marți, 20 decembrie 2016

A descoperit un inel medieval din aur

Un pasionat de detectie metale a descoperit un inel medieval din aur in Pădurea Sherwood ( Nottinghamshire, Anglia ).


Mark T., in varsta de 34 de ani, care toata viata sa a vopsit motostivuitoare, si-a cumparat detectorul de metale în urmă cu aproximativ 18 luni. In ziua descoperirii, atunci când a gasit inelul, începuse detecția in padurea din Nottinghamshire de doar 20 de minute.


Bijuteria este în curs de evaluare la British Museum și se crede că datează din secolul al 14-lea. Pe aceasta este gravată o reprezentare pe Pruncului Isus Hristos ( pe de o parte a inelului ) și un sfânt feminin ( pe cealalta parte a bijuteriei ).


Un ofițer de legătură regional a precizat ca inelul a fost trimis unui specialist, pentru a cataloga artefactul în mod oficial ca fiind comoară. Dupa această clasificare si evaluare, inelul va fi oferit muzeelor spre achiziție, iar descoperitorul va primi o recompensa. Se estimează că inelul valorează intre 20000 si 70000 lire sterline.


Detectoristul, stăpânindu-si cu greu bucuria si emoția, a precizat pentru presa locală: "Este cea mai importantă descoperire pentru mine. Nu m-am așteptat să găsesc asa ceva si sunt entuziasmat de fiecare dată cand mă gândesc la acesta descoperire. A fost un moment uimitor. Iar daca inelul se dovedeste a fi la fel de valoros pe cat mi s-a spus, îmi va schimba complet viața. Eu locuiesc cu chirie în acest moment și mi-ar plăcea să pot sa îmi cumpăr o locuință a mea sau să mă mut într-un loc mai confortabil."

Niciun comentariu despre subiectul „A descoperit un inel medieval din aur”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.