea, cu mila lui Dumnezeu Domn, eu, Basarab boierul.

Documentul are semnăturile celor care l-au redactat, iar sigiliul, studiat după copiile xerox, a fost declarat autentic de către specialiști.

A doua parte a documentului este o schiță, care pare sa indice că sub mânăstire s-ar găsi o grotă, iar în grotă ar fi aurul.


Un căutator de comori din zonă spune că a descifrat inventarul comorii, printre care s-ar găsi 10 lăzi de aramă umplute cu ducați, 3 gropi cu galbeni ( 99 de poveri) astupate cu var, argintărie, arme, 3 butoiașe (unul cu 3 cutii cu odoare mânăstiresti, al doilea gol, dar cu o capcană cu otravă, iar al treilea cu arhiva și sigiliu). În total, se crede că tezaurul ar conține 20 de tone de aur.

Documentele ar indica două căi de acces spre comoară.

Una este în interiorul bisericii si este extrem de complicată și periculoasă: trebuie să fie urcată scara ce duce la clopotniță, apoi să se spargă zidul ce duce la intrarea într-un tunel. Apoi trebuie să se străbată acest culoar, care are capcane greu de interpretat si de evitat, marcate pe schiță cu semne care nu au putut să fie descifrate. Urmează alte scări cu țepe ascunse, apoi o mică fereastră sau deschizătură spre o cavitate, iar în aceasta, o ușa blocată cu jug, de fapt intrarea în grota cu comori.

A doua cale de acces ar fi în afara mânăstirii și ar consta într-un tunel săpat în stâncă, aflat la aproximativ 7 metri sub pământ. Cu un semn ciudat este marcată pe schiță locația cazanului cu aur, despre care se vorbeste în asa-zisul testament. Obiectul pare așezat sub altarul bisericii ( sub o lespede ) și ar putea sa fie o momeală amplasată special pentru căutatorii de aur, pentru ca ei să creadă că au descoperit întreaga comoara. La acest cazan s-ar fi încercat să se ajungă în anul 1997.

Lăcașul a fost spart de mai multe ori si diverse persone au săpat ilegal gropi, conform preoților si altor martori. De asemenea, de pe un zid a dispărut și un semn grafic, care apare și pe document, un fel de semnătură secreta, denumită "chirogramă".



Pe 11 noiembrie 2013, după ce au obținut aprobări, arheologii au încercat sa realizeze mai multe cercetari, pentru a lămuri misterul. Dar au întâmpinat probleme, însă au descoperit si dovezi ale săpăturilor ilegale. Arheologii au săpat 3 metri cu excavatorul, apoi au ajuns la stâncă. Din această cauză, au realizat un orificiu cu freza si au ajuns la o cavitate, în care a fost introdusă o camera video.

Apoi au încearcat să realizeze o a doua gaură, dar oblic. Însă la 3 metri foreza s-a blocat, din cauză că au ajuns posibil la o cavitate, după cum credeau arheologii.

Foreza nu a putut să fie extrasă, iar camera video nu poate fi introdusă, deoarece orificul era ocupat de foreză. E posibil ca vârful forezei să fi ajuns la o structură de lemn, credeau arheologii, care au explicat că tipul de foreză folosită forează în stâncă, dar se înfundă în pământ și se blochează în aer, dacă ajunge într-o cavitate sau o grotă, din cauza că îi pică la freză, în virtutea gravitației, capătul flexibil.

Apoi cercetările s-au blocat de asemenea, din cauză că arheologului i s-a facut plângere penală, iar acesta a ajuns pentru câteva ore la Poliție.

Când a revenit si a analizat imaginile din cavitatea la care s-a ajuns prin orificiul de la prima gaura forată, echipa a observat filmate mai multe insecte, la 6,40 metri adâncime. Arheologii au dedus că este posibil ca în pământ să fie o cavitate cu oxigen, cu excepția cazului că insectele au ajuns acolo în timpul lucrărilor.

A doua zi, când se încearca să fie continuată forarea, arheologilor le-a fost interzis accesul. Poliția a declarat ulterior că nu a emis nici un ordin de restricție.

Până la urmă arheologiii au reușit să intre în zona de cercetare, dar a reizbucnit scandalul, care a durat o jumătate de zi.

