vineri, 28 iulie 2017

Vor recupera monede din aur valorând 1,2 miliarde euro?

Un căutător de comori intenționează să recupereze un tezaur scufundat împreună cu nava britanică HMS Kingston în anul 1763, în largul coastei Uruguay-ului. R. Collado din Argentina crede că la bordul navei erau transportate în momentul naufragiului peste 100.000 monede din aur valorând în prezent 1,2 miliarde euro. Căutătorul de comori a descoperit epava în anul 2004 și conduce o operațiune prin care va încerca să aducă la suprafață tezaurul.


Corabia avea 64 de tunuri și naviga pentru Compania Britanică a Indiilor de Est ( în acel moment cea mai bogata companie din lume), transportând către America de Sud fonduri pentru campaniile militare britanice din Războiul de șapte ani. Compania cumpărase corabia de la forțele navale Royal Navy și o redenumise ca Lord Clive.

Însă a fost scufundată în încercarea de a recuceri orașul Del Sacramento, o fostă colonie a Marii Britanii, care fusese capturată de spanioli. Când căpitanul navei (Robert McNamara) a lansat un atac, corabia a fost scufundată de proiectilele unui contraatac constant și rapid de pe țărm. 272 marinari au pierit în naufragiu, iar alți 78 au fost capturați și executați când au ajuns la țărm.


"Dacă ar fi fost echipată cu tunuri care loveau la o distanță mai mare, orașul ar fi fost cucerit într-o oră. Dacă nu ar fi eșuat în încercarea de a recuceri orașul Colonia del Sacramento, astăzi am vorbi limba engleză în toată America Latină", a explicat căutătorul de comori.

Epava se află la mică adâncime, la doar 350 de metri de țărm, dar spaniolii a acoperit-o complet cu roci, și din această cauză a fost greu de descoperit. O echipă de 80 de scafandri și personal auxiliar va fi trimisă luna viitoare pentru a recupera nava, într-o operațiune care va costa aproape 5 milioane de euro. Căutătorul de comori va primi jumătate din comoară dacă operațiunea, autorizată de guvernul uruguayan, va fi un succes.

Niciun comentariu despre subiectul „Vor recupera monede din aur valorând 1,2 miliarde euro?”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.