marți, 8 martie 2016

Cetatea Devei filmată cu drona în 4K Ultra HD

Am gasit pe Youtube un clip video interesant, realizat cu o drona cu capacitate de filmare 4K, asupra unui obiectiv de interes pentru pasionatii de istorie. Cetatea Devei este situata in Hunedoara, chiar pe un deal vulcanic, la poalele căruia se află orașul.  Cetatea a fost ridicata in secolul 13, a devenit o puternica fortareata in secolul 15 si fost transformata si extinsa in secolele 15 - 19, avand parte de diverse transformari sub stapanirea Bethlenilor si prin lucrarile efectuate de habsburgi, prin secolul 18.


Daca doriti sa vizionati aceste imagini, realizate la rezolutie Ultra HD, va invitam sa va bucurati de splendoarea cetatii, care este datata din anul 1269 și este desigur declarată monument istoric ( nu uitati sa comutati din setarile playerului video pe 2160p, daca hardware-ul computerului dvs. are resurse suficiente pentru aceasta operatiune de redare la o astfel de rezolutie ).



De amintit ca in anul 1784, in aceasta fortareata au opus rezistenta stapanii de atunci ai cetatii, impotriva atacurilor iobagilor. Cetatea a fost afectata pe 13 august 1849 de o puternica explozie la magazie ce continea praf de pusca pentru fortareata, care a distrus latura de Est. Din aceasta filmare se pot observa cele trei incinte ( cea in forma ovoidala, cea cu traseu ovoidal regulat si cea cu traseu aproape semicircular). Traselele zidurilor au fost scoase la iveala intre anii 1969-1970.

Sursa imagini / video plus alte filmari 4K cu drona, realizate in alte orase ( de exemplu Iasi sau Baia Mare ) gasiti dand click AICI.

3 comentarii despre subiectul „Cetatea Devei filmată cu drona în 4K Ultra HD”:
Anonim spunea...

ar trebui sa fie filmate toate aceste monumente din istoria noastra milenara - cu sau fara drone nu conteaza - dar mai ales cu drone - si puse pe net
e prima data cand am avut ocazia sa vad cetatea la astfel de claritate de la inaltime

Anonim spunea...

mie mi se intrerupe pe 4k asta da pe hd merge bine
cred ca trebuie pc mai tare nu pt 4k ??
dar e fain mia placut asteptam si altele poate sarmisegetusa

Anonim spunea...

După trei ani de lucrări, Cetatea Devei se va redeschide pentru turiști de la 1 aprilie, vizitatorii urmând să aibă la dispoziție mai multe trasee pe care le vor putea parcurge la pas, durata unui tur complet al monumentului fiind de cel puțin două ore.

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.