Arheologii au cedat si au plecat, cu speranța că este o problemă temporară, mai ales autoritatile au spus că autorizația este legală si nu s-a încălcat legea, iar cercetările vor fi continuate.

Însă trei zile mai târziu, datele problemei s-au schimbat: s-a considerat că au fost depășite limitele autorizației și că s-au făcut deteriorări ale lăcașului de cult. Gropile au fost astupate, iar pământul a fost tasat mecanic.

În final, misterul a rămas nedeslușit, iar presupusa comoară, evaluată ca având 20 de tone de aur, nu a văzut lumina zilei.

Nota: Acest articol este un rezumat al unui reportaj video, transcris în mod sintetizat si completat pe alocuri de către Harta Comorii. Mai multe informatii le puteti gasi in reportajul original, cu o durata de 30 minute, realizat de către Antena 3.

30 de comentarii despre subiectul „Harta comorii și povestea căutării tezaurului de la Baia de Aramă”:
Anonim spunea...

Hai ca va luminez eu ce au gasit arhe-ologi acolo.
Acele furnici nu erau furnici pamantene ci erau furnici extraterestre care pazesc marea comoara si atunci cand arhe-ologii au introdus camera ascunsa furnicile extraterestre au vrut sa isi faca o poza selfie sa aibe si ele o amintire.
Dar ca sa ajungi de la un cazan cu galbeni din aur.....să îngropăm, de la Crucea Sfântului Altar, la patru picioare, un cazan ți mai jos Visteria Domnească și nimeni să nu îndrăznească să tulbure decât în folosul monastirii..... la 20 tone de aur cred ca numai furnicile extraterestre sau prostii pamanteni puteau asa ceva.
Cat priveste cazanul cu aur a fost ingropat pentru folosul manastirii si sigur a fost scos dupa putin timp si a fost folosit, poate in folosul manastiri sau in folosul altora ca si pe atunci aghiuta intra in oameni si ii facea baieti destepti ca in zilele noastre !

detrax spunea...

Anonim, nu ti-ai adus cu nimic aportul la informatie, ai facut doar misto. Documentele originale care au fost xeroxate sunt veridice, nici nu se pune problema, au confirmat mai multi specialisti. Ideea e sa nu murdarim discutia cu mistouri. Sper ca esti capabil sa intelegi asta.

Anonim spunea...

Logica bazata pe cele scrise in acest articol arata clar ca e vorba de o simpla donatie pentru manastire cum se face si in zilele noastre de catre guvernanti din banii poporului si nu specifica nicaieri negru pe alb ca ar fi vorba despre o comoara. Sau daca pentru unii un cazan cu galbeni (care se vrea o unitate de masura a acelor vremuri si nicidecum nu s-a apucat Brancoveanu sa puie cazanul sub podeaua biserici) deci un cazan cu galbeni nu este si nu pot fi 20 tone de aur.
Totul este o poveste, o abureala dar un basm frumos pentru visatorii de comori gen 1001 de nopti.
Iar tu nu comenta pe ce scrie altii asa cum nici eu nu te pomenesc pe tine, eventual ai dreptul sa comentezi strict la articol pentru ca altfel dai dovada de needucat.

detrax spunea...

1. Eu nu te-am catalogat pe tine nicicum, asa cum tu ai avut tu impolitetea sa ma cataloghezi pe mine ca needucat. Ti se pare ca sunt needucat ?
2. Astept scuzele de rigoare.
3. Si inceteaza cu mistourile. Sau ai vreun interes ca lumea sa creada ca sunt basme si sa nu mai aiba credibilitate subiectul ?
4. Pe ce te bazezi cand spui ca sunt basme ? Acele documente sunt basme in opinia ta? Scrie negru pe alb pe ele, ba mai este si o schita, tot negru pe alb. Daca nu sunt basme, atunci cum justifici catalogarea informatiilor ca basme ?
5. Tu ai citit articolul pe jumatate ? Pe langa cazan, care era doar o capcana, mai sunt notate "10 lăzi de aramă umplute cu ducați, 3 gropi cu galbeni ( 99 de poveri) astupate cu var"

Astept sa imi raspunzi punctual.

claudiu spunea...

