sâmbătă, 22 aprilie 2017

913 monede din aur, descoperite într-un pian vechi

Un tezaur monetar format din 913 monede din aur, valorând 500.000 de lire sterline, a fost descoperit în interiorul unui pian vechi din Marea Britanie.



TEZAURUL: Monedele sunt din secolul al XIX-lea și au fost descoperite în momentul când pianul era acordat în timpul unei inspecții de rutină la o școală locală. Descoperitorul va primi o recompensă foarte mare. Experții din muzeul britanic consideră că tezaurul a fost probabil ascuns între anii 1926-1946, după ce în interiorul unuia dintre pachete au fost găsite rămășițele unui material publicitar din acea perioadă. Cea mai veche monedă din aur este din timpul domnia reginei Victoria și a fost bătuta în anul 1847.



ANCHETA: 50 de persoane au revendicat cu disperare tezaurul, dar argumentele lor au fost respinse de experții de la Muzeului Britanic, după cercetări minuțioase. Ancheta de patru luni a fost desfășurată pentru a determina adevărații proprietari ai comorii, dar s-a încheiat fără a găsi pe acele persoane. Numeroasele povestiri prezentate de indivizi dornici să revendice aurul nu au ajutat la găsirea adevăraților proprietari ai tezaurului.

"Am fost uimit să ascult povestirile pe care oamenii le-au împărtășit despre familiile lor. Suntem o națiune care adoră poveștile și misterul, dar ce am auzit rivalizează cu cea mai bună ficțiune polițista", a declarat ofițerul care a condus ancheta. El a adăugat că adevărata origine a monedelor rămâne un mister, lăsând autoritățile fără nicio altă opțiune decât aceea de a declara colecția de monede ca fiind o comoară.


DONATORII: Nici cuplul care a donat pianul, după ce l-a deținut-o timp de 32 de ani, nu va primi comoara. În ciuda ghinionului, ei au declarat că vor fi "fericiți să vadă că banii vor fi folosiți pentru o cauză bună". Graham ( în vârsta de 72 de ani ) și Meg ( în vârsta de 65 ani ) au avut pianul în casă între anii 1983 și 2016, fără să știe că în interiorul acestuia se afla ascunsă o adevărata comoara.

Meg, acum profesoară pensionată, a recunoscut ca este puțin tristă ca nu a găsit în atât de multi ani comoara ascunsă în pian: "Sunt totuși mulțumită că va beneficia de descoperire un colegiu". Cuplul a cumpărat pianul în anul 1983, pentru a învăța muzică pe cei patru copii ai lor.

Pianul, care a fost achiziționat de cuplu la mâna a doua ( unul dintre miile instrumente muzicale produse în anii 1900 de către fabricantul "John Broadwood & Sons" din Londra) și a fost cumpărat inițial de la un vânzător local de instrumente muzicale din Saffron Waldon, Essex, în anul 1906.



DESCOPERITORUL: Tehnicianul care acorda pianul a confundat inițial monedele împachetate cu grijă cu replici pentru îndepărtarea moliilor. Neașteptata recompensă îi va permite o pensionare mai rapidă.

A spus ca va folosii banii pentru a încerca sa trateze boala titinus de care suferă de mult timp ( un sunet din ureche asemănător unui țârâit apărut fără a exista în realitate acel sunet). Banii rămași îi va da copiilor săi.

Întrebat de ce nu a păstrat secretă descoperirea sa, el a spus: "As fi putut oferi la schimb un pian nou pentru acesta vechi. iar acasă luam monedele din pianul vechi. Dar aceasta nu ar fi fost corect. Deoarece era mult aur, m-am gândit că școala are nevoie de el la fel de mult ca mine."



RECOMPENSA: În conformitate cu prevederile Legii Comorilor din Marea Britanie, promulgată în anul 1996, descoperitorul unui tezaure și proprietarul actual al terenului au dreptul să împartă recompensa. Aceasta înseamnă că o parte din avere va fi acordată celui care a găsit comoara ( un bărbat în vârstă de 61 de ani ), iar cealaltă actualilor proprietari ai pianului ( Colegiul comunității Bishop's Castle din Shropshire).

Niciun comentariu despre subiectul „913 monede din aur, descoperite într-un pian vechi”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.