luni, 25 decembrie 2017

Un grup de veterani în detecție metale a descoperit 260 monede romane, la un eveniment de caritate pentru Crăciun

Un grup de veterani, care au fost însărcinați în timpul serviciului militar cu detecția de metale, a descoperit un tezaur de 260 de monede romane în Somerset, Anglia (locația exactă nu este dezvăluită). Evenimentul de detecție a fost organizat în scop de caritate pentru Crăciunul din acest an. Prima data au găsit un fragment de plumb și apoi o monedă romană.

Fondatorul grupului ( Jason M.), un entuziast al detecției de metale și fost veteran al Batalionului 1 de Infanterie ușoară, a chemat imediat un ofițer de la departamentul de local de patrimoniu pentru a afla cum să procedeze fără a afecta contextul arheologic. A primit răspunsul că o echipă arheologică ar fi pe drum, dar să continue să detecteze și să sape cu prudență, documentând în scris tot ce au găsit.

Echipa de arheologi a întârziat, iar în următoarele patru zile veteranii au lucrat singuri și în cele din urmă au descoperit 260 de monede romane care au fost datate ca aparținând perioadei 270-305 d. Hr., precum și un inel și două broșe.


Ulterior, după ce a sosit și un arheolog, au descoperit și un sicriu de plumb al unei copile, un artefact rar, deoarece era destul de fantezist să utilizezi în acest scop un metal care era scump pe vremea romanilor.


În cazul în care descoperirea va fi declarată comoară (și va fi), muzeele locale vor avea ocazia să achiziționeze monedele la valoarea evaluării oficiale, care va fi împărțită între căutători și proprietarul terenului. Ar fi un mare cadou de Crăciun pentru organizația de caritate susținută de acești veterani în detecție metale.

Un comentariu despre subiectul „Un grup de veterani în detecție metale a descoperit 260 monede romane, la un eveniment de caritate pentru Crăciun”:
Anonim spunea...

Extraordinar! Poate sufletul acelei copile a vrut ca sa fie gasita comoara, pentru a face un cadou de Craciun copiilor care au nevoie!

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.