marți, 27 octombrie 2015

Comoară antică formată din 1400 artefacte, inclusiv din aur, descoperită in Grecia

Arheologii americani au descoperit în Grecia scheletul unui razboinic antic de acum mai mult de 3.500 de ani, împreună cu un tezaur imens de comori, a anuntat ministerul culturii din Grecia. Comoara este "cea mai importantă care a fost descoperit în ultimii 65 de ani" în Grecia continentală, a precizat ministerul grec.



Sicriul de lemn al Razboinicului Necunoscut - evident o persoană de o anumită importanță - a fost gasit in sit-ul arheologic al "Palatul lui Nestor" din Era miceniană, in Penisula Peloponeză. O serie de bijuterii de aur fin, inclusiv un șir de perle ornate, inele, o sabie de bronz, cu un mâner de aur și fildeș, vase de argint și piepteni din fildeș au fost descoperite in acelasi loc.


Bijuteriile sunt decorate în stilul minoic ( civilizație care a inflorit pe insula Creta in jurul anului 2000 î.Hr ) cu imagini de zeități, animale și motive florale.


Arheologii au identificat mai mult de 1.400 de artefacte "a căror calitate mărturisește influența minoica" la micenieni. Civilizația miceniană s-a răspândit din Peloponez pe întreg estul Mediteranei în secolul II î.Hr.




Mormântul, care are 2,4 metri lungime și 1,5 metri lățime, a fost descoperit în timpul săpăturilor începute in luna mai in apropriere de Pylos, in apropiere de sit-ul palatului lui Nestor. Construit între 1300 și 1200 î.Hr., ruinele palatului au fost descoperite în anul 1939.

Niciun comentariu despre subiectul „Comoară antică formată din 1400 artefacte, inclusiv din aur, descoperită in Grecia”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.