joi, 20 aprilie 2017

Un cârlig de îmbrăcăminte și un degetar din argint, declarate comoară

Două obiecte de argint găsite în South Devon cu ajutorul detectoarelor de metale au fost oficial declarate comoară: un cârlig din argint pentru îmbrăcăminte din secolul al XVI-lea (găsit în Malborough) și o degetar de argint din secolul al XVII-lea (găsit în Marldon).


Cârligul de îmbrăcăminte a fost găsit în Malborough, lângă Kingsbridge, în data de 27 septembrie 2014, de către Alan, un membru al Clubului South Hams Metal Detecting. Detectoristul a avut permisiunea proprietarului pentru a căuta în locația respectivă și a anunțat descoperirea sa proprietarului. Cârligul de rochie fusese îngropat la 3-5 centimetri adâncime. Proprietarul terenului și locația sunt secrete din motive de confidențialitate.

Cârligul de rochie datează din secolul al XVI-lea și din el lipseau anumite părti. Are 2,15 cm în diametru, 1,14 cm în înălțime și cântărește 10 grame. Probabil va ajunge la Muzeul Plymouth. Un cârlig de îmbrăcăminte asemănător a fost găsit în Warwickshire în anul 2009.

Arheologii cred că obiectul fost purtat de persoane de rang inalt și a fost realizat de către meșteșugari profesionisti, completând: "Este probabil fabricat într-un atelier care producea obiecte complicate. Nu știm dacă a fost realizat la nivel local sau importat."

Cel de-al doilea obiect, un degetar gravat de 2 cm, a fost găsit de către un tată și fiu din Torquay, care erau la o ședință de detecție metale în Marldon, lângă Paignton, pe 5 iunie 2015. Degetarul, care este incomplet ( deoarece îi lipsește cupola ) a fost găsit la o adâncime de 5 centimetri.

"Probabil că este de la începutul secolului al XVII-lea, dar realizat dintr-un argint mai puțin obișnuit. Are cu siguranță o inscripție, poate numele unei persoane. A fost creat pentru a înveseli pe cineva ".

Ambele artefacte au fost declarate comori, deoarece conțin mai mult de 10% metal prețios și au o vechime mai mare de 300 de ani. Cu toate acestea, se estimează că niciunul dintre acestea nu valoreaza o sumă mare de bani, deci recompensa va fi mică.

Un comentariu despre subiectul „Un cârlig de îmbrăcăminte și un degetar din argint, declarate comoară”:
Nicula Nicolae spunea...

O comoara din romania https://www.youtube.com/watch?v=VMdzuwZ15Lc

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.