sâmbătă, 26 martie 2016

Un tezaur de 100 tone, descoperit de un misterios căutător de comori ?

Un reprezentant legal al unui misterios căutător de comori a precizat pentru publicatia germană Bild că un client al său a descoperit in subteran o uriasă comoară din aur, în apropiere de orașul rus Smolensk, depozitată acolo atunci sovieticii s-au retras în timpul atacului german din 1941.

Potrivit avocatului său din Berlin, comoara a fost descoperită "utilizând un geo-radar, cu care căutătorul a scanat împrejurimile din Smolensk, până când a găsit tezaurul lângă satul Otnosovo." Avocatul a mai precizat că uriașul tezaur este ingropat la 15 - 17 metri adâncime si că 5-6 camioane încărcate cu 100 de tone de bijuterii, pietre prețioase și lingouri așteaptă neatinse.


Chiar și presupunând că ar fi vorba doar despre lingouri de aur, fără diamante si alte bijuterii foarte prețioase, valoarea de piață a unui astfel de descoperiri, la prețurile curente, ar fi de peste 3,4 miliarde dolari.

Cautatorul anonim susține că minim șapte sau opt camioane au fost incarcate în grabă in luna iulie 1941, cu mai puțin de o lună înainte ca Smolensk sa fie cucerit, de la departamentul regional al băncii de stat sovietice și au fost trimis spre Moscova. Dar, atunci cand au traversat râul Nipru, au fost atacate de bombardiere germane, iar unul sau mai multe dintre camioane au fost distruse. La acea vreme, martori oculari locali a spus că au văzut "o cascadă de monede prețioase care curgea din camion". Ofițerii sovietici au decis că nu au posibilitatea de a proteja încărcătura și au ars toate bancnotele din hârtie, apoi au ascuns încărcătura prețioasă undeva in apropiere. Decenii mai târziu, au existat rapoarte în Otnosovo despre descoperiri ale unor cantități remarcabile de monede de argint, care ar fi inspirat pe cautatorul misterios de comori să înceapâ propria cercetare pentru descoperirea tezaurului, ce ar putea să fie asunsă în două locații separate.

În timp ce gândul la descoperirea unor stralucitoare lingouri de aur acoperite cu praf este seducătoare, povestea misteriosului cautator ridică mai multe întrebări. Intr-adevăr, înregistrările sovietice arată că Banca centrală a fost în posesia a peste 370 de tone de aur în anul 1937, ultimul an in care au fost înregistrate astfel de informații, dupa care au devenit extrem de secrete. Acceptand chiar faptul că au existat in convoi si alte valori decât lingouri din aur, este puțin probabil ca o comoară de 100 de tone de metale prețioase să fie depozitată într-un seif secret subteran dintr-un oraș de provincie, cu o populație de 150.000 de locuitori.

Povestea uriasei comori pare a fi o combinatie de mai multe legende, in care diferite orașe din vestul Rusiei și a actualului Belarus au fost indicate ca punct de plecare a convoiului. Mai multe tipuri de detalii narative, cum ar fi descrieri ale martorilor oculari, iar mai târziu descoperirile din Otnosovo, au fost prezentate de asemenea pe larg, ca stiri senzationale, in mass-media rusă a ultimelor două decenii, fără a exista vreodată surse oficiale. Alte legende, cum ar fi arderea bancnotelor din hârtie pentru a preveni capturarea acestora de către inamic, pot fi atribuite unor cu totul alte incidente de evacuare.

De fapt, există o evidență detaliată a evacuării sucursalei Smolensk a băncii de stat sovietice. Conform arhivelor, în iulie 1941, sucursala a utilizat trei camioane de 3 tone și un tren de transport pentru a muta obiecte de valoare, precum și documente, echipamente si mobilier la Viazma, un oraș din apropiere de Otnosovo. Nu există nici o mențiune cu privire la alte situații de urgență, cu toate că înregistrările nu precizează dacă toate bunurile au fost trimise printr-un singur transport.

Probabil si povestea ispititoare a trenului aurului din Polonia a oferit un sol fertil pentru legende similare, chiar și pentru cele care au fost respinse până acum. Cu toate acestea, reprezentatul legal al cautatorului de comori anonim a mai precizat pentru publicatia Bild că respectivul client pe care il reprezintă va oferi în curând "dovezi detaliate si documentate" ale descoperirii sale.

Un comentariu despre subiectul „Un tezaur de 100 tone, descoperit de un misterios căutător de comori ?”:
Anonim spunea...

Interesanta povestea si poate fi plauzibila daca tinem cont ca si noi am ramas fara transportul de aur si valori trimis in Rusia in 1916 cand nemtii bateau la portile bucurestilor. Asta ar fi ca un avertisment: nu va strangeti comori imense la un loc ca s-ar putea sa ramaneti fara ele. Mai bine impartitile saracilor si astfel vor avea sansa sa ramana in veci in acelasi loc ! Cert este ca o asemenea comoara intr-o tara comunista precum Rusia nu va fi impartita cu descoperitorul ei detectoristul.....

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.