Un cazan din acele vremuri nu este un cazan de tuică de acum, ci era un vas mare, cu capacitate de sute de litri. 1 litru are 1000 cm cubi. Densitatea aurului este 19,3 g/cm³. Deci daca introduci aur intr-o sticla de 1 litru, aceasta va cuprinde 19,3x1000= 19300 grame, deci 19,3 kg/ litru. Deci, intr-o sticla de Cola de 1 litru intra 19,2 kg de aur, daca ar ocupa tot spatiul. Asadar, daca avea 200 litri cazanul ( 20 de galeti cu apa), atunci avem 19,3 kg x 200 = 3,86 tone de aur numai momeala. Tinand cont si de spatiile dintre monede, reducem la jumatate..Pai daca momeala era atat, e clar ca era comoara de 10-20 ori mai mare. decat momeala :) Unii poate nu constientizati densitatea aurului si de aceea vi se pare suspect. Prieteni aurul nu este apa !

1 litru de apa = 1 kg

1 "litru de aur" = 19,3 kg aur

Aurul e mai dens decat plumbul. Un metru cub de aur are 19,3 tone, prin comparatie, 1 metru cub de plumb are doar 11,3 tone. Aurul se apropie de cel mai dens element din lume, osmium, care are 22,5 tone pe metru cub.

Deci amice anonim, un singur metru cub de aur daca e acolo la manastire si sunt 19,2 tone. Dar acolo e vorba de 10 lazi si 3 gropi. Ups! S-ar putea sa fie vreo 5-8 metri cub de aur. Eliminand jumatate din aur, ca sa consideram spatiile care apar intre monede, rezulta vreo 2,5-4 metri cubi, deci 40-80 tone de aur. :)))

Anonim spunea...

Adica a stat Voda Brancoveanu si a aranjat cu manuta lui moneda peste moneda pe o inaltime de 1 metru si cand s-a apucat de al doilea rand a cazut primul rand si a luat-o de la inceput iar cand a reusit sa aseze toate monedele pe 1 metru cub au mai ramas monede care nu puteau fi introduse intre golurile dintre randuri si a hotarat Voda Brancoveanu sa faca un foc mare in curtea manastiri pentru a topi monedele ramase si aurul topit rezultat din tochitura monedelor a fost turnat cu grija in toate golurile ramase libere. Asa a putut dona Brancoveanu 1 metru cub de aur pe care credulii il cauta in zilele noastre !!!!!
1001 de Nopti - Povestile Seherazadei-Episodul 1 - Povestea celor o mie si una de nopti (aurul lui Brancoveanu)
Povestea o gasiti pe TriluLilu.

Anonim spunea...

Vreti harti ???? Ia di colea.
https://www.google.ro/search?q=treasure+map&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=25kDVKu5OYjbavnlgNgJ&ved=0CB0QsAQ&biw=1920&bih=953

Anonim spunea...

Si uite asa crede omul ca acolo-i o comoara, nematinand seama de cele sfinte si incepe a darama biserica.
Curat murdar mon cher !
Da tacnita mai e lumea cautand comori aiurea.
Stau aiurea, se holbeaza
Cum biserica cedeaza.
Daca as fi sapat eu
De mult eram la bulau.
Dara cei cu sapatura
Aveau pile la dracula.
Vai si amar de tarisoara asta ca din Gradina Maici Domnului a ajuns bascalia dracilor.

detrax spunea...

@Anonim, NU a stat Brancoveanu sa arajeze moneda peste moneda, Cosmin a redus la jumatate cantitatea de aur calculata pe volum, calculand greutatea cu monezi varsate, cu spatii spre ele, adica jumatate aur, jumatate aer. Din calculul lui Cosmin, cu monezi aruncate la intamplare si NU aranjate sau topite, a reiesit 40-80 tone, altfel rezultau peste 80-160 tone . Tu faci in continuare misto, nu citesti comentariile intregi ? Sau comentezi comentariile altora in mod fragmentat, extragand din context doar ce iti convine? Observa ca nu e vorba doar de un metru cub de aur , ci de multi metri cubi de aur. Tu crezi ca visteria Tarii Romanesti avea doar 1 metru cub de aur ? Deja sunt convins ca esti implicat in poveste si nu iti convine discutia. Ca daca ai considera-o un basm, nu te-ai mai obosi atat de mult sa contracarezi subiectul la ora 2 noaptea.

