marți, 28 iulie 2015

Au descoperit o comoară spaniolă de peste 1 milion de dolari

O familie de căutători de comori a descoperit artefacte din aur în valoare de peste 1 milion de dolari, pe coasta orașului Fort Pierce din Florida, Statele Unite ale Americii. Nava de căutari a căpitanului Eric Schmitt și a familiei sale a ajutat la descoperirea comorii in data de 17 iunie 2015, la aproximativ 4, 5 metri adancime in apă.



Brent Brisben este co-fondator al "1715 Fleet - Queens Jewels LLC", compania care detine drepturile de salvare a comorii. El spune că artefactele recuperate includ 51 monede de aur și peste 12 metri de lănțisor ornamentat din aur. Printre monede se afla si un exemplar rar, denumit "Royal", destinat regelui Spaniei Phillip V.


Brisben spune artefactele datează din anul 1715, cand o tragedie maritimă, cauzată de un uragan, a dus in adâncuri 11 galioane spaniole încărcate cu comori.

În ciuda descoperirilor deja impresionante, vanatorii de comori cred că se apropie de comoara principală, ce contine inclusiv bijuteriile Reginei, estimată la o valoare de 400 milioane dolari.


"Aceste descoperiri sunt importante nu doar pentru valoarea lor financiară, cât si din punct de vedere istoric. Unul dintre obiectivele principale este si de a redescoperi si conserva istoria si acum constatăm că ne apropiem tot mai mult de acele adevăruri", a mai precizat Brent Brisben.

Niciun comentariu despre subiectul „Au descoperit o comoară spaniolă de peste 1 milion de dolari”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.