luni, 7 septembrie 2015

Un rând de 90 pietre megalitice, descoperit lângă Stonehenge?

Stonehenge este unul dintre exemplele cele mai reprezentative ale unui monument preistoric, dar se pare că ar putea fi doar un monument pitic ca mărime, comparativ cu un alt monument urias, ingropat la doar cativa kilometri distanta. Cercetatorii au scanat zona folosind un radar penetrant in sol, precum și alte tehnologii non-invazive, iar rezultatele evidentiaza un monument intins pe o lungime mult mai mare.



"Noul nostru radar penetrarant in sol ne-a oferit imagini de înaltă rezoluție, dezvaluind un rând uimitor de până la 90 de pietre uriase, aflate în picioare", a anuntat printr-un comunicat directorul unui important institut de prospectiuni arheologice.


Rândul de pietre megalititce îngropate se intinde de-a lungul flancului Durrington Walls, un sit preistoric mai putin cunoscut. Pietrele par sa formeze un fel de gard sau limită, într-o zonă care a fost probabil in Epoca de piatră una dintre cele mai importante locatii din nord-vestul Europei.


Despre Stonehenge și Durrington Walls se crede că ar fost locatii pentru ritualurile din apropierea râului Avon, avand o vechime de 4000 - 5000 ani.


Aceste noi pietre ridică întrebări fascinante despre istoria și dezvoltarea monumentului de la Stonehenge și despre conexiunea sa cu extrem de importantă așezare neolitică.

Notă: imaginile sunt generate exemplificativ digital de catre institutul de prospectiuni arheologice LBI ArchPro, conform rezultatelor scanărilor cu radarul penetrant in sol. Nu sunt imagini furnizate direct de acest radar.

Niciun comentariu despre subiectul „Un rând de 90 pietre megalitice, descoperit lângă Stonehenge?”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.