joi, 26 februarie 2015

A fost descoperită o comoară din Epoca Bronzului

A fost anunțată descoperirea unui tezaur din Epoca târzie a Bronzului, comoara având o vechime de 3000 de ani. Aceasta a fost gasită in Marea Britanie de catre un detectorist de metale si include un inel de aur pentru păr și un cercel pentru ureche, precum si mai multe bucăți de bronz, care reprezintă o forma timpurie a monezilor.


Inca nu a fost stabilită o valoare financiară a comorii, dar piese oarecum similare au fost vândute in trecut cu zeci de mii de lire sterline bucata.

Descoperirea evidențiază inca o data valoarea in Epoca Bronzului a unor metale cum este aurul, cuprul și bronzul în calitate, care era utilizate în tranzacționarea de mărfuri.


Adam Gwilt, curator principal la sectia de preistorie a muzeului national Wales, a precizat: "Acest inel pentru păr este realizat cu măiestrie din aur și a fost probabil purtat de un bărbat sau o femeie cu mare importanta în cadrul comunității sale."

Piesele tezaurului au fost ingropate impreuna, dar de-a lungul anilor artefactele au fost împrăștiate prin mișcările solului, fiind descoperite la câțiva metri distanță unele de altele.

Niciun comentariu despre subiectul „A fost descoperită o comoară din Epoca Bronzului”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.