joi, 26 februarie 2015

11 monede dacice au fost descoperite lânga Râmnicu Sărat

11 monede dacice rare au fost descoperite lânga Râmnicu Sărat și au fost predate Muzeului Judetean Buzău. Monedele sunt in curs de evaluare, sunt din argint și au fost găsite la adâncimea de 10-20 cm, cu ajutorul unui detector de metale White.


Monedele sunt drahme getice de tip Dumbrăveni, probabil din secolul II i. Hr si au 10 - 12 grame fiecare, fiind de calitate foarte bună, imitatii al monedelor macedonene.


Interesant e ca monedele au fost gasite departe de asezari dacice, cele mai apropiate vestigii fiind situate la distanta de aproximativ 10-15 kilometri, la Valea Râmnicului, unde se afla o aşezare din această perioadă.


Monedele au fost gasite în zona unei livezi, pe proprietate persoanală, cand descoperitorul pregatea terenul pentru a planta pomi. Initial a descoperit 3 monede, restul fiind gasite cu un detector de metale.


Multumim colegului de hobby J. Coinmaster, descoperitorul acestui tezaur, care ne-a trimis informatiile și imaginile, prin pagina de Facebook a comunității Harta Comorii.

UPDATE 2 aprilie 2015: Mai jos puteti viziona o stire de la Campus Tv, despre aceasta descoperire:


Niciun comentariu despre subiectul „11 monede dacice au fost descoperite lânga Râmnicu Sărat”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.