joi, 23 aprilie 2015

8 descoperiri ale detectoriștilor, declarate comori

Mai multe monede din aur, argint, inele si alte artefacte, descoperite cu ajutorul detectoarele de metale, au fost declarate comori de autoritatile abilitate din Cardiff.


Printre cele 8 comori se află un tezaur de 17 monede medievale, descoperit de Roland Mumford în decembrie 2012, în timp ce detecta pe un teren agricol din Wenvoe, Vale of Glamorgan. Cea mai vechi moneda dintre acestea este una din anul 1290, înfătișând pe Edward I. Tezaurul contine 5 monede din aur și 12 monede de argint cu Edward III (1327-1377), acestea fiind perioada 1365-1370.



O alta descoperire declarată comoara este formată din două artefacte din bronz, identificate ca fiind un topor complet de tip Croxton și un fragment dintr-un topor din South Wales. Acestea au fost descoperite în Llancarfan, Vale of Glamorgan, de către David Harrison. Artefactele au fost găsite in acelasi loc, în octombrie 2013, în timp ce Harrison făcea detectie pe un teren agricol.



Un inel sigilar de argint din secolele XV - XVI, ce a fost descoperit de către Michael Gerry pe 31 august 2013, în Sully, a fost de asemenea declarat comoară.


Un inel de aur din secolul al XVI-lea, inscripționat cu textul "Such este dragostea mea", ce a fost găsit de către David Hughes, pe 19 aprilie 2013, pe teren din Llantwit Major, a fost de asemenea declarat comoară.


Fragmentele unui inel de argint devoțional, găsit de Mark Lambert, în aprilie 2013, pe teren din St Athan, au fost declarat tot comoară. Artefactele fragmentare sunt din secolul XV sau inceputul secolului al XVI-lea.



Un mic pandativ din aur, de la jumatatea secolului al XVI-lea, a fost declarat tot comoară. Acesta a fost găsit în St. Donats de către David Hughes, în noiembrie 2011. Pandantivul contine patru prize circulare cu locații pentru mărgele, perle sau pietre semi-pretioase. Aceste prize erau fixate in formă de cruce, pe un mic suport circular. Suportii pentru pietre pretioase ai pandantivului sunt decorati la exterior cu fir răsucit din aur.



Fragmentele unei insigne din argint, reprezentand un cocoș si purtând motto-ul "Si Deus nobiscum (Dacă Dumnezeu este cu noi)", descoperit de Mark Newbury în septembrie 2012 la Pentyrch, a fost de asemenea declarate comoară.



O ac de argint pentru rochii, din secolul al XVII-lea, găsit de către Robert Lock și Joseph Cartwright, în august 2011, pe un teren de la St Athan, chiar dacă de valoare financiară mică, a fost a opta descoperire declarată comoară.

Niciun comentariu despre subiectul „8 descoperiri ale detectoriștilor, declarate comori”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.