joi, 14 august 2014

Un uriaș mormânt a fost descoperit în Grecia

Arheologii care excavau o movilă veche din nordul Greciei au descoperit ceea ce pare a fi intrarea unui foarte important mormânt de la sfârșitul domniei regelui Alexandru cel Mare, mai mare decat oricare descoperit până acumau declarat oficialii greci.


Prim-ministrul Antonis Samaras, care a vizitat sit-ul arheologic din Amphipolis, a declarat ca descoperirea "este în mod clar extrem de importantă" și este datată între anii 325-300 î.Hr. "Săpăturile vor răspunde la întrebarea crucială: cine si ce a fost îngropat în interiorul mormântului", a declarat Samaras.



Alexandru cel Mare, care a început sa-si construiască imperiul incepand cu regiunea din nordul Greciei, ajungand până în India, a murit în anul 323 î.Hr. și a fost îngropat în Egipt. Companionii săi regali au fost înmormantati în mod tradițional într-un cimitir de lângă Vergina, departe spre vest. Mormântul bogat al tatălui lui Alexandru, Filip al II-lea, a fost descoperit în anii 1970.

Arheologii cred că recenta descoperire, care este înconjurată de un zid surprinzător de lung și bine construit, cu decoratiuni din marmură, pare sa fie mormantul unui oficial important.




Arhelogul Katerina Peristeri a susținut că atentia asupra movilei a fost atrasă de descoperirea, acum un secol, a unui imens leu din piatră, la 5 kilometri de sit-ul actual.


În trecut, leul a fost asociat cu Laomedon de Mytilene, unul dintre comandanții militari ai lui Alexandru, care a devenit guvernator al Siriei, după moartea regelui.


Este de așteptat ca mormântul să fie deschis în următoarele două săptămâni.

Până în prezent, muncitorii au prezentat 13 trepte care duc la o cale largă, flancată cu pereți de zidărie, care se termină într-un arc construit deasupra si care acoperă doi sfincsi cu aripi, dar fără cap, creaturi mitice care imbina caracteristici umane, de păsări și de leu.


Paza puternică a Poliție elene a imprejmuit movila, iar in zonă au circulat mașini si utitaje, care transportau pamantul rezultat din excavarea de marți.


Mormântul are 497 metri lungime și este construit cu marmura importată din insula Thassos. Există presupunerea ca uriasul mormânt a fost construit de către renumitul arhitect Dinocrates, care a fost prieten cu Alexandru cel Mare.




Autoritatile ele a declarat ca situl arheologic mentionat va dezvalui o multime de comori, ascunse privirii omului de peste doua milenii, dar si "ceva care va fi cu adevarat extraordinar si util pentru o istorie mai corectă".

UPDATE 26 august 2014: Partea a doua: imagini ale intrării, pe care le găsiți AICI.

UPDATE 20 septembrie 2014: Noi descoperiri din acest sit arheologic au fost făcute publice și le puteți găsi AICI.

3 comentarii despre subiectul „Un uriaș mormânt a fost descoperit în Grecia”:
Anonim spunea...

Ce inseamna interesul national pentru istoria neamului.
Ar trebui sa invete si Specialistii nostri cat si cum trebuie sa fie organizata dezgroparea unui sit important.
Dar la noi e ca la noi, lasa maine, lasa ca mai poate astepta, lasa ca nu avem fonduri, lasa peste 1.000 de ani.
Felicitari pentru articolul publicat si imaginile care dezvaluie maretia mormantului. Sigur vor gasi multe lucruri interesante in el pentru ca la asa lucrare sigur decedatul a fost un om influent al vremi.
Sa ne tineti la curent cu descoperirile ulterioare.
Bravo !

Anonim spunea...

S-ar putea sa fie mormantul lui Alexandru cel Mare. Trupul lui Alexandru trebuia sa fie inmormantat in Grecia dar pe drum unul dintre fostii sai generali l-a furat si l-a dus in Alexandria pentru ca acest oras sa aiba prestigiu.

Anonim spunea...

Arheologii Greci au reusit sa mute pietrele imense care astupau intrarea in mormant si au dat de un coridor care duce intr-o camera mortuara frumos ornamentata cu fresce si picturi dar nu au gasit inca obiecte, dar se asteapta sa mai fie cel putin doua incaperi si se cauta eventuala usa secreta care sa le asigure accesul la ele. Mai asteptam marea descoperire.

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.