vineri, 3 septembrie 2010

Comoara Atzeca din Mexic

Comoara a fost descoperită în cursul săpăturilor efectuate la Templo Mayor, principalul centru de ceremonii de la Tenochtitlan, capitala aztecă distrusă de conchistadorii spanioli, a indicat arheologul Leonardo Lopez.

"Este o descoperire extrem de importantă", a spus acesta.Comoara datează de la sfârşitul secolului al XV-lea sau începutul secolului al XVI-lea şi este compusă dintr-o ladă de 195x90 de centimetri şi cu o înălţime de un metru.
În interiorul lăzii se găsesc obiecte de cult dedicate zeiţei pământului, apei, porumbului, fertilităţii şi agriculturii.

Printre piese se numără măşti şi sceptre din lemn "în perfectă stare de conservare", potrivit arheologului, numeroase cuţite pentru sacrificii şi obiecte de origine marină, precum corali şi scoici.

Astfel, arheologii mexicani au descoperit în centrul Mexicului cea mai importantă ofrandă a culturii precolumbiene aztece, compusă din 4.000 de obiecte, chiar sub monolitul dedicat zeiţei aztece Tlaltecuhtli, descoperit în octombrie 2006.Niciun comentariu despre subiectul „Comoara Atzeca din Mexic”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.