Si nu, nu ma interseaza alte harti de comori, pe care le-a dat tu exemplu prin acel link in care rezulta harti din jocuri si filme, exemplu prin care iarasi faci mistouri ci doar aceasta, care e considerata de specialisti ca o scriere si informatie autentica. Ce faci tu se numeste flame, adica incerci sa distragi discutia de la subiect, Nu vei reusi, sunt aici sa contraactac mistourile si flame-ul tau. Oricum, numai din mistourile pe care le-ai scris pana acum si deja ai pierdut lupta la comentariile de la acest subiect, oricine isi da deja seama de intentiile tale de denaturare a discutiei.

Si nu imi scrie mie versuri cu rima despre comori si despre biserica. Faci parte din ea? Atunci ai grija de cele sfinte ale tale si lasa arheologii sa isi faca treaba. Nu trebuie sa ai tu grija de bogatiile materiale ale lumii, nu sunt pentru preoti si nici pentru "credinciosi" sustinatori ai preotilor. Ori tu esti un preot necredincios si te arde rău la suflet aurul, ca nu cumva sa fie descoperit de arheologi ?

Astept in continuare sa imi raspunzi PUNCTUAL la intrebarile pe care ti le-am adresat anterior, ca sa dai dovada ca totusi nu toate comentariile tale sunt la misto si interesate.

nechifor spunea...

informatia din documentar cu 20 de tone e prea indulgenta
sigur e mai mult aur
nu o fi 80 tone nu o fi 40 tone dar eu cred ca e undeva pe la 30 de tone
si despre acel anonim si eu cred ca nu ii convine discutia si are interese
dar nu stiu de ce il bagati in seama
ignorati asemenea oameni care vorba ta stau la doua trei noaptea sa contrazica ca se vede clar ca nu ii convine deloc si are mari interese
dovezile sunt clare si e clar ca scrie in documentul ala VISTERIA TARII ROMANESTI
numai ca el nu vede asta
sau nu vrea sa vada dar noi toti ceilalti vedem asta si nu merg combinatiile lui ca doar nu vorbeste cu copiii de la gradinita
sau poate asa isi inchipuie dumnealui

Anonim spunea...

Hai acuma si voi doi.
Da vreau sa gasesc doar eu comoara si fac propaganda anticomoara.
Da ce? daca au cautat-o arheologii si nu au gasit-o eu nu am voie sa o caut?
Da eu nu daram biserica ca aia, eu o caut mai pe ocolite, adica sap mai intai in curtile celor care au cautat comoara si daca nu gasesc aur ascuns in curtile lor abia atunci o sa sap unde zice documentul si unde arata harta.
Da pe voi doi nu va iau decat la carat comoara ca 20 de tone sigur ma apuca dimineata si tot nu le pot cara singur la MNIR. Da cum or face astia cu recompensa ca lui Iulian nu i-au dat nici acum cei 200.000 de euroi.
Pai mie, adica noua trei daca predam atata aur trebuie sa ne deie jumatate din imparatie ca sa acopere valoarea. O sa cerem jumatatea de Vest a imparatiei ca sa intre in recompensa si Jud. Alba cu Hunedoara ca oameni ne-am facut.
Hai ca mi-a placut articolu asa de mult ca nu mai aveam somn tot socotind cum sa pun, cum sa punem mana sau lopata pe comoara lui Brancoveanu care cred ca acum sughite de mama focului ca il tot pomenim.
Va salut iubitori de comori.

Laurentiu spunea...

Arheologii nu au fost lasati sa caute comoara, au fost oprite cercetarile tocmai cand trebuia sa ajunga la posibila locatie a comorii. Mai citeste o data, daca nu ai vazut asta. Daca erau lasati, se clarifica daca este sau nu este o comoara acolo. Dar au fost goniti cu politia, desi politia spune ca nu a dat nici un ordin in acest sens in acel moment.

Anonim spunea...

In toate filmarile de pe net se vede destul de bine cum la inceputul actiunii toti erau mana-n mana inlantuiti in marea si dementa hora a cautari comori.
Toti au fost intr-o frenezie sora cu nebunia pana a intrat necuratul in unii si mai,mai sa darame zidul biserici cu excavatorul cautand coridorul secret.
Pai da-o naibi de cautare, incepi sa cauti intr-un loc bine stabilit si cand vezi ca nu-i comoara incepi sa razi tot in disperare ? Se vede din actiunile lor ca tremurau ca piftia in disperare de a gasi comoara, ce si-au zis, lasa ca acum sapam si nu plecam pana nu gasim ori comoara ori pe Brancoveanu sa ne zica unde a ascuns-o.
Pai daca cineva facea asa ceva intr-o tara dezvoltata era demult la parnaie sa-si racoreasca creierasii.
Vizioneaza si alte filmari de la incidentul Baia de Arama, sau mai bine zis Nebunia de la Biserica Sfintii Voievozi.

Anonim spunea...

Baieti nu va mai contraziceti atata pe aceasta tema, vreti comori?
Haideti cu mine pana in Anglia ca e la moda cautarea de lingouri din aur ingropate pe plaja engleza.
Unul a gasit 3 intr-o zi si mai sunt ingropate inca 30. Care aveti detector ca eu am destule lopeti si la nevoie mai scormonim si cu mainile. Vorba aceea, ce nu face omul pentru o comoara, darama si o Biserica daca e musai.

Anonim spunea...

Pai ce biserica au daramat??? Astea sunt motivatiile celor care nu au mai lasat sa se continue cautarile, dar motivatii TOTAL FALSE. Sper ca nu faceti vreunul parte din cei care s-au opus continuarii cautarilor, ca atunci nu mai aveti respectul meu, unii dintre cei care comentati.

Anonim spunea...

Discutia a luat-o razna. Haideti sa discutam despre documente si posibilitatea de a fi sau a nu fi acolo o comoara.

Dar sa sa discutăm ARGUMENTAT, nu lozinci si nu slogane bisericesti sau laice, ca nu ma intereseaza argumentatiile subiective si nici interesele unora sau altora. Chiar DELOC.

Ar trebuie sa ne intereseze latura istorica si stiintifica, latura de cercetare, nu barfa de tipul celei pe care o practica babele ofticoase pe fetele tinere sau care nu au ce face si se plictisesc.

Anonim spunea...

Biserica de la Baia de Arama arata jalnic. Parca s-a turnat acolo vreunul din filmele de razboi ale lui Sergiu Nicolaescu. Oamenii Bisericii nu au stiut ce sa mai inventeze ca sa opreasca o cercetare oficiala si i-au acuzat pe arheologi de toate relele pamantului. Dar starea actuala in care se afla biserica se datoreaza in totalitate actiunilor nesabuite ale preotilor ce au slujit acolo si ale altor mafioti cu care acestia s-au inhaitat, care au hacuit pur si simplu acest monument. Chiar si dupa ce manastirea a fost reinfiintata, distrugerile au continuat sa se produca. Dar nimeni nu i-a tras vreodata la raspundere pe acesti distrugatori in sutana neagra. Iar cei in drept sa-i traga la raspundere s-au facut si se fac ca nu vad nimic. Problema de la Baia de Arama se ramifica in interesele oculte ale unor oameni influenti din protipendada mehedinteana, care au mare putere asupra unor institutii ale statului. Pacat ca de frica unui rezultat palpabil, care urma sa spuna daca intr-adevar acolo se afla sau nu se afla ceva, niste netrebnici au hotarat ca lucrurile sa nu fie inca lamurite. Dar privitor la distrugerile ireparabile savarsite de-a lungul anilor la biserica sub obladuirea sutanelor negre, sau despre sapaturile ilegale din interior si exterior, cred ca cineva tot ar trebui sa raspunda. Oare domnul episcop al locului ce ar zice despre aceste lucruri daca cineva ar avea curajul sa-l intrebe ?

Anonim spunea...

Daca ar stii muritorii de rand cati popi, borfasi, afaceristi si politicieni si-au dat dintr-o data mana impotriva amaratilor aceia de arheologi multi s-ar crucii. Mizeria este ca s-au folosit institutiile statului pentru a se stopa o interventie legala tot a statului. Politia a fost folosita cu dibacie sa zapaceasca lucrurile si sa prosteasca lumea. Daca toata mizeria intamplata o sa fie data in vileag, si cred ca nu va mai trece mult timp pana atunci, vom avea mari surprize sa aflam cateva adevaruri despre niste afaceri cutremuratoare de care nu sunt straini nici popii si nici alti domni cu functii de raspundere pe la judet, dintre care unii se odihnesc deocamdata dupa niste gratii.

Anonim spunea...

Voi muritori de rand care visati la comoara lui Brancoveanu si vreti neaparat sa o gasiti dar nu aveti date despre ea.
Sambata 13 Septembrie va fi un reportaj la TVR 1 ora 20,30 unde va fi facut public locul tezaurului precum si din ce este el compus.
Asa ca mai aveti putina rabdare, pregatiti buldozerul si excavatoarele si fiti gata.
Vizionare cu noroc.

cristi7 spunea...

Si tu de care muritor esti? De ala de care nu sta la rând si se bagă in față ?

Anonim spunea...

Eu sunt acela care incearca sa va aduca la realitate.
Comorile nu sunt pentru cine le cauta, sunt pentru cine e dat sa le gaseasca.
Asa ca nu mai fiti invidiosi pe norocosi !

cristi7 spunea...

Pai si cum ai dedus tu ca aici sunt numai oameni care cauta comori? Eu vad ca aici sunt si oameni care sunt pasionati de noutati privind tezaurele care au fost gasite in intreaga lume. Crezi ca merg ei in Grecia, Anglia sau Africa ori America de Sud sa caute comori ? Tu ce cauti aici atunci, daca nu faci parte din aceeasi categorie ? Doar sa faci flame ?

Anonim spunea...

Daca am postat la acest articol inseamna ca nu discut despre comorile din alte tari si ma refer strict la comorile de la noi descoperite de norocosi carora le era dat sa descopere o comoara sau mai multe.
Iar cei cu capul in nori care din invidie sau rautate au ceva cu descoperitorii pe aceia doresc sa ii trezesc la realitate dar nu vor din invidie.
Sa luam cazul arheologilor care atunci cand cineva duce o comoara la ei unii incep sa sara ca arsi, ca de ce ai sapat acolo, de ce cauti comori, de ce ti-ai luat detector, da ce, vrei sa te imbogatesti si alte prosti spuse din ciuda dar nu vor sa recunoasca ca acele comori nu erau gasite de ei in veci pentru ca nu le este dat.
La fel pe forumul detectoristilor despre care nu mai aveti voie sa scrieti aici (pentru ca ati spus adevarul despre situatia hilara care este la ei) si acolo printre detectoristi colcaie invidia si ciuda cand unul descopera ceva de valoare si asta se vede din comentarile lor cu subanteles.
Dar toti invidiosii trebuie sa stie ca numai cel ales va gasi o comoara iar ceilalti baionete ruginite si cartuse de prin santuri.
Ca sunt pasionati care viziteaza acest site pentru a vedea ce mai descopera norocosii si se bucura sunt si eu, poate esti si tu dar sigur sunt multi altii care o fac.
Sti care este prostia ce-a mai mare?
Sa pui un invidios dinasta la butoane pe un forum de detectoristi ca pleaca toti si ramane el.

cristi7 spunea...

E simplu: cineva care isi cumpara detector de metale nu pentru pasiunea de a cauta, ci doar in speranta oarba de a gasi comori, mai bine sa joace la loto, ca are mai multe sanse sa obtina satisfactie. Eu cred ca majoritatea intra aici sa afle ce au descoperit altii, sa vada noutati, eventual tehnica de cautare etc.
Cel care isi cumpara detector ca sa caute orbeste si disperat comori si nu e interesat ce au descoperit altii sau care sunt noutatile, ci vrea doar comori, acela nu e cautator de comori sau detectorist, ci e unul care doarme in timp ce e treaz si nu isi da seama pe ce planeta se afla. In nici un caz nu e cautator de comori sau detectorist.

Si cred ca astfel de oameni habarnisti nu citesc acest site, poate intra intamplator si ies repede. Eu cred ca majoritatea cateva sute sau mii care citesc aici nu suntem din acea categorie. De aia spus sa te adresezi altfel, ca nu ai de unde sa stii cine sunt cu adevarat cititiori si deranjezi, astfel de exprimari fiind considerate jignitoare pentru majoritatea cititorilor. Cel putin asa gandesc eu, nu dau cu parul, dar sunt convins ca am dreptate in mare parte.

Anonim spunea...

Pentru cautatorii de comori pe care i-a prins intunericul si ora 20,30 prin balari cautand comori si au pierdut reportajul despre Printul Aurului Brancoveanu va spun eu unde este Comoara lui.
Din spusele istoricilor Brancoveanu isi tinea averea in bancile venetiene de unde lua o dobanda insemnata in fiecare an.
Despre comorile ramase dupa moartea lui stia nevastasa care sigur a strans tot si ia folosit impreuna cu ficele si au trait fericite pana la adanci batraneti.
Iar la Sfintii Voievozi singura comoara este Biserica ctitorita de Sfantul Brancoveanu iar cuvantul Visterie Domneasca din document se refera la o suma de bani data din visteria proprie (adica banii de buzunar ai voievodului) si nu are nimic de a face cu visteria tarii care e alta mamaliga.
Asa ca averea domnitorului este multimea Manastirilor si Bisericilor care au fost ridicate din banii lui si ai poporului asa ca nu mai sapati la Baia ca nu gasiti decat piatra si ceva caramizi daca cade biserica.
Cautati comori prin balarii sau drumuri vechi circulate de boieri. Bafta ca noroc e necurat.

Unknown spunea...

Salut baieti imi plac foarte mult comentariile voastre ca am strins o multimedia de idei si informatii ca pot sa mai scriu Inca o carte. OK, un document autentic scris de o personalitate istorica de rang inalt si aveti propriul razboi ...cu care nu aveti nick o legatura atit doar k e pe pamintul stramosesc ..Slava domnului.. ca razboiul e virtual altfel dadeati cu subsemnatul pe la foarte vigilentii nostrii de la MAI care erau Confucius saracii nu stiau cine e superiorul lor parintele duhovnic primarul care scutura umerii de parca I sent agatase intelepciunea in spate sau de guvern . prieteni nu lasati istorica sa se repete ca soaptele aduse de vinturile festive despre metalul galben pretios au rasturnat natiuni intregi si a omorit mai multi oameni decit holocaustul de Hiroshima pe parcursul istoriei sa discutam civilizat si la subject fara civilizatii extraterestr si alte anomalii si anonomi care au atipit Putin in amurg si sau trezit din anonimat inainte de cintatul cocosilor sasi povesteasca fanteziile respect pt. detrax e pe subject felicitari ADM pt continut

Unknown spunea...

Pt anonim 12 septembrie 2014 ora17:59 prietene nu toe mai grabi cu texturing ca ....lea fost DAT sa gaseasca... mai mediteaza Putin inainte sa te arunci cu capul inainte pt ca dumnezeu nu sorteste CE ca face sau va devenii omul in viata unul ca fi bun altul criminal IAR altuia ...ii va fii DAT sa gaseasca... Destinul til faci singur hair mai bine sau sustinem pe detectoristi sa iese afara din luminis cu comoara care e o marturie a unor timpuri si evenimente istoricesi sa primeasca meritul cuvenit din partea statului


Unknown spunea...

Pt anonim ala care ne aduce la realitate si ne face muritori de rind......prietene esti vizibil inferior subculturii la nivel intelectual .......documenteazate mai Bine ...MUURITORULEEEEEE vezi toate documentarele si reportajele articolele si nu mai stiu cum sa the luminez ca celor care less este DAT sa gaseasca comorile cum spui tu au cite in detector in spin are si erau pe la cuca macaii cautind si nu a venit aurul sau TE zaurul peste el prietene ne faci de rusine am umblat pe muntii cat am umblat pe munti inconjuram planeta o data si am satisfactie totala am gas it lucruri marunte nu am gas it aur nu sint bogat dar am trait intimplari adevarate pe care nu pe vezi decit in filmele de la hollywood forte in natura pe care tu le traiesti cu consolation de PlayStation maturizeazate k asta e aventura vietii nu sa stai in fata calculatorului sa the uiti la sf si sati imaginezi k esti acolo Traieste cu adevarat si ...intelepciunea fie cu tine ...

Unknown spunea...

interesant e cum de arheologul a rezistat tentatiei de a cerceta in continuare...presiuni politice,biserciesti poate?

Cu stima,
Dragos

Anonim spunea...

comoara exista eu am descrierea unde scrie ce este nu mai radeti de cei care au cheltuit foarte multi bani pana acuma